Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Már csak egy hétig adhatók be szankciómentesen az egységes kérelmek

2022.05.09

Forrás: Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), Sajtóközlemény
2022. május 8-ig 111.676 egységes kérelmet adtak be a gazdálkodók, ennek több mint 76 százalékát, 85.415 darabot a kamarai falugazdászok segítségével. A kérelmek 2022. május 16-ig nyújthatók be szankciómentesen.


A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kéri a termelőket, hogy ne hagyják az utolsó pillanatokra az ezzel kapcsolatos ügyintézést.

Idén április 6-án indult az egységeskérelem-beadási időszak. 2022. május 8-ig 111.676 kérelmet nyújtottak be a termelők, több mint 76 százalékát, 85.415 darabot a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) falugazdászai segítségével. Tavaly a június 9-i, végső határidőig összesen 165.188 egységes kérelem érkezett be a Magyar Államkincstárhoz.

A kérelmek szankciómentes beadási határideje 2022. május 16. Aki ezt elmulasztja, május 17. és június 9. között még beadhatja a kérelmet, de ezek esetében munkanaponként 1 százalékos támogatáscsökkentést alkalmaznak. A 2022. június 9-ét követően benyújtott egységes kérelmeket érdemi vizsgálat nélkül visszautasítják. A 2022. május 16-ig beadott kérelmeket adatváltozás keretében, szankciómentesen 2022. május 31-ig, késedelmi szankcióval június 9-ig lehet módosítani. Kivételt képeznek ez alól az állatalapú közvetlen támogatási kérelmek, amelyek 2022. május 16. után csak szankcióval módosíthatók.

Az idei egységes kérelemben a Vidékfejlesztési Program keretében korábban meghirdetett, két új jogcímben is kifizetési kérelmet lehet benyújtani: agrár-környezetgazdálkodási kifizetés (VP AKG 2021), valamint az ökológiai gazdálkodásra történő áttérés, ökológiai gazdálkodás fenntartása (VP ÖKO 2021). A NAK felhívja a gazdálkodók figyelmét arra, hogy amennyiben nem áll még rendelkezésre Támogatói Okirat, vagy az elbírálás alatt áll, abban az esetben is nyújtsanak be kifizetési kérelmet az érintett területekre, ha azok megfelelnek a pályázati felhívásban és jogszabályban foglalt követelményeknek.  

A NAK kéri a gazdálkodókat, hogy – akár igénybe veszik a falugazdászok segítségét, akár nem – ne hagyják az utolsó pillanatokra az egységes kérelmekkel kapcsolatos ügyintézést. Azon kamarai tagok, akik a korábbi években nem kérték falugazdász közreműködését a kérelembeadáshoz, de idén szeretnék azt, forduljanak telefonon a lakóhelyükhöz legközelebbi falugazdászokhoz időpont-egyeztetés céljából.  Elérhetőségeik megtalálhatóak a NAK portálján, a falugazdász-keresőben
https://www.nak.hu/kamara/ugyfelszolgalat-es-falugazdaszok  

Címkék: falugazdász, ügyintézés, egységes kérelem,  szankció, EK2022, EK 2022, szankiómentes,  

www.nak.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Agrár ; - NAK

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: