Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Több mint 17.000-en látogattak el a Balatonfüred Concours d*Elegance-ra, melyet a BMW Group Magyarország támogatott

2022.05.19

Forrás: BMW Sajtóközlemény
A kétéves kényszerszünet után május 13. és 15. között újfent megrendezett Balatonfüred Concours d’Elegance keretében több mint 17.000 látogató utazhatott vissza az autózás történelmébe a Tagore sétányon.


A hagyományoknak megfelelően idén is a BMW Group Magyarország főszponzori támogatását élvező seregszemlére mintegy ötven járművet neveztek. A fődíjat, azaz a Best of Show címet egy 1930-ban gyártott Isotta Fraschini 8A SS nyerte el.

A balatonfüredi Tagore sétányra két év után ismét visszatérhettek a történelmi autócsodák. A régió egyik legnagyobb klasszikus járműkülönlegességeket felvonultató seregszemléjén, a FIVA (Fédération Internationale des Véhicules Anciens / Történelmi Járművek Nemzetközi Szövetsége) által akkreditált Balatonfüred Concours d’Elegance-on a Best of Show címet a 30-as évek egyik legdrágább, 150 km/h végsebesség elérésére képes olasz luxusautója, az Isotta Fraschini 8A SS szerezte meg. A BMW különdíjában a V6-os motorral szerelt, 1957-ben gyártott Lancia Aurelia részesült, míg a Youngtimer kategóriát a bajor prémiumgyártó egyik legendája, egy 1991-es BMW M5 Nürburgring Edition nyerte meg. Az ünnepélyes, vörösszőnyeges díjátadóra vasárnap délután a balatonfüredi Tagore sétányon került sor, mely után az autócsodák egy tiszteletkört tettek a városban egy BMW M240i Coupé felvezetésével.

A BMW Group Magyarország több klasszikus modellel is készült az eseményre, melyeket május 13-án a sajtó képviselői is vezethettek egy túra keretében a Balatonfelvidéken. Az 1975-ös évjáratú BMW 3.0 CS, valamint a 2001-es BMW Z8 roadster a BMW Classic müncheni garázsából érkeztek az eseményre és mint valódi különlegességek, nagyban hozzájárultak a sikerhez.  A BMW 3.0CS (E9) modellt 1971 és 1975 között gyártotta a BMW, a lenyűgöző coupé karosszéria a Karmann-nál készült. A kiállított fjord fényezésű modellt 180 lóerős, benzines 6-hengeres motor hajtotta. Az alumínium térvázra épülő V8-as, 400 lóerős BMW Z8 az 1999-es James Bond: A világ nem elég című filmben debütált. A sportautóból 2000 és 2003 között mindössze 5703 darabot gyártott a BMW, így ma gyűjtők féltve őrzött kedvence a modell.

A Balatonfüred Concours d’Elegance látogatói a BMW, a MINI és a Motorrad újdonságait is megtekinthették, a BMW M GmbH 50-ik évfordulója alkalmából egy-egy BMW M4, M5 CS, valamint egy X4M is kiállításra került, illetve a fenntarthatóság jegyében szervezett program egy dóm sátorban várta a látogatókat.

A díjazottak listája az alábbi oldalon található: http://balatonfuredconcours.eu/.  

www.bmw.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Múzeum, ipartörténet, veterán ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BMW, MINI, Rolls-Royce ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; Kiállítás, konferencia

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: