Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Volvo Trucks I-Shift váltója mostantól 30%-kal gyorsabb sebességváltásokat tesz lehetővé

2022.05.05

Forrás: Volvo Trucks Sajtóközlemény
A Volvo Trucks intelligens, automatizált I-Shift sebességváltója gyorsabb mint valaha. A rövidebb válaszidőnek köszönhetően javult mind a dízel-, mind az elektromos üzemű járművek dinamikája.


A jelentős vezethetőségbeli javulást úgy érték el, hogy az I-Shift váltó egy új módon működik együtt a jármű motorjával. A fejlesztéseket mindegyik hajtáslánc megkapta, rendelkezzen az bármilyen károsanyag-kibocsátási besorolási szinttel is. A frissítéseknek köszönhetően a kuplung gyorsabban aktiválódik, ezáltal kevesebb ideig lesz megszakítva a nyomatékleadás. Ennek eredményeképp a sebességváltás gördülékenyebben történik, és a vezetési élmény sokkal harmonikusabb.
 
“A gyorsabb sebességváltásnak köszönhetően hatékonyabb a szükséges sebességi fokozat kiválasztása is. Minél több váltásra van szükség az adott út- és terepviszonyok mellett, annál nagyobb mértékben érzékelhetőek a fejlesztés pozitív hatásai. Az új, frissített I-Shifttel elérhető, 30%-kal gyorsabb sebességváltás előnyeit minden járművezető azonnal érzékelni fogja” – mondta Pär Bergstrand, a Volvo Trucks nehézkategóriájú gépjárművek sebességváltóiért felelős menedzsere.
 
A gyorsabb sebességváltás több kulcsfontosságú fejlesztés együttes hatásának köszönhetően érhető el. Egyrészt a továbbfejlesztett szenzorok még pontosabb adatokat közvetítenek a vezérlőegység felé, amelyet új szoftverrel és gyorsabb mikroprocesszorral is elláttak annak érdekében, hogy a számításokat még gyorsabban végezze el. Másrészt plusz lamella került a váltó előtéttengely-fékrendszerébe, ezzel még gyorsabban fékezi össze a fogaskerekeket és így még hamarabb megtörténik a sebességváltás. Továbbá különböző aktivációs rendszerekben, mint például a kapcsolóvillában, a kuplungban és a sebességváltó előtéttengely-fékrendszerében csökkentették a levegőmennyiséget is, így téve még gyorsabbá a sebességváltást.
 
A 2001-ben bemutatott I-Shift volt a legelső nehézgápjárművekre tervezett automatizált sebességváltó. Az I-Shift képes az egész hajtáslánccal együtt dolgozni, hiszen ezt a sebességváltó rendszert már a fejlesztési fázisban úgy tervezték, hogy kompatibilis legyen a motorral és a jármű egyéb alkatrészeivel. Ezáltal alacsonyabb az üzemanyag-fogyasztás, és ezzel kisebb a járművek környezeti lábnyoma is. Az I-Shift biztonságosabbá teszi a Volvo tehergépjárműveket, és hozzájárul azok magas vezetési élményéhez úgy, hogy használatával alacsonyabbak a zajszintek, kevesebb a vibráció és alacsonyabb a sofőrök fizikai leterheltsége.
 
A legutóbbi fejlesztések, amelyekkel 30%-kal gyorsabb lett az I-Shift, is bizonyítják azt, hogy a Volvo Trucks folyamatosan arra törekszik, hogy a járművei által nyújtott vezetési élmény is egyre javuljon. “Az I-Shift az évek alatt egyre tovább fejlődött és ezeknek köszönhetően egyre több feladatot tud hatékonyan elvégezni. Így már nem csak magas teljesítmény mellett hoz üzemanyag-fogyasztásbeli csökkenést, de általa kiemelkedően jó vezethetőség és kényelem jellemzi a Volvo tehergépjárműveket” – teszi hozzá Pär Bergstrand.

Ma már minden nehézkategóriájú Volvo tehergépjárműnek alapfelszereltsége az I-Shift váltó. 2001-es bevezetése óta több mint egy millió járművet értékesítettek világszerte a Volvo Trucks egyedülálló I-Shift technológiájával.

www.volvotrucks.hu     


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; - Volvo Trucks ; Robot, automatika, automata ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: