Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Volvo Trucks akkumulátorgyárat nyit Belgiumban

2022.05.17

Forrás: Volvo Trucks Sajtóközlemény
A Volvo Trucks első saját akkumulátor-összeszerelő gyártelepét nyitja meg Gent városában, Belgiumban. Az összeszerelő üzemben készülnek a Volvo Trucks tisztán elektromos nehézgépjárműveibe szánt, telepítésre kész akkumulátorai.


“Ez a befektetés jól tükrözi, mennyire elkötelezettek vagyunk az áruszállítás villamosítása iránt. 2030-ra a világ összes eladott új Volvo tehergépjárművének legalább fele elektromos lesz, 2040-re pedig karbonsemleges vállalattá válunk” – mondja Roger Alm, a Volvo Trucks elnöke.

Az új akkumulátorgyárban a Samsung SDI-től származó elemeket és modulokat akkumulátorcsomagokká állítják össze, amelyeket célzottan a Volvo Trucks nehézkategóriás elektromos termékpalettájára, az elektromos Volvo FH, FM és FMX modellekre szabtak. A sorozatgyártás az idei év harmadik negyedévében kezdődik.

Rövidebb átfutási idő és élénkített körkörös gazdálkodás
Az akkupakkok egyenként 90 kWh teljesítményre képesek és az ügyfél - igényei szerint - akár hat darabot (540 kWh) is rendelhet járművébe. Az akkumulátorok száma függ az adott ügyfél egyedi hatótáv- és terhelhetőségi kapacitás igényeitől.
 
“Azzal, hogy az akkumulátorok összeállítását beépítettük a gyártási folyamatainkba, lerövidíthetjük az átfutási időt ügyfeleink számára, biztosíthatjuk a nagyteljesítményű akkumulátorokat, miközben a körkörös gazdaságot is élénkítjük” – teszi hozzá Roger Alm.
 
A Volvo Trucks akkumulátorait ugyanis úgy tervezték, hogy azok később csereszabatosak, felújíthatók és újrafelhasználhatók legyenek. Magát a gyárat pedig 100%-ban megújuló energiaforrások táplálják.
 
Elektromos megoldások bármely fuvarfeladatra
Az idei évben sorozatgyártásba állított három nehézkategóriás tehergépjármű modellel kibővülve jelenleg a Volvo Trucks kínálja a világon a legszélesebb termékpalettát a teljesen elektromos nehézgépjárművek gyártói közül. Az elérhető hat elektromos modellel bármely fuvarfeladat megoldható a városi áruterítéstől a hulladékszállításon át a regionális és építési fuvarfeladatokig.

“Elektromos járműveink gyártását már 2019-ben megkezdtük, jelenleg pedig piacvezető szerepet töltünk be az elektromos nehézgépjárművek piacán mind Európában, mind Észak-Amerikában. Biztos vagyok benne, hogy a töltési infrastruktúra gyors fejlődésével és a töltési technológiában elért fejlődéssel az egész nehézgépjármű iparág gyors átalakulás előtt áll” – zárja mondandóját Roger Alm. 

A Volvo Trucks teljes szállítási megoldásokat kínál professzionális és üzleti szemléletű ügyfeleinek, középkategóriás és nehéz teherautók teljes skáláját kínálva. Az ügyfelek támogatását több mint 130 ország 2.200 kereskedéséből és szervizéből álló globális hálózat biztosítja. A Volvo teherautók összeszerelését világszerte 13 országban végzik, 2021-ben körülbelül 123.000 Volvo teherautót adtak át a világon. A Volvo Trucks a Volvo Csoport része, amely a világ egyik vezető gyártója a teherautók, az autóbuszok, az építőipari gépek, valamint a hajózási és ipari alkalmazású meghajtórendszerek területén. A Volvo Csoport finanszírozási és szervizelési megoldásokat is kínál. A Volvo Trucks munkája a vállalat alapértékein – minőség, biztonság és környezetvédelem – alapul.

www.volvotrucks.hu     


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; - Volvo Trucks ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Ingatlan, építőipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: