Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Közösen fejleszt repülő autót a Suzuki és a SkyDrive

2022.03.24

Forrás: Magyar Suzuki Zrt., Hírek
A Suzuki Motor Corporation és a repülő autók (eVTOL) gyártásával és teherszállító drónok fejlesztésével foglalkozó SkyDrive Inc. 2022. március 22-én közösen jelentette be Tokióban, hogy partnerséget kötnek repülő autók fejlesztésére, gyártására, valamint kereskedelmi forgalomba hozatalára.


Ezek a repülő autók elektromos meghajtással, teljesen autonóm robotpilótával, valamint függőleges fel- és leszállási képességgel rendelkeznek majd. Elsőként Indiában kezdik meg az előkészületeket.

A 2018-ban alapított SkyDrive azzal a küldetéssel jött létre, hogy az „évszázadban egyszer előforduló mobilitási forradalom vezetője legyen. A cég a repülő autók egyik vezető gyártója Japánban. Jelenleg kompakt kétüléses, elektromos meghajtású repülő autó fejlesztésével foglalkozik, annak teljes körű gyártásával is tervezve. Az egyetlen olyan vállalat Japánban, amely sikeresen hajtott végre tesztrepülést emberekkel, teherszállító drónjai pedig már 30 kg-os súly szállítására is képesek. A SkyDrive célja, hogy a 2025-ös világkiállításon Oszakában, valamint Japán más régióiban is elindítsa a légitaxi szolgáltatás.

A Suzuki Motor Corporation Japán egyik vezető autógyártója és globális motorkerékpár-gyártója, amelynek szakértelme a kompakt autók gyártására és nemzetközi piacokon történő értékesítésére is kiterjed. A vállalat mottója „Kiváló minőségű termékek fejlesztése az ügyfelekre fókuszálva”, ehhez jelenleg három kategóriában – autó, motorkerékpár, hajómotor - kínál mobilitási eszközöket a felhasználóknak. A vállalat célja továbbra is, hogy az emberek mindennapi életének és közlekedésének nélkülözhetetlen szereplője maradjon. A SkyDrive-al kötött megállapodás lehetőséget biztosít a Suzuki számára a repülő autók felfedezésére, és hogy egy negyedik kategóriával bővítse portfólióját.

Közös út

A két vállalat közösen olyan üzleti és technológiai területen kezdi meg az együttműködést, amely magában foglalja a technológiai kutatás-fejlesztést, a gyártási és tömeggyártási rendszerek tervezését, a tengerentúli piacok fejlesztését, valamint a karbonsemlegesség elérésére irányuló erőfeszítések előmozdítását. Elsőként az indiai piacot térképezik fel, és a projekt megvalósításához megkezdik az előkészületeket.

www.suzuki.hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Drón ; - Suzuki ; Robot, automatika, automata ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: