Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Nikon új Z sorozatú Firmware-T és nagy kapacitású memóriakártyát ad ki

2022.04.14

Forrás: Nikon, Hírek
Amszterdam, Hollandia, 2022. április 14.: A Nikon ma bejelenti az új firmware-t a Z 9 tükör nélküli csúcsmodell fényképezőgéphez és a Z 7II és a Z 6II tükör nélküli fényképezőgéphez.


A Z 9 fényképezőgéphez készült 2.0-s firmware-verzió egy sor nagy teljesítményű frissítést kínál, így e fényképezőgép továbbra is az élen járhat a fényképezés és a videózás terén. A Z 6II és Z 7II fényképezőgéphez készült 1.4-es firmware-verzió javítja az éllességállítást állóképek és videók esetén. Ezenkívül a Nikon ma adja ki a Nikon 660 GB-os CFexpress-memóriakártyát (B típus), amely jól illeszkedik a Z 9 nagy felbontású videófelvételéhez és fenomenális sorozatfelvételi sebességéhez.

A videósok számára is jelentős frissítéseket biztosít a Z 9 fényképezőgéphez készült 2.0-s firmware-verzió. A videósok 8,3K/60p RAW felbontású videót rögzíthetnek a fényképezőgéppel, és hihetetlenül éles, 8K-ból túlmintázott 4K/60p Ultra HD felvételeket készíthetnek. A fényképezőgéppel való 12 bites rögzítés a ProRes RAW HQ formátummal (akár 4K/60p) vagy a Nikon új N-RAW formátumával (akár 8K/60p és 4K/120p) lehetséges. A Z 9 fényképezőgéppel dolgozó profik igényeit olyan új funkciót elégítik ki, mint a hullámmonitor, a piros REC képkijelző és az egyéni i-menü, amellyel a videóbeállítások kényelmesen jeleníthetők meg felvétel közben.

A Z 9 fényképezőgéphez készült 2.0-s firmware-verzió a fotósok számára is fontos frissítéseket biztosít. A frissítést követően az AF-beállítások testre szabhatók lesznek az akár 20 választható, széles mezős AF-mintával, és a fényképezőgép nagy fényerejű (3000 nit) elektronikus kereső kijelzőjén nagyobb frissítési sebesség (akár 120 fps) is bekapcsolható. A további új funkciók közé tartozik az előkioldó képfelvétel, valamint a fényképezőgép több gombjának használatával előhívhatja az élességpontokat.

A Z 6II és Z 7II fényképezőgépek esetében az 1.4-es firmware-verzió finomítja az automatikus AF mező algoritmusát, így a kép közepén, az előtérben lévő témákra állíthatja az élességet. Emellett a lineáris kézi élességállítás támogatása lehetővé teszi a videósok számára, hogy rendkívüli pontossággal reprodukálják az A és B pontok közötti fókusztávolságot. És mindkét fényképezőgép kompatibilis lesz a Nikon ML-L7 Bluetooth® távvezérlőjével.

Végül pedig a Nikon szintén ma jelenti be az új, 660 GB-os CFexpress-memóriakártyáját (B típus), amely a Z 9 fényképezőgéppel kompatibilis, nagy kapacitású kártya. Megfelel a folyamatos nagy sebességű fényképezés és a nagy képkockasebességgel készített, több mint 8K-s felbontású videófelvételi igényeknek, és akár 1700 MB/mp olvasási és akár 1500 MB/mp írási sebességgel rendelkezik.

A Z 9 fényképezőgéphez készült 2.0-s firmware-verzió – 2022. április 20-tól elérhető a Nikon letöltési központjában

8,3K/60p videó a fényképezőgéppel: RAW 8,3K-s videókat készíthet rendkívül lágy 60p-vel. N-RAW formátumban is rögzíthet rendkívül nagy felbontású, 8,3K-s (8256×4644) felbontású videót a Z 9 érzékelője teljes szélességét kihasználva.
8K-ról túlmintázott 4K UHD: rögzítsen 8K-ról túlmintázott hihetetlenül éles 4K/60p Ultra HD felvételeket.¹
12 bites RAW-formátumú képrögzítés a fényképezőgéppel: a ProRes RAW HQ (akár 4K/60p) vagy a Nikon új N-RAW formátumával (akár 8K/60p és 4K/120p).
Hullámmonitor: a trükkös expozíciókat egy pillanat alatt megoldhatja az N-Log vagy a RAW formátummal.
Egyéni i-menü: lehetővé teszi a főbb videóbeállítások egyidejű megjelenítését a monitoron. A felbontást és a képkockasebességet a fényképezőgép felső képernyőjén tekintheti meg. 
Piros REC kép: a videofelvétel gomb megnyomásakor a monitoron egy piros REC kép jelenik meg.
8K-s állóképek: akár 10 másodperces 8K-s felvételekből nagy felbontású egymás utáni állóképeket nyerhet ki.
Akár 20 választható, széles mezős AF-minta: kövesse az eseményt, és felejtse el az olyan rögzített akadályokat, mint például a teniszhálók vagy a gátak.
Elektronikus kereső – akár 120 kép/mp képfrissítési sebesség: a fényképezőgép nagy fényerejű (3000 nit) elektronikus keresőjének kijelzőjéhez. Gyorsan mozgó témák, például versenyautók fotózásakor ideális.
Élesség előhívása: a fényképezőgép több gombjához is rendelhet élességpontot – az egyes gombokkal különböző, vagy ugyanazt az élességpontot hívhatja elő.
Előkioldó képfelvétel: a kioldógomb teljes lenyomása előtt akár egy másodperccel is képes képeket rögzíteni. A kioldás utáni sorozatfelvételt beállíthatja úgy, hogy még akár további 4 másodpercig folytatódjon.

És ennél még több is várja! A 2.0-s firmware-verzió frissítéseinek teljes listájáért keresse fel a Nikon Letöltési központját.

A Z 6II és Z 7II fényképezőgéphez készült 1.4-es firmware-verzió – 2022. április 22-től elérhető a Nikon letöltési központjában (Z 7II/Z 6II)

Továbbfejlesztett automatikus AF mező: jobban észleli a kép közepén, az előtérben lévő témákat, és jobban állítja rájuk az élességet.
A lineáris kézi élességállítás támogatása: a videósok rendkívüli pontossággal reprodukálhatják az A és B pontok közötti fókusztávolságot.
Kompatibilitás a Nikon ML-L7 Bluetooth® távvezérlővel: lehetővé teszi a fényképezőgép legfontosabb funkcióinak vezérlését távolról történő fényképezéskor. Külön gombokat tartalmaz a zárkioldáshoz és a videófelvételhez.

A Nikon Letöltési központjában töltheti le a Z 7II fényképezőgéphez készült 1.4-s firmware-t és a Z 6II fényképezőgéphez készült 1.4-s firmware-t.

*1 A 8K-ról túlmintázott 4K UHD videókat a következő videóformátumokban rögzítheti: [4128 × 2322 60p/50p] vagy [3840 × 2160/60p/50p].

A Nikonról

A Nikon a képalkotási termékek és szolgáltatások világelső szállítója. Innovatív optikai technológiája – a fogyasztói kameráktól és a professzionális fényképezőgépektől az objektívekig, a rendszertartozékokig és a sport- és szabadidős célú optikákig – több mint 100 év tapasztalatán alapul. A márka világszerte elismerten új standardokat hoz létre a kialakítás és a teljesítmény terén: a Nikon forradalmi Z sorozatú tükör nélküli fényképezőgépei és a NIKKOR Z objektívek az optikai teljesítmény új dimenzióját képviselik.

A Nikon arra kötelezte el magát, hogy a képalkotási kultúra élvonalában járjon, és lehetővé tegye a világ legjobb vizuális művészei számára, hogy a vizuális történetmesélés eszközével képesek legyenek kiaknázni a kreativitásukat. Díjnyertes fényképészeti eszközei lehetővé teszik a fotósok és videósok számára, hogy kreatív elképzeléseiket a legmagasabb szinten valósítsák meg. A madárlestől a csillagvizsgálaton át a színházakig, golfozásig és utazásig, minden tevékenységet lefedő díjnyertes sport- és szabadidős célú optikáival közelebb hozza a világot.

A Nikon megbízható, előretekintő partnerként egyesíti a tartalomkészítők minden szintjét elkötelezett közössége, páratlan műszaki tapasztalata és a különböző oktatási segédanyagokhoz nyújtott hozzáférése – például a Nikon School – révén.

www.nikon.hu    


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; - Nikon

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: