Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Volvo Trucks és a DHL új zéró emissziós együttműködésbe kezdett, melynek keretében 44 elektromos tehergépjárművet állítanak forgalomba

2022.05.13

Forrás: Volvo Trucks Sajtóközlemény
A Volvo Trucks és a Deutsche Post DHL Csoport együttműködési megállapodást írt alá, amelynek célja felgyorsítani a nulla károsanyag-kibocsátású járművekre történő átállást.


A DHL úgy kívánja fokozni a cég elektromos nehézgépjárművekre történő áttérését, hogy összesen 44 darab új elektromos Volvo tehergépjárművet állít forgalomba Európában.

A DHL döntését, miszerint az elektromos járművekre történő átállást fel kell gyorsítani, nagyban befolyásolta az a tény, hogy a cég nagyon elégedett azzal az elektromos Volvo modellel, amit Londonban használnak.

A tervezett megrendelés része 40 darab elektromos Volvo FE és FL modell és négy darab elektromos Volvo FM. Előbbieket a városi csomagszállításra fogják használni, utóbbiak pedig az Egyesült Királyság területén fognak regionális fuvarfeladatokat teljesíteni.

Az első járműveket már megrendelték, hat darabot az Egyesült Királyságbeli DHL Parcel, kettőt pedig a DHL Freight állít majd forgalomba. Csak ennek a nyolc járműnek az üzemeltetésével éves szinten közel 600 tonnával kevesebb szén-dioxid kibocsátás érhető el, és közel 225.000 liter dízel üzemanyag spórolható meg.
 
“A Deutsche Post DHL Csoport elkötelezett aziránt, hogy az ügyfelek egyre növekvő, a fenntartható megoldások biztosítása iránti elvárását teljesítse, és hogy a hosszútávú célunkat elérjük, azaz, hogy 2050-re teljesen elérjük a zéró károsanyag-kibocsátást. Logisztikai szolgáltató vállalatként járműflottánk villamosítása fontos lépés annak érdekében, hogy a karbonlábnyomunkat a közutakon is csökkentsük. A Volvo Trucks-szal kötött megállapodásból több divíziónk is profitálni fog” – magyarázza Pablo Ciano, a Deutsche Post DHL Csoport vállalatfejlesztési ügyvezető alelnöke.
 
A DHL döntését, miszerint az elektromos járművekre történő átállást fel kell gyorsítani, nagyban befolyásolta az a tény, hogy a cég nagyon elégedett azzal az elektromos Volvo modellel, amit 2020 novembere óta használnak Londonban. Ez a West End bevásárlónegyedben utolsó kilométeres kiszállításokat végző jármű volt a legelső tisztán elektromos nehézkategóriás haszongépjármű az Egyesült Királyságban, amellyel városi logisztikai feladatokat láttak el.
 
“A DHL világszinten jelentős logisztikai szolgáltató vállalat, amely elkötelezett aziránt, hogy minél inkább csökkentse szerepét a klímaváltozásban. Közös munkánkkal egy szebb jövőt alkotunk, és büszke vagyok arra, hogy partneri együttműködésben dolgozhatunk tovább azon, hogy tudományos alapokon nyugvó klímasemlegességi céljainkat elérjük” – mondja Roger Alm, a Volvo Trucks elnöke.
 
Az együttműködés részeként a villamosítás területén új Volvo-technológiákat vesznek át és közös fejlesztéseket is eszközölnek. Továbbá a Volvo Trucks elemzi a DHL szállítási tevékenységét, aminek eredményeképp biztosított a testreszabott elektromos szállítási megoldások sikeres bevezetése.
 
A Volvo Trucks 2021-ben 42%-os piaci részesedéssel vezető szerepet töltött be Európában az elektromos nehézgépjármű piacon. A Volvo Trucks a világon elsőként, már 2019-ben megkezdte a tisztán elektromos tehergépjárművek sorozatgyártását. Azóta pedig számos ügyfélnek szállított elektromos haszonjárművet Európában, Észak-Amerikában és Ausztráliában egyaránt.

A Volvo Trucks teljes szállítási megoldásokat kínál professzionális és üzleti szemléletű ügyfeleinek, középkategóriás és nehéz teherautók teljes skáláját kínálva. Az ügyfelek támogatását több mint 130 ország 2.200 kereskedéséből és szervizéből álló globális hálózat biztosítja. A Volvo teherautók összeszerelését világszerte 13 országban végzik, 2021-ben körülbelül 123 000 Volvo teherautót adtak át a világon. A Volvo Trucks a Volvo Csoport része, amely a világ egyik vezető gyártója a teherautók, az autóbuszok, az építőipari gépek, valamint a hajózási és ipari alkalmazású meghajtórendszerek területén. A Volvo Csoport finanszírozási és szervizelési megoldásokat is kínál. A Volvo Trucks munkája a vállalat alapértékein – minőség, biztonság és környezetvédelem – alapul.

www.volvotrucks.hu     


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; - Volvo Trucks ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: