Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Az ABB a Samsung Electronicsszal közösen fejleszt holisztikus okosépület-technológiákat

2022.04.19

Forrás: Momentum Communications Kft., ABB Sajtóközlemény
• A társulás célja olyan holisztikus energiakezelési megoldások fejlesztése, amelyek a lakó- és kereskedelmi épületekben is csökkentik a széndioxid-kibocsátást és az energiaköltséget


•  Az együttműködés támogatja az ABB azon célkitűzését, hogy a lakók és ingatlantulajdonosok számára nyitott, platformokon átívelő technológiai megoldásokat nyújtson  

•  Az építőipari vállalatok és az ingatlanfejlesztők ezentúl egyszerűen, egyetlen helyen férhetnek hozzá a termékekhez és az értékesítés utáni támogatáshoz 

Az ABB és a Samsung Electronics egy nemzetközi együttműködés keretében közös fejlesztésű technológiákat állít elő lakó- és kereskedelmi épületek számára az energiatakarékosság, az energiagazdálkodás, illetve az „Internet of Things” – IoT, azaz az okoseszközök terén is. Az épületek felelnek a világ éves széndioxid-kibocsátásának mintegy 40%-áért1, a két vállalat összefogása pedig olyan hosszú távú együttműködésre teremt lehetőséget, amely az intelligens technológia, az okos vezérlés és az okoseszközök fejlesztésére épül.

A közös munka lehetővé teszi, hogy a Samsung és az ABB a vásárlók számára hozzáférést biztosítson az otthonautomatizációs technológiákhoz és az optimálisabb eszközkezeléshez, illetve támogassa a terhelésáthelyezést is. Az okosotthonokban a csatlakoztatott eszközök és berendezések a költség-, idő- és energiatakarékosság érdekében egy központi rendszeren keresztül irányíthatóak. A Samsung SmartThings alkalmazás és az ABB otthonautomatizációs megoldásainak csatlakoztatásával például a lakók saját eszközeiken, egyetlen alkalmazáson belül felügyelhetik és kezelhetik az összes háztartási készüléket, a füst- és gázérzékelőket, valamint az energiaellátási, biztonsági és kényelmi rendszereket is. Ha a háztartási eszközök, például a mosogatógépek és mosógépek működését csúcsidőn kívüli időszakra ütemezzük, azzal hozzájárulhatunk az áramhálózat optimalizációjához és az energiaköltségek csökkentéséhez.

Mike Mustapha, az ABB Smart Buildings elnöke így nyilatkozott a projektről: „Olyan jövőt vázolunk fel, amelyben a teljeskörűen integrált, holisztikus okosépület-technológiához való hozzáférés bővítése révén vásárlóink jelentősen csökkenthetik széndioxid-kibocsátásukat, mindemellett pedig nagyobb energiatakarékosságot érhetnek el. A Samsung Electronics élen jár a technológiai innováció terén, így a vállalattal folytatott együttműködés támogatja az ABB azon célkitűzését, hogy nyitott, platformokon átívelő technológiákkal egész épületeket kapcsoljon össze, illetve betekintést nyújthasson a teljes energiafogyasztásra vonatkozóan, így például az elektromos járművek töltésébe is. Ennek köszönhetően csökkenthetjük az épületek széndioxid-kibocsátását, illetve gördülékeny és színvonalas felhasználói élményt nyújthatunk.”

A vállalatok az otthonautomatizációs megoldások fejlesztése mellett kiterjesztik az együttműködést a Samsung Electronics fűtési, szellőztetési és légkondicionálási (HVAC) termékei és változó hűtőközeg-áramlással (VRF) működő hőmérséklet-szabályozó rendszerei, illetve az ABB HVAC kezelőrendszerei között a kereskedelmi és a többlakásos épületek számára.

Chanwoo Park, a Samsung Electronics IoT Business részlegének vezetője elmondta: „A két szolgáltató társulása megkönnyíti az építőipari vállalatok és ingatlanfejlesztők számára az okos épületekkel kapcsolatos projekteket. A megoldások egyetlen forrásból elérhetőek, így akár meglévő épületek korszerűsítéséről, akár új épületek tervezéséről van szó, partnereink biztosak lehetnek afelől, hogy termékeink integrálva, zökkenőmentesen működnek majd együtt. A kezdeményezés az értékesítés utáni szolgáltatás színvonalát is növeli, hiszen a teljes rendszer elérhetővé válik egy felületen keresztül.”

Ha szeretne többet megtudni az ABB és a Samsung termékeiről és megoldásairól, az ABB-free@home®, az ABB i-bus® KNX és a Samsung Electronics webhelyén tájékozódhat.

*1 https://architecture2030.org/why-the-building-sector/  

A Samsung Electronics Co., Ltd.

A Samsung forradalmi tervei és technológiái az egész világot inspirálják, és mindannyiunk jövőjét formálják. A vállalat új távlatokat nyit a televíziók, az okostelefonok, az okoseszközök, a tabletek, a digitális eszközök, a hálózati rendszerek és adattárolók, az LSI-rendszermegoldások, a chipgyártás és a LED-megoldások terén. A vállalattal kapcsolatos legfrissebb hírekért keresse fel a Samsung Newsroom webhelyét: 
news.samsung.com.

Az ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) egy olyan globális piacvezető technológiai cég, amely energiát ad a társadalom és az ipar átalakulásához a még termelékenyebb, ugyanakkor fenntartható jövő megvalósítása érdekében. Az ABB folyamatosan tágítja a technológia határait azzal, hogy villamosítási, robotikai, automatizálási és mozgásvezérlési portfóliójához szoftvereket rendel, és ezzel új szintre emeli azok teljesítményét. A kiválóság több mint 130 évre visszatekintő történetével rendelkező ABB sikereinek kovácsa a világ több mint 100 országában dolgozó körülbelül 105.000 tehetséges munkavállalója. 
www.abb.com  

Magyarországi vállalata, az ABB Kft. 1991-ben alakult, és azóta az egyik vezető szállítóként van jelen a hazai közmű, valamint energetikai szektorban. 

ABB weboldal: http://new.abb.com/hu  

Facebook oldal: https://www.facebook.com/ABBMagyarorszag  

Instagram: https://www.instagram.com/abb_magyarorszag/  

YouTube: https://www.youtube.com/ABBMagyarorszag   

www.abb.hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Robot, automatika, automata ; - ABB ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Fém, gépipar ; Ingatlan, építőipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: