Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Régen várt újítást vezet be az építőipari digitalizáció sikercége

2022.03.17

Forrás: FleishmanHillard Café Kft., PlanRadar Sajtóközlemény
Az építőipar fejlődését számos tényező, az energiaárak drasztikus emelkedése, az alapanyagok drágulása, munkaerőhiány, technológiai elmaradottság hátráltatja, az igazán nagy veszélyt azonban valami más jelenti az ágazatban: a kommunikációs káosz.


Ha a projektek résztvevői nem tudnak szót érteni egymással, ha a fontos információk beragadnak, borulhat minden. Az építőipari folyamatok teljeskörű digitalizációja megoldást kínál a felsorolt problémákra, de számos felhasználónak gondot okozhat, hogy az általa használt eszközökön állandóan váltogatnia kell a munkáját támogató alkalmazások, felületek között. A kilépés, belépés, kódolás, adatkezelés rengeteg időt, energiát emészt fel, ráadásul sokszor komoly számítástechnikai tudást, külső segítséget igényel. Ezt a problémát orvosolja Európa egyik meghatározó építőipari szoftvergyártó cége, a PlanRadar újítása, a PlanRadar Connect.

Az üzleti szféra és az IT szektor számára kifejlesztett integrációs, automatizálási megoldások vezető szakértője, a Workato által támogatott PlanRadar Connect bonyolult kódolás nélkül teszi lehetővé az ügyfelek által használt alkalmazások szinkronizálását, biztosítja a különböző technológiai megoldások zökkenőmentes összekapcsolását. Az újításnak köszönhetően a PlanRadar felhasználói felgyorsíthatják a munkafolyamatokat, az adatkezelést, az információk továbbadását. Időt és pénzt nyernek. 

„Az építőipar dinamikusan fejlődik a digitális korszakban, a munkafolyamatok hatékony automatizálása kulcsfontosságúvá vált a projektek megvalósításában, az üzleti teljesítmény javításában. Ezért döntöttünk úgy, hogy elindítjuk a PlanRadar Connectet. A célunk az volt, hogy erősítsük az átjárhatóságot, elhárítva a több technológiai rendszer összekapcsolását, együttes használatát hátráltató akadályokat, megelőzzük a fölösleges többletmunkát, megkönnyítsük az adatok feldolgozását. Annak köszönhetően, hogy egyszerű módot teremtünk a meglévő technológiák összekapcsolódásra, a vállalatok okosabban dolgozhatnak és sokkal pontosabban kezelhetik a rendelkezésükre álló adatokat. Meggyőződésünk, hogy az építőipar egészének törekednie kellene az ehhez hasonló, integrált megoldások minél szélesebb körű alkalmazására”mondta Ibrahim Imam, a PlanRadar társalapítója és társ-vezérigazgatója. 

A PlanRadar Connect új funkciói a szoftver meglévő API-ját egészítik ki, így gyorsabbá és könnyebbé válik az integráció több mint 200 népszerű, az építőiparban is széles körben használt alkalmazással, például az Outlook, a Dropbox, a Jira, az SAP és a Microsoft Dynamics rendszerekkel. Az API az angol „application programming interface” kifejezés rövidítése, ami magyarul „alkalmazásprogramozási felületet” jelent. Az API-k a fejlesztők munkáját úgy könnyítik meg, hogy hozzáférést biztosítanak egy adott szoftver vagy hardver utasításkészletéhez. A felhasználók számára pedig azt az előnyt biztosítják, hogy nem kell „ugrálniuk” a használni kívánt alkalmazások között, egy felületen tudnak elérni, kezelni mindent.

Az építőiparban egyre nagyobb szerepet kap a technológiai integráció és a szigetmegoldások kiváltása. A bécsi székhelyű, Magyarországon is ismert PlanRadar az újítás bevezetésével újabb fontos lépést tett a digitalizáció felgyorsítására, a munkafolyamatok hatékonyságának javítására, a projektek megvalósítását fenyegető kommunikációs káosz felszámolására.
***
A PlanRadar egy platform- és eszközfüggetlen webalapú SaaS-megoldás (Software as a Service), építési és ingatlanprojektek dokumentációjához és kommunikációjához. Minden munkafolyamat optimalizálására használható, a hiba- és feladatkezeléstől kezdve, a karbantartáson, épületellenőrzésen, és építési dokumentáción keresztül, egészen az átadás-átvételig. Az alkalmazás telepítés nélkül elérhető minden webes felületen, valamint okostelefon és táblagép applikációként is, melyek természetesen az összes szoftverre optimalizálva vannak. Segítségével a felhasználók minden információt megoszthatnak egymással, legyen szó akár a digitális alaprajzokról vagy BIM-modellekről, valamint nyomon is követhetik ezeket. A munkafolyamatok digitalizálásával a PlanRadar csökkenti a hibák gyakoriságát, időt takarít meg minden érintett fél számára, és nagymértékű hatékonyságnövekedést tesz lehetővé: az ügyfelek beszámolói szerint akár heti 7 munkaórát is megtakarítanak. A bécsi székhellyel rendelkező vállalat jelenleg több mint 14.500 ügyfelet szolgál ki több mint 60 országból.

A Workato a vezető vállalati automatizáló felület. Elismert piacvezetőként a Workato az egyetlen vállalati felület, melynek segítségével az IT és az üzleti szektor is integrálhatja applikációit, automatizálhatja üzleti folyamatait és valós idejű eredményeket érhet el üzleti rendezvényeivel anélkül, hogy veszélyeztetné biztonságát és az irányítást. A világ legnagyobb márkái és leggyorsabban növekvő újítói közül több, mint 7,000-en bíznak meg a Workato-ban. További információért látogasson el a www.workato.com oldalra vagy vegye fel velünk a kapcsolatot közösségi média felületeink egyikén:

https://www.planradar.com/hu/   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Robot, automatika, automata ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; - Microsoft ; Ingatlan, építőipar

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: