Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

FeHoVa – 24. a HUNGEXPO-n

2017.02.08

Forrás: HUNGEXPO
Idén február 9–12. között rendezi a Hungexpo Budapesti Vásárközpont az ország és egyben Kelet-Közép-Európa legjelentősebb fegyver, horgászat, vadászat nemzetközi kiállítását.


Rekordok évről évre
A FeHoVa tavaly több mint 60 ezer látogatót vonzott a világ minden tájáról, a szervezők ebben az évben sem számítanak kevesebb vendégre. Az „A” (fegyver, vadászat) és „G” (horgászat) pavilonban 17 ország 300 kiállítója vonultatja fel termékeit, szolgáltatásait.

A rendezvény egyre növekvő regionális jelenőségét mutatja, hogy a kiállítók minden évben nagyobb és nagyobb területeket foglalnak el. A horgász-kiállítók, akik két évvel ezelőtt költöztek önálló pavilonba pillanatok alatt „belakták” a megnövelt teret. Számuk tavaly 30%-kal nőtt. Idén egy még nagyobb és modernebb pavilonban mutathatják be portékáikat, kínálatukat. Ugyancsak a bővülő kínálat és a látogatók számának növekedése indokolja, hogy idén először a Budapest Boat Show-t nem a FeHoVa-val egy időben, hanem egy másik időpontban (február 23–26. között) rendezik a Vásárközpontban.

A FeHoVa ünnepélyes megnyitója 2017. február 9-én, 10.00-kor lesz az A pavilonban, a Vadász Színpadon.
Beszédet mond:     
¤ Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet (OMVV) elnöke
¤ Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter
¤ Dr. Szűcs Lajos, a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) elnöke
¤ George Aman, a CIC elnöke
¤ Tibor Lebocky, a Szlovák Vadászkamara elnöke
¤ Ganczer Gábor, a HUNGEXPO Zrt. vezérigazgatója
Ezt követően a Vadász Színpadon Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg nyitja meg a trófeakiállítást.

Vadászoknak
A hagyományos programok (fegyverbemutatók és tanácsadás, MAGUM Lőtér, trófea kiállítások, solymász és kisállatbemutatók) mellett az idei FeHoVa számos újdonságot kínál a látogatóknak. Közülük néhány:
„Jégvilág” - Magyar vadászok sarkvidéki trófeái címmel élethű dioráma vetítés.
„Híres felfedezők jeles trófeái” – 26 magyar felfedező és világutazó legszebb vagy legkülönlegesebb trófeáinak tárlata fotókkal és életrajzokkal kiegészítve.
Emlékkiállítás I. Ferenc Józsefről, mint vadászról - Fotók és eredeti trófeák bemutatása a Bad Ischlben levő császári vadászkastélyban lévő gyűjteményéből..

Megemlékezés gróf Széchenyi Zsigmond halálának 50. évfordulójáról (trófeák, idézetek, fotók).

A kiállításon 22 állami erdészet mutatja be vadász- és kirándulóterületeiket.
Idén először állít ki a FeHoVa-n a Holland&Holland. A csaknem 200 éve világszinten elismert cég bemutatja remekműveit, de a fegyvereken kívül számos más termékkel és szolgáltatással is várja a látogatókat.

Február 9-én, a 25-ös pavilonban rendezik a Vadgazdálkodás időszerű kérdései című szakmai konferenciát, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szervezésében.
A kiállítás történetében először (vagy: hosszú évek után ismét) lesz külföldi díszvendég, ezúttal Szlovákia. Magyarország 2021-ben Vadászati Világkiállítást rendez. Ezért is különösen fontos, hogy a hátralévő időben minél szorosabbra fűzzük kapcsolatainkat a Kárpát-medence országaival. Északi szomszédunk ennek keretében mutatja be vadász- és kiránduló területeit, díjnyertes trófeáit, ajánlatait.
Február 11-én rendezik a FeHoVa Kupa Nemzetközi Szarvasbőgő Bajnokságot. A műsorvezető idén Stohl András színművész lesz.

Horgászoknak
A horgászat ma talán a legdinamikusabban fejlődő időtöltés Magyarországon. Az egy évvel ezelőtt életbe léptetett változásoknak köszönhetően több mint 70 ezerrel, 400 ezerre nőtt a regisztrált horgászok száma.
Egyebek mellett ez indokolja a FeHoVa-n is a horgász tematika folyamatos bővülését.
A Horgász Színpadon, az óriás akváriumnál és a Pergető Színpadon is számos ismert és sikeres horgász osztja meg élményeit a látogatókkal, köztük, Walter Tamás egyéni Európa-bajnok és csapatvilágbajnok, Csillag László világbajnok, és bemutatkozik a finomszerelékes magyar világbajnok csapat is.

A hagyományos horgász programok mellett az idei év kiemelkedő eseménye a jubileumi FeHoVa Horgászverseny indulása lesz.

Az egy éven át tartó különleges verseny összedíjazása 2 millió forint. A különböző kategóriákban az a versenyző nyer, aki egy évben az adott kategórián belül a három leghosszabb halat fogja ki 2017. február 9. és 2018. január 1. között. A FeHoVa hivatalos mérőszalagját a kiállításon szerezhetik be a horgászok. A kifogott és a hivatalos FeHova mérőszalaggal lemért halak képeit a verseny Facebook oldalán található applikáció segítségével vagy közvetlenül feltölthetik a verseny weboldalára. A versenyt három kategóriában rendezik: ponty-amur, ragadozó halak és egyéb. Minden más tudnivaló a jubileumi FeHoVa Horgászversenyről a verseny weboldalán érhető el: http://fehova.hu/hu/horgaszverseny

A látogatóknak idén is lehetőségük lesz éves horgászjegyet váltani, illetve állami horgász vizsgát tenni a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) standján.

A szervezők a gyerekekre is gondoltak: a hagyományos MOHOSZ Horgász sulis mellett idén bemutatkozik a Tiszai Pecasuli is, és a G pavilonban más  horgász utánpótlásképző programok is lesznek.

Partnerség és gasztronómia
Az Agrár Marketing Centrum (AMC) idén is közösségi megjelenéssel segíti a csatlakozó cégeket és kiállítókat. 80 m2-es standján kisebb kiállítói szigeteken lesz lehetőségük az érintett vállalkozásoknak áruik, szolgáltatásaik bemutatásra, információszolgáltatásra és tárgyalások lebonyolítására.
A tavalyi emlékezetes szakácsverseny (a Bocuse d'Or magyarországi döntője) után idén is fontos szerep jut a FeHoVa-n a gasztronómiának. Az OMÉK szervezésében és Sági Szilárd közreműködésével napi 2 alkalommal tartanak főzőbemutatót, valamint több kerekasztal-beszélgetést, a gasztronómia vadászatot és horgászatot érintő kérdéseiről, ugyancsak az AMC közösségi standján.

Egy időben a kiállítással
A Magyar Íjász Szövetség a FeHoVa ideje alatt rendezi meg a a C pavilonban a HDH-IAA nemzetközi szövetség 3D és Történelmi Terem Európa Bajnokságát, valamint az IFAA Teremíjász Országos Bajnokságot. Vasárnap az „A” pavilonban vadászíjász bemutató is várja az érdeklődőket, ahol gyakorlott vadászíjászok válaszolnak a látogatók kérdéseire.

Nyitva tartás
2017. február 9–12.
szerdától szombatig 9–18 óráig
vasárnap                 9–17 óráig        

Jegyárak
A helyszínen: 2.700 Ft, online elővételben: 2.500 Ft, online elővételben, regisztrációval: 2.200 Ft, X. kerületi lakosok részére: 500 Ft (lakcímet igazoló személyi igazolvány vagy személyi igazolvány+lakcímkártya bemutatása szükséges), családi jegy: 5.400 Ft (két felnőtt és három 14 éven aluli gyermek belépésére jogosít). Kedvezményes jegy (A felnőtt kíséretében érkező 14 éven aluli gyermek, a nyugdíjas, a diákigazolvánnyal rendelkező fiatal, valamint a mozgáskorlátozottak és fogyatékkal élők részére a megfelelő igazolvány felmutatásával): 1.500 Ft Csoportos diákjegy: 1.000 Ft/fő
A vadásztársaságok, lövész- és horgászegyesületek, valamint a fegyveres testületek tagjai kedvezményes csoportos belépőjegyet válthatnak a kiállításra. A kedvezményre jogosító kuponok megtalálhatók a kiállítás honlapján.
Mivel a kiállítás egyik rendszeres és népszerű kísérő rendezvényei a látványos vadászkutyafajta- és munkabemutatók, a kiállításra érkező "látogató" kutyáknak nem kell belépőjegyet venni, ingyenesen léphetnek a területre, szájkosárral és érvényes oltási igazolvány felmutatása ellenében.
Bővebb információ: www.fehova.hu 

www.hungexpo.hu 


NEWS ; Ipari hírek ; Agrár ; Kiállítás, konferencia ; - Hungexpo

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: