Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Rákapcsolt a Lidl az exportra

2022.04.19

Forrás: Lidl Sajtóközlemény
Budapest, 2022.04.19. – Már 469 magyar beszállítóval dolgozik együtt a Lidl Magyarország és több mint harmaduk nem csak itthon, hanem a külföldi áruházakban is megjelenik.


2021-ben a hazai vállalatok és kkv-k rekordösszegben, összesen 81 milliárd forint értékben exportáltak magyar termékeket a Lidl közreműködésével. A diszkontlánc célja, hogy támogassa a magyar beszállítók külpiaci tevékenységét, és ezáltal hozzájáruljon a hazai exportvolumen növeléséhez, a magyar gazdaság sikerességéhez.

A Lidl Magyarország hosszú ideje azon dolgozik, hogy a magyar gazdaság meghatározó motorja legyen, ennek érdekében folyamatosan támogatja a hazai beszállítókat, népszerűsíti a magyar termékeket. A „Lidl a magyar beszállítókért” program immár 9 éve nyitva áll az érdeklődök előtt. Tavaly ennek keretében zajlott a Lidl Akadémia Plusz rendezvénysorozat is, amelynek köszönhetően immár 469-re emelkedett a magyar beszállítók száma, valamint több mint 4.000 hazai termék érhető el a kínálatban.

„A belföldi megjelenés mellett exporttörekvéseikben is támogatjuk partnereinket és nagy örömünkre több mint harmaduk már élt is ezzel a lehetőséggel. 2021-ben 170 beszállítónk 726 terméke jutott el a külpiacokra és 28 országban találkozhattak a vásárlók a kiváló minőségű magyar termékekkel, amelyek értéke 81 milliárd forintot tett ki. Mindez azért is fontos, mert az export által a hazai vállalkozások mind stabilabban tudnak működni, ami lehetőséget teremthet újabb fejlesztésekre, beruházásokra, munkahelybővítésekre, vagyis több tekintetben is hozzájárulunk a magyar gazdaság sikereihez.” – emelte ki Tőzsér Judit a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője.

A diszkontlánc által elért 81 milliárd forint 26,5 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. A legkeresettebb termék között megtalálhatóak a tejtermékek, a kekszek és rágcsálnivalók, olajok és margarinok, fagyasztott termékek, állateledelek, a különféle kenyerek, zöldégek és gyümölcsök, a friss húsok, valamint a borok. A legnagyobb felvevőpiacnak az értéket tekintve Románia számít, míg a legváltozatosabb kínálat Szlovákiában volt megtalálható. Mindezeken túl kiemelkedő volt a Németországba, Csehországba, Horvátországba, Lengyelországba és az Egyesült Királyságba irányuló export is. Utóbbi esetében különösen a borok szerepeltek jól, a Lidl bonyolította az országba irányuló magyar palackos borexport 90%-át. Érdekesség még, hogy a legtávolabbi pont a Kanári-szigetek volt, ahová 6 magyar beszállító termékei jutottak el.

Lidl Magyarországról
Az 1930-as években, Németországban alapított Lidl hazánk egyik legdinamikusabban fejlődő élelmiszerlánca. A Lidl Magyarországon 2004-ben nyitotta meg első logisztikai központját és 12 üzletét, ma pedig már 191 áruházzal van jelen hazánkban, és több mint 8.500 munkavállalót foglalkoztat. A vállalat 2004-es magyarországi piacra lépése óta töretlenül fejlődik: nem csak a diszkont szegmensben ért el vezető szerepet, de forgalmát tekintve az élelmiszer kiskereskedelmi láncok között is a legdinamikusabb növekedést tudhatja magáénak.

www.lidl.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Élelmiszer ; - Lidl ; FMCG, kereskedelem ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: