Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Az ukrán háború jelentősen korlátozza a teherautó-gyártást

2022.03.31

Forrás: MAN Hírek
Az MAN teherautó-gyártásban több hetes termeléskiesés fenyeget. Rövidített munkaidő a németországi üzemekben, ami körülbelül 11.000 főt érint. A lényegesen hosszabb szállítási határidő miatt az ügyfeleknek lehetősége van a rendeléseik lemondására.


Az ukrajnai háború jelentős hiányt idézett elő az MAN Truck & Bus teherautóinak kábelköteg ellátásában. Ennek hatására március 14-én leállt a teherautó-gyártás a müncheni és krakkói üzemekben, valamint jelentős időtartamú leállások voltak Nürnbergben, Salzgitterben és Wittlich-ben is. A teherautó-kábelköteg beszállítók nem tudnak ukrán telephelyeiken gyártani, vagy csak nagyon korlátozott mértékben termelnek. Az alkatrészhiány a következő hetekben a teherautók gyártásának visszaesével, a második negyedévben pedig jelentős termeléscsökkenéssel fenyeget. Az MAN buszgyártását mindez nem érinti jelentősebben.

“A drámai helyzet kezelésére az MAN Truck & Bus SE igazgatósága haladéktalan intézkedéseket tett. Közvetlenül a háború kitörése után megkezdtük a teherautó-kábelköteg ellátási lánc megkettőzését más gyártó országokban, ez azonban több hónapot vesz igénybe. Ezenkívül úgy döntöttünk, hogy átfogóan leállítjuk az üzleti szempontból nem kritikus tevékenységekre fordított kiadásokat, és további intézkedésig befagyasztjuk a munkaerő-felvételt. Továbbra is rövidített munkaidőben dolgozunk müncheni, nürnbergi, salzgitteri és wittlichi telephelyeinken, valamint ezt az adminisztrációra is kiterjesztettük. Ez azt jelenti, hogy Németországban az MAN-nél akár 11.000 alkalmazott is rövidebb munkaidőben dolgozik egyszerre. A külföldön dolgozókra országspecifikus előírások vonatkoznak. A munkavállalókkal történő szolidaritás jeleként az igazgatóság a következő három hónapban lemond fizetéséről a drámai fejlemények miatt” – nyilatkozta Alexander Vlaskamp, az MAN Truck & Bus vezérigazgatója.

Tekintettel arra, hogy a vállalat a jelenleg kialakult helyzetben nem tudja tartani a vállalt szállítási határidőket, az MAN felajánlja ügyfeleinek a rendelések törlését, illetve egyúttal lehetőséget kínál rendelések leadására új feltételekkel. 

www.man.eu     


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; - MAN ; Fém, gépipar

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: