Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Toyota Yaris Cross lett a 2022-es Világ Városi Autója

2022.04.27

Forrás: Toyota Central Europe Kft., Hírek
Tudjon meg többet!


A 2022-es Világ Városi Autója

Túlzás nélkül kijelenthető, hogy a siker a 2021-es Év Autója díjas Yaris padlólemezére épülő vadonatúj Yaris Cross DNS-ében van. A Toyota vadonatúj slágervárományos crossovere januárban elhozta a mértékadó brit What Car? magazin 2022-es True MPG (Valódi fogyasztás) díját, miután új átlagfogyasztási rekordot állított fel a magazin független tesztjén, egy hónapja pedig a Magyar Év Autója 2022-es díjat hódította el a Kisautó kategóriában. A rangos elismerések sora most egy újabb trófeával gyarapodott: a Toyota Yaris Cross lett a 2022-es Világ Városi Autója.

A World Car Awards 33 különböző országból érkező 102 nemzetközileg elismert autós újságíróból álló zsűrije a Yaris Cross-t választotta a 2022-es év Világ Városi Autójának.

„Büszkék vagyunk rá, hogy elnyertük a ’Világ Városi Év Autója’ címet. Alapvető célunk mindig is az volt, hogy jó kompakt autókat építsünk, filozófiánk pedig a Yaris Cross fejlesztése során is segített minket. A kompakt autó tágas belső terével és sokoldalúságával is kiemelkedik, miközben optimális teljesítményt és hatékonyságot nyújt. Ezt a díjat motiválóerőként használjuk majd arra, hogy még jobb autókat építsünk, amelyek eleget tesznek ügyfeleink elvárásainak, illetve, hogy népszerűsítsük a környezetbarát autókat a széndioxid-kibocsátás csökkentése érdekében.” – kommentálja az újabb sikert Takatomo Suzuki, a Toyota vezető mérnöke. 

A 2021 végén bemutatott Toyota Yaris Cross a Toyota kisautókkal kapcsolatos gazdag tapasztalatára, valamint SUV-gyártói tudására építve az európai fejlesztői központban, elsősorban kimondottan az európai felhasználók számára készült. A Yaris Cross a 2021-es Európai Év Autóját, a Yaris-t követve alkot kiemelkedőt a kompakt méretű városi autók szegmensében, a kívül kicsi, belül hatalmas szemlélet jegyében maximalizálva a helykínálatot és a praktikumot, egyesítve mindezt a negyedik generációs hibrid hajtással, a második generációs Toyota Safety Sense által kínált biztonsággal, valamint az élvezetes vezetési tulajdonságokkal.

Ezek a tulajdonságok vérbeli SUV megoldásokkal egyesülnek. A Toyota gazdag örökséggel rendelkezik ezen a téren is, hiszen az első szabadidő járműként 25 évvel ezelőtt hozta létre a kompakt SUV modellek kategóriáját a RAV4-gyel. Az ’Always ont he Move’ (Mindig mozgásban) filozófia jegyében megalkotott Yaris Cross tökéletesen alkalmas a mindennapos használatra, miközben ugyanazt a kalandos szellemiséget közvetíti, amelyre csak a sikeres SUV modellek képesek. A formaterv egy olyan stílusos, városias megjelenésű modern autót tár elénk, amelyre a tulajdonosai büszkék lehetnek.

A GA-B kisautó platform révén a robusztus SUV tulajdonságok fejlett vezetési élménnyel egyesülnek – ez a padlólemez adja a méltán sikeres Yaris alapját is. A Yaris Cross méltó tagja a sokszoros díjnyertes és számos elismerésben részesült Yaris családnak a Yaris és a GR Yaris mellett. 

www.toyota.hu    


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Toyota ; Fém, gépipar

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: