Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Év Beszállítója díjat kapott a Hankook Tire Magyarország

2022.04.12

Forrás: Hankook Tire Sajtóközlemény
A nagy presztízsű Év Beszállítója 2022 díjjal jutalmazták a Hankook Tire Magyarország munkáját. Az Autós Nagykoalíció által az autógyártás és az autóipar hazai szereplői, valamint autós szakújságírók visszajelzései alapján odaítélt elismerést a gumigyártók közül idén egyedül a Hankook kapta meg.


Rácalmás, 2022. április 12. – A Járműipar és az Autószektor autós szaklapok az Autós Nagykoalícióval együttműködésben választották ki az Év Beszállítója cím nyerteseit az idei Év Magyar Autója verseny keretein belül. Az elismeréssel olyan Magyarországon termelő autóipari cégeket jutalmaztak, amelyek jelentős beruházást, létszámbővítést vagy fejlesztést hajtottak végre 2021-ben. A Hankook Tire Magyarország a hazai gumiipari szereplők közül egyedüliként, több más autóipari céggel együtt kapta meg az elismerést. A zsűri indoklásában kiemelte, hogy a Hankook magyarországi termelése a rácalmási gyár megnyitása óta mintegy 3,5-szeresére nőtt.

“Nagy örömmel tölt el minket, hogy eredményeinket nem csak hűséges vásárlóink, hanem az autóipar szereplői is elismerik. A továbbiakban is mindent megteszünk azért, hogy innovatív beszállítóként és az autógyártók megbízható partnereként szolgáljuk ki ügyfeleinket, mind belföldön, mind a nemzetközi piacon” – fogalmazott Kim Hyung Yun, a Hankook Tire Magyarország ügyvezető igazgatója.

A Hankook számos fontos mérföldkövet ért el Magyarországon a tavalyi évben. Ezek sorából kiemelkedik az a 32 millió euró összértékű raktárbővítési projekt, amelynek révén a rácalmasi gyár 1,5 millió gumiabroncsra növeli a késztermék-tároló kapacitását. Ez lehetővé teszi a cég számára, hogy tárolási igényeit házon belül elégítse ki, egyúttal a munkafolyamatok leegyszerűsítéséhez és a közúti szállítmányozási folyamatok negatív környezeti hatásainak mérsékléséhez is hozzájárul.

Emellett a vállalat 2021-ben is számos új terméket dobott piacra, így az elektromos járművekre optimalizált Ventus S1 evo3 ev abroncsokat, az offroad használatra tervezett, strapabíró Dynapro MT2 abroncsokat, valamint az aszimmetrikus mintázatú, nedves úton is kiváló tapadású Laufenn Z fit EQ modellt, ezzel tovább bővítve a cég sokszínű termékportfólióját.

A koreai székhelyű vállalat több díjnyertes terméke készül a rácalmási üzemben, így például a Winter i*cept evo3 és az evo 3X modellek, valamint a Ventus S1 evo3, amelyek európai szaklapok független terméktesztjein kiváló minősítést értek el tavaly.

A Hankook Tire rácalmási gyárából nemcsak külföldre szállít, hanem több, Magyarországon is gyártó prémium autómárka modelljeihez is biztosít első szerelésű abroncsokat. A Hankook Tire Magyarország alapanyagellátása folyamatos, így a cég fennakadás nélkül tudja teljesíteni a beérkező megrendeléseket, biztosítva azt a stabilitást, amelyre partnereinek szüksége van.

A Hankook Tire vállalatról 

A Hankook Tire világszerte innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok, valamint a motorsport számára (mind a pályás versenyeken, mind pedig ralin résztvevő csapatoknak).

A Hankook Tire több mint 180 országba szállítja termékeit, és világszinten hozzávetőlegesen 20.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, a technológiai kiválóság és a vezetési élmény területén, Ennek érdekében a Hankook folyamatosan befektet öt kutatás-fejlesztési központjába és nyolc gyártási egységébe. A Hannoveri Technológiai Központban az európai piac igényeire szabva fejlesztik az abroncsokat, különös tekintettel az európai prémium autógyártók első szerelésű abroncsaira.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A vállalatnak Ausztriában, Csehországban, Franciaországban, Hollandiában, Lengyelországban, Magyarországon, Nagy-Britanniában, Németországban, Olaszországban, Oroszországban, Spanyolországban, Svédországban, Szerbiában, Törökországban és Ukrajnában vannak képviseletei. A további európai országokban a cég termékeit regionális nagykereskedők terítik. A vállalat globális bevételének kb. 34 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban realizált értékesítések adják. A Hankook Tire 2016 óta szerepel a világszinten elismert Dow Jones Fenntarthatósági Indexben (DJSI World).

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg mintegy 3000 alkalmazottat foglalkoztat, és személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be, ezzel a magyar gyár éves gyártókapacitása 19 millióra nőtt. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is. A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az IATF 16949:2016. minőségi, ISO 14001:2015. környezetvédelmi, ISO 22301 üzletmenet-folytonossági és az ISO 45001:2018. munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági tanúsítványokkal.

www.hankooktire.com/hu    


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; - Hankook Tire

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: