Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Volvo FH I-Save csomaggal – verhetetlen az üzemanyag-megtakarításban

2022.05.23

Forrás: Volvo Trucks Sajtóközlemény
A Volvo FH I-Save csomaggal több önálló újságírói teszten is első helyen végzett az üzemanyag-megtakarításban. Különböző német kamionos magazinok tesztelték a járművek gázolaj- és AdBlue-fogyasztását,


ahol az I-Save gazdaságossági csomaggal felszerelt Volvo FH modell győzedelmeskedett még úgy is, hogy a jármű nem tartalmazta a legutolsó üzemanyag-megtakarítást célzó fejlesztéseket!

Napjainkban az üzemanyagárak alakulása az egyik legégetőbb kérdés az áruszállításban. Nem csak a gázolaj literenkénti ára emelkedett eddig sosem tapasztalt szintekre, számos fuvarozó vállalatot sújt az AdBlue árának súlyos emelkedése is.
 

“Új teherautó vásárlásakor minden eddiginél fontosabbá vált, hogy ismerjük a jármű teljes energiafelhasználására vonatkozó adatokat” – mondja Peter Franzén, a Volvo Trucks motorokért felelős termékmenedzsere.
 
Üzemanyag-megtakarítási versenyek győztese

Nemrégiben kettő márkafüggetlen német magazin is tesztelte az I-Save csomaggal ellátott Volvo FH 500 modellt. A legnagyobb európai konkurens márkák termékeivel összevetve a Trucker és a Transport magazin is a Volvo Trucks modelljét hozta ki az üzemanyag-megtakarítási verseny győzteseként úgy, hogy a gázolaj és az AdBlue összfogyasztását vizsgálta.  Az alacsony fogyasztás mellett a Volvo Trucks járműve a kamionos magazinok tesztjei során magas átlagsebességet is produkált, a Trucker magazin tesztjén pedig átlagsebességben is megverte a konkurens márkák termékeit.
 
“A mérnökeinknek sikerült a nagyon alacsony fogyasztást magas átlagsebességgel kombinálni, ami fantasztikus eredmény! Más márkák vásárlása esetén az ügyfeleknek gyakran le kell mondaniuk az egyik vagy a másik fontos tulajdonság javára, de a Volvo Trucks bebizonyította, hogy lehetséges a gazdaságosságot a magas teljesítménnyel kombinálni” – magyarázza Peter Franzén. “Ami a legmeggyőzőbb, az az, hogy ezeken a teszteken úgy bizonyult leggazdaságosabbnak a Volvo FH, hogy a tesztelt modell nem is tartalmazta a legutóbbi üzemanyag-megtakarítást célzó frissítéseinket! Ezek pedig még további fogyasztásbeli csökkenést eredményeznek majd!”
 
A legújabb fejlesztések akár 13%-os megtakarítást jelentenek a teljes üzemanyagköltségben

A teszteken részt vevő Volvo FH modell tartalmazta az I-Save gazdaságossági csomagot, amely olyan hajtáslánc- és szoftverfunkciókat foglal magában, melyeknek következtében még alacsonyabb a jármű üzemanyag-fogyasztása. Az I-Save lelke a Turbo Compound motor, amely lehetővé teszi, hogy alacsonyabb fordulatszámmal és magasabb sebességfokozatban autózzunk akár hosszabb ideig is. A nemrégiben piacra dobott fejlesztéseknek köszönhetően az I-Save összességében akár 13%-kal is javíthatja az üzemanyag-fogyasztást - a 2019-es bevezetésekor mért fogyasztási szintekhez képest.
 
“Az üzemanyag-hatékonyság növelésének érdekében az I-Save csomaggal felszerelt Volvo FH modellt még eggyel magasabb szintre emeltük, hogy a motort a lehető legnagyobb mértékben optimalizáljuk. Tekintve, hogy az üzemanyagárak soha nem látott mértékeket öltenek, jobb időzítést elképzelni sem tudnánk az üzemanyag-fogyasztást célzó fejlesztések bevezetéséhez” – zárja gondolatait Peter Franzén.
 
Az új üzemanyag-megtakarítási fejlesztésekről

A motorok égési folyamatát még tovább javították azáltal, hogy az injektorokat, a motor kompresszióját és a vezérműtengelyt a kifinomult és egyedi hullámalakú dugattyúkoronákhoz igazították. Az össztömeget és a belső súrlódást is csökkentették. A nagyteljesítményű turbofeltöltő és az olajpumpa is újabb fejlesztéseket kapott, továbbá az olaj-, az üzemanyag- és a légszűrőn is szabadalmaztatott újításokat eszközöltek a jobb teljesítmény érdekében.
 
A továbbfejlesztett motor a Volvo Trucks saját fejlesztésű, intelligens automatizált sebességváltójával, az I-Shifttel dolgozik együtt, amelyet ugyancsak továbbfejlesztettek, így most további 30%-kal gyorsabb sebességváltásokat tesz lehetővé. A gyorsabb reakcióidő további üzemanyag-megtakarítást tesz lehetővé, valamint javul a járművek vezethetősége is.
 
A fejlesztések része az I-Torque is. Az I-Torque egy új, intelligens nyomatékvezérlő szoftver, amely azáltal növeli az energiahatékonyságot, hogy elemzi az I-See rendszerből származó domborzati  adatokat és az aktuális terepviszonyokhoz igazítja a vezetést. Az I-See a dombos terepen történő vezetéskor felhasználja a tervezett útvonalra vonatkozó domborzati adatokat, hogy a lehető legjobban hasznosítsa a teherautó mozgási energiáját. Az új I-Torque funkció irányítja a sebességfokozatok kiválasztását és a motor nyomatékát is. Az I-Torque a jármű előtt álló útviszonyok figyelembevételével meghatározza, pontosan mikor és mekkora nyomatékra van szükség a lehető leghatékonyabb üzemanyag-felhasználás érdekében.
 
A távolsági fuvarozásban a teherautó aerodinamikai kialakítása is fontos szerepet játszik az üzemanyag-megtakarításban. Ezen a téren is számos fejlesztést eszközöltek a Volvo tehergépjárművein, például kisebbek a nyílások a fülke szellőzőrácsain és nagyobbak az ajtó hosszabbítások.
 
Ezen fejlesztések mindegyike hozzájárul ahhoz, hogy a Volvo Trucks a valaha tapasztalt legalacsonyabb üzemanyag-fogyasztási eredményeit nyújtsa. Az elkövetkező tesztek alkalmával a gyakorlatban is fény derülhet arra, hogyan tudja a Volvo Trucks még tovább javítani az üzemanyag-megtakarítási eredményeit.

A Volvo Trucks teljes szállítási megoldásokat kínál professzionális és üzleti szemléletű ügyfeleinek, középkategóriás és nehéz teherautók teljes skáláját kínálva. Az ügyfelek támogatását több mint 130 ország 2.200 kereskedéséből és szervizéből álló globális hálózat biztosítja. A Volvo teherautók összeszerelését világszerte 13 országban végzik, 2021-ben körülbelül 123.000 Volvo teherautót adtak át a világon. A Volvo Trucks a Volvo Csoport része, amely a világ egyik vezető gyártója a teherautók, az autóbuszok, az építőipari gépek, valamint a hajózási és ipari alkalmazású meghajtórendszerek területén. A Volvo Csoport finanszírozási és szervizelési megoldásokat is kínál. A Volvo Trucks munkája a vállalat alapértékein – minőség, biztonság és környezetvédelem – alapul.

www.volvotrucks.hu     


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; - Volvo Trucks ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: