Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Megkezdődött a közlekedés a londoni Elizabeth vonalon a Siemens Mobility digitális technológiájával

2022.05.24

Forrás: Siemens Mobility Hírek
¤ Az utasok mindennapi közlekedését alakítja át Londonon keresztül és Délkelet-Angliában
¤ A Siemens Mobility digitális jelző- és vonatvezérlő rendszerei zökkenőmentessé teszik az utazást
¤ Gondos teszteléssel és integrációval kezelt komplexitás


Május 24-én adták át a Siemens Mobility kommunikáció alapú vonatvezérlő technológiájával (CBTC) készült Paddington és Abbey Wood közötti Elisabeth vonalat, amely átalakítja az utasok mindennapi közlekedését Londonon keresztül és egész Délkelet-Angliában.

A Crossrail Ltd. megbízásából a Siemens Mobility szállította az új vonal központi szakaszának jelzőrendszereit, valamint a kommunikációs és irányítási rendszereit. A CBTC jelző- és vezérlőrendszernek köszönhetően lehetővé válik a gyakori és automatizált vonatközlekedés az Elizabeth vonal központi szakaszán. A technológiát a Siemens Mobility Egyesült Királyság-beli és németországi vállalatai tervezték, gyártották, telepítették, tesztelték és helyezték üzembe.

Andy Byford, London közlekedési biztosa elmondta: “Örömünkre szolgál, hogy a mai nappal átadhatjuk az Elizabeth vonalat az utasok számára, ami a hálózatunk ezen lenyűgöző új elemével valóban történelmi pillanatot jelent mind a  főváros mind pedig az Egyesült Királyság számára. Az Elizabeth vonal hozzájárul az élet és az utazás átalakulásához Londonban és a délkeleti régióban, hiszen érezhetően javítja a közlekedési kapcsolatokat, lerövidíti a menetidőket, további kapacitásokat biztosít és akadálymentes megközelíthetőséget garantál az új tágas állomásokkal és teljes hosszában átjárható vonatokkal.”

Michael Peter, a Siemens Mobility világszintű vezetője elmondta: “ Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy hozzájárulhattunk ehhez a mérföldkőnek számító projekthez, amely jelentősen átalakítja a mobilitást Londonban és Délkelet-Anglia egész területén. Büszkék vagyunk arra, hogy a technológia nagy részét az Egyesült Királyságban fejlesztették és tesztelték. A vasútvonal évi mintegy 200 millió utas kiszolgálására képes magasabb szintű utazási élményt nyújtva, kiemelkedő szolgáltatási megbízhatósággal és elérhetőséggel.”

A Siemens Mobility rendszerek tökéletesen illeszkednek a központi szakasztól keletre és nyugatra elhelyezkedő fővonali vasúti jelzőrendszerekhez. A CBTC rendszert és a Trainguard MT-t a németországi Braunschweigben tesztelték. Ezt követően a Siemens Mobility angliai Chippenham-i gyártó- és tesztelő üzemében integrálták őket a jelzőrendszer és a peroni ajtóellenőrző rendszerek más elemeivel. A digitális technológia segítségével a vasútvonal további elemeit több hónapon át tartó, több kimenetű forgatókönyv szerinti, kiterjedt tesztelésnek vetették alá, ezzel biztosítva, hogy az éles vasúti működés során minden zökkenőmentesen működjön.   

A projekthez szállított kommunikációs és vezérlőrendszerek gyakorlatilag a vasút minden részét érintik.

A tesztelés kulcsfontosságú volt ezeknél a rendkívül összetett állomási/központi vezérlő rendszereknél, amelyek több mint 30.000 összeköttetést felügyelnek a zárt láncú kamaráktól, a hangosbeszélő és utastájékoztató rendszereken át a vasúti és állomási rendszerekig, melyek  részben különböző programnyelvekre épülnek. A különböző valós forgatókönyveket először virtuálisan tesztelték a Siemens Mobility angliai Ashby-i gyártó- és tesztelő üzemében.

Az utasok a teljes útjuk során folyamatos tájékoztatást kapnak illetve hozzáférnek az utazást megkönnyítő információkhoz. Ez  biztonságos és megbízható utazást tesz lehetővé. A zsúfoltság felismerésével és megelőzésével, valamint az incidensekre való gyors reagálással a vasúti személyzet az egyes állomásokat is hatékonyan tudja kezelni, ezáltal optimális utazási élményt nyújtva a az utasoknak.

Az eredeti sajtóközlemény: https://sie.ag/38mZdq4   

Bővebb információ itt érhető el: 
https://sie.ag/38mZdq4   

www.siemens.hu   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Önvezető, automatizált járművezetés, ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: