Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

PICK X Lampert Benedek

2022.04.12

Forrás: Pick Hírek
Ez történik, ha az ikonikus magyar szalámi és egy miniatrizáló "toy-fotós" találkoznak.


A nemzetközileg is elismert fiatal fotós új perspektívában vette górcső alá a PICK szalámikat és azok megújult csomagolásait. Legújabb, háromrészes képsorozatában a márka újításait és hagyományait egyaránt sikerült így megmutatnia.

Kicsoda Lampert Benedek?

„Amikor valaki meghallja, hogy fotós vagyok, mindig megkérdezi, hogy milyen képeket csinálok, amin csak mosolyogni szoktam”. Az úgynevezett „toy photography” műfajon belül alkotok, ami azt jelenti, hogy miniatűr tárgyakkal, valósághű környezetet és jeleneteket próbálok teremteni” – kezdte a mesélést Benedek.

„Ehhez figurákat, egyedileg készített eszközöket használok főként, és lehetőleg minden látványelemet természetes eszközökkel oldok meg. Utómunka tekintetében a szín- és fénybeállításokkal foglalkozom a legtöbbet, hogy lehetőleg minél filmesebb, erős hangulatú legyen a kép. Természetesen apróbb korrekciók és illesztések itt is a folyamat részei, mint a legtöbb fotóműfaj esetében. De a legfontosabb számomra, hogy a fotók lényegi elemei, amikről azt gondolnánk, hogy utólagosak, mindig valósak legyenek – akkor is, ha a valóságtól kicsit elrugaszkodottan illusztrálunk valós folyamatokat, mint ahogyan ez a PICK esetében is történt.”

A fiatal fotós Magyarország első hivatalos Lego-fotósaként vált híressé. Képeiben az az érzése támad az embernek, hogy az óriások földjére költözött, ez alkalommal pedig a PICK szalámik kerültek a nagyítója alá.

„A képeit nézegetve azt láttuk: pontosan ez a nem hétköznapi, izgalmas szemléletmód kell nekünk. Ez alkalommal kicsit közelebbről engedünk hát betekintést, az új csomagolásokon keresztül.” – foglalta össze Szabó-Spanyol Henriett senior márkamenedzser. 
„Lampert Benedek munkásságára továbbá egyaránt jellemző az állandó magas minőségű, precíz munka és a folyamatos megújulás, akárcsak a PICK márkára, így nem volt kérdés, hogy az általa képviselt innovatív műfajt kipróbáljuk” – zárta gondolatait a márkaszakember.

Olyan háromrészes képsorozat született, amely izgalmas köntösben mutatja meg, hogy milyen lett a szeletelt PICK szalámik 14%-kal kevesebb műanyag felhasználásával készült csomagolása, azok megújult külseje. Továbbá, milyen informatív, megkülönböztető termékelőnyök kerültek az új címkékre, illetve mik azok a speciális gyártási folyamatok (többek között a bükkfán füstölés és az érlelés során keletkező nemespenész szélesztése – azaz a felesleges penész lekefélése), amiknek köszönhetően annyira egyedi a téliszalámi.

Az együttműködés kapcsán Benedek elárulta , hogy már csak a személyes kötődés miatt is megtisztelő volt a márkával együtt dolgozni: „Kinek ne lenne gyerekkori vagy akár felnőttkori emléke a téliszalámis szendvicsről… Nekem is számtalan akad, például édesapámmal sokat jártunk kiskoromban kirándulni az erdőbe, és egyszer egy fatönkre ültünk le reggelizni, amiről még a lábam se lógott le, viszont óriási élvezettel falatoztam a téliszalámis szendvicsemet. A projekt különleges élmény volt, a díszlet építésétől, a figurák beállításán át, a füstölésig és a tűzgyújtásig, a füstölést-érlelést bemutató közös fotón ugyanis valós füst és valós lángok láthatóak – otthon senki ne próbálja meg!” – tette hozzá mosolyogva Benedek.

www.pick.hu    


NEWS ; Ipari hírek ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Élelmiszer ; - Pick

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: