Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A MINI John Cooper Works újabb mérföldkőhöz érkezett a 24-órás megmérettetés felé vezető úton

2022.05.06

Forrás: BMW Sajtóközlemény
A Nürburgring legendás futamára készülve a MINI John Cooper Works sikeresen futotta meg első tesztköreit a BMW Group dél-franciaországi tesztközpontjában.


A Bulldog Racing új MINI John Cooper Works versenyautója átesett a tűzkeresztségen: a nürburgringi 24-órás megmérettetésre készülő modell az elmúlt hetekben sikeresen teljesítette átfogó tesztprogramját a BMW Group dél-franciaországi tesztközpontjában, a Marseille és Avignon között elterülő egykori versenypálya aszfaltcsíkján.

A részletes tesztprogram elsődleges célja az volt, hogy a mérnökök felmérjék a versenyautó intenzív terhelésekre adott reakcióit, illetve a hajtáslánc- és futómű-technológiai alkatrészek tartósságát. A hozzávetőlegesen 225 kW / 306 lóerő maximális teljesítményre képes MINI volánjánál a BMW Group futómű-technológiai mérnöke, Patrick Häussler foglalt helyet, aki a versenycsapat számára rendkívüli hozzáadott értéket képviselt: főállásában Patrick a sorozatgyártásba kerülő BMW és MINI modellek fejlesztésén dolgozik, így a BMW Group dél-franciaországi tesztközpontjában többéves tapasztalatra támaszkodik.

„A márciusi bemutatkozásunk arról szólt, hogy a MINI John Cooper Works alapvetően működik. Most azonban, a BMW Group dél-franciaországi tesztközpontjában már az összes fejlesztésünket részletekbe menően elemezhettük és tesztelhettük. A hosszútávú futamokhoz szükséges kötelező elemek és beállítások mellett itt gyorsan elvégezhettük a modell szükséges módosításait és finomhangolásait is” – nyilatkozta a Bulldog Racing csapatfőnöke, Friedhelm Thelen.

„Most vezettem először a 24-órás megmérettetésre készülő MINI John Cooper Works versenyautót. Vadonatúj modellről van szó, ezért rendkívül lenyűgöző, hogy máris milyen messzire jutottak vele a mérnökök. Napról napra több tesztkilométert tudtunk megtenni, így elkezdhettük tesztelni a beállításokat és a gumikat is. Egyértelműen pozitív véleménnyel vagyok az autóról. Nagy öröm volt számomra, hogy részese lehettem a várhatóan nagyszerű nürburgringi futam előtti felkészülésnek” – mondta Patrick Häussler, a BMW Group futómű-technológiai mérnöke.

A Bulldog Racing a következő hetekben a Nürburgring Nordschleife aszfaltcsíkján folytatja az új MINI John Cooper Works versenyautó fejlesztését. A modell első ízben a május 6-8. közötti hétvégén megrendezendő ADAC 24-órás kvalifikációs futamon gurul fel a Nürburgring rajtrácsára.

www.bmw.hu    


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BMW, MINI, Rolls-Royce ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: