Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Nikon öt Red Dot Awards díjat is elnyert, többek között a *Best Of The Best* díjat a Z 9 fényképezőgépért

2022.05.16

Forrás: Nikon, Hírek
Hollandia, Amszterdam, 2022. május 16.: A mai napon a Nikon Europe örömmel jelenti be, hogy öt terméke is elnyerte a „Red Dot Award: Product Design 2022” elismerést.


Ez az év különösen sikeres volt a Nikon számára, mivel a teljes képkockás tükör nélküli fényképezőgép csúcsmodelljét, a Nikon Z 9-et a „Best of the Best” (A legjobbak legjobbja) díjjal tüntették ki. További díjazott többek között a gyönyörűen formatervű Nikon Z fc és a NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S közepes, makró telefotó-objektív.

A világszínvonalú formatervezési versenyre 60 országból küldtek be termékeket, amelyeket aztán a világ minden tájáról érkező, elismert formatervezési szakemberekből álló zsűri bírált el. Az innováció mértékét, a funkcionalitást, az ergonómiát és a tartósságot egyaránt figyelembe vették a mérlegelési folyamat során, mielőtt kihirdették volna a győzteseket.

A nyertes termékek kiállításának idén a németországi Essenben található Red Dot Design Museum ad otthont.

A Nikon „Red Dot Award: Product Design 2022” díjnyertes termékei a következők:

NIKON Z 9, A „BEST OF THE BEST” DÍJ NYERTESE

A Z 9 a Nikon valaha volt legfejlettebb csúcsmodell fényképezőgépe. A fotózás és videózás határait feszegetők számára tervezett Z 9 nagyszerűen használható a sport- és természetfotósok, valamint fotóriporterek számára, akik csúcskategóriás EVF, AF és kezelhetőségi képességeket igényelnek, a robusztus tulajdonságok mellett. A Z 9 fenomenális képalkotási teljesítménye lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy páratlan teljes képméretű 8K 24p-60p és 4K 24p-120p videókat és time-lapse videókat rögzítsenek a fényképezőgéppel, ezáltal teljes mértékben kibontakoztatva a kreativitásukat.

NIKON Z FC

Az egyedi, stílusos és nagy hatású Nikon Z fc tükör nélküli fényképezőgép tökéletes kidolgozással bír, amely a lenyűgöző retro dizájnt ötvözi a csúcstechnológiával. A Nikon örökségéből és páratlan innovációs múltjából merítő Z fc-t a Nikon 1982-ben kiadott FM2 tükörreflexes filmes fényképezőgépe ihlette. Az autentikus stílust és teljesítményt ötvöző fejlett funkciókkal a géppel készült felvételek a professzionális fotósokat és az amatőröket egyaránt lenyűgözik – bámulatos képekké varázsolva a mindennapi pillanatokat.

NIKKOR Z MC 105MM F/2.8 VR S KÖZEPES, MICRO TELEFOTÓ-OBJEKTÍV

A rendkívül könnyű NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S objektív egy professzionális, S sorozatú makróobjektív, amely lenyűgöző, a mélységet és tisztaságot újraértelmező részletességet nyújt. Az állóképek és videók készítéséhez optimalizált közepes telefotó-látószögnek köszönhetően ez egy lenyűgöző objektív a részletgazdag portrékhoz: az élesség és a kontraszt épp olyan bámulatos, akár az elmosódás. 

NIKKOR Z 400MM F/2.8 TC VR S FIX SZUPERTELEFOTÓ OBJEKTÍV

A NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S realisztikus és kivételes szépségű képeket ígér, gyönyörű elmosódás és nagy felbontás mellett. A NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S beépített 1,4x telekonverterrel és a NIKKOR történetének legnagyobb tükröződésgátló teljesítményét biztosító új bevonattal rendelkezik, így teljes mértékben támogatja a professzionális fotósok kreativitását. 

ECLIPSE SI ÁLLÓ MIKROSZKÓP

Az ECLIPSE Si álló mikroszkóp számos intelligens, időtakarékos funkcióval, automatikus kikapcsolási móddal és ergonomikus kialakítással rendelkezik, amely csökkenti a mikroszkóp hosszan tartó használata által okozott fizikai megterhelést. Továbbá az ECLIPSE Si távoli képmegosztási képességeinek köszönhetően ideális virtuális tanácsadásra és oktatásra.

A Red Dot Design Award egy világszínvonalú verseny, amely a design és az üzleti élet legjobbjait díjazza, és 67 éves gazdag múltra tekint vissza. További információkért látogasson el a webhelyre: https://www.red-dot.org/    

A Nikonról

A Nikon a képalkotási termékek és szolgáltatások világelső szállítója. Innovatív optikai technológiája – a fogyasztói kameráktól és a professzionális fényképezőgépektől az objektívekig, a rendszertartozékokig és a sport- és szabadidős célú optikákig – több mint 100 év tapasztalatán alapul. A márka világszerte elismerten új standardokat hoz létre a kialakítás és a teljesítmény terén: a Nikon forradalmi Z sorozatú tükör nélküli fényképezőgépei és a NIKKOR Z objektívek az optikai teljesítmény új dimenzióját képviselik.
A Nikon arra kötelezte el magát, hogy a képalkotási kultúra élvonalában járjon, és lehetővé tegye a világ legjobb vizuális művészei számára, hogy a vizuális történetmesélés eszközével képesek legyenek kiaknázni a kreativitásukat. Díjnyertes fényképészeti eszközei lehetővé teszik a fotósok és videósok számára, hogy kreatív elképzeléseiket a legmagasabb szinten valósítsák meg. A madárlestől a csillagvizsgálaton át a színházakig, golfozásig és utazásig, minden tevékenységet lefedő díjnyertes sport- és szabadidős célú optikáival közelebb hozza a világot.

A Nikon megbízható, előretekintő partnerként egyesíti a tartalomkészítők minden szintjét elkötelezett közössége, páratlan műszaki tapasztalata és a különböző oktatási segédanyagokhoz nyújtott hozzáférése – például a Nikon School – révén.

www.nikon.hu    


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Múzeum, ipartörténet, veterán ; Robot, automatika, automata ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; - Nikon

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: