Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Technológia és exkluzivitás egy új dimenzióban

2022.03.16

Forrás: BMW Sajtóközlemény
A BMW Group mai évértékelő konferenciáján Frank Weber, a BMW AG igazgatótanácsának járműfejlesztésért felelős tagja bemutatja a BMW 7-es sorozat következő generációjának első részleteit.


Frank Weber, a BMW AG igazgatótanácsának járműfejlesztésért felelős tagja a BMW Group mai évértékelő konferenciáján lerántja a leplet az új BMW 7-es sorozat első részleteiről, néhány héttel a modell világpremierje előtt. Az idő előtti betekintés középpontjában a technológiai innovációk, a BMW hamisítatlan stílusjegyeire építkező frontrész új formanyelve, valamint az utastérben átélhető, digitális újításokat és exkluzív anyagokat tartogató, egyedülálló utazási élmény áll. Áprilisban a bajor prémiumgyártó a tisztán elektromos meghajtású BMW i7 luxuslimuzint (kombinált energiafogyasztás (WLTP): 19,5 – 22,5 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 0 gramm / km; az adatok a modell aktuális fejlesztési fázisában mért, előzetes értékek) és az új BMW 7-es sorozatot is reflektorfénybe gurítja.

A tisztán elektromos meghajtású BMW i7 világpremierjével a bajor prémiummárka tovább bővíti károsanyag-kibocsátás nélkül közlekedő modellpalettáját és a luxuskategória exkluzív szegmensében is elérhetővé teszi ügyfelei számára a vezetés zéró emissziójú élményét. „Az új BMW 7-es sorozat minden tekintetben abszolút úttörőként érkezik meg az utakra. A 7-es BMW mindegyik modellnél intenzívebben hirdeti a márka innovációs erősségét” – fogalmazott Frank Weber. „A tisztán elektromos meghajtású BMW i7 ráadásul a BMW 7-es sorozat legerősebb modellje is, amely a legjobb vezetési élményt egyedülálló digitális élményekkel párosítja. Ez emeli a jövőbe látó, felelős döntéshozók és az avantgárd úttörők ideális autójává” – tette hozzá a BMW AG igazgatótanácsának járműfejlesztésért felelős tagja.

A BMW i7 teljesen újraértelmezi a kör alakú ikerfényszórók jellegzetes stílusjegyét és a BMW hűtőrácsot, egyszerre modern és összetéveszthetetlen kisugárzást garantálva ezzel. A modell egyik azonnal felismerhető, speciális dizájn-megoldása az exkluzív kristályüvegből készült, felső fényforrás-pár, valamint a hűtőrács világító kontúrja.

Az utastérben az új My Modes vezetési üzemmódoknak és a BMW iDrive operációs rendszer legújabb generációjának köszönhető, innovatív felhasználói élményre helyeződik a hangsúly. A My Modes vezetési üzemmódok lehetővé teszik, hogy a bajor prémiumgyártó ügyfelei részletekbe menően személyre szabják az autó vezethetőségét és utasterének hangulatát. A BMW Ívelt Kijelző mellett a műszerfalon és az ajtókon egy újfajta, világító funkciócsík húzódik végig, amely eme látványos és haptikus megoldást egyszerre öltözteti modern és exkluzív ruhába. A BMW Interaction Bar névre keresztelt innováció az utastér hangulatvilágításának része, amelybe integrált vezérlőgombokat terveztek a mérnökök. Az új fejlesztésű Sky Lounge panoráma üvegtető emellett az új BMW 7-es sorozat utasterének tágasságát, korszerűségét és kényelmét erősíti, egyedileg állítható LED-technológiával.

A BMW i7 utasterének hátsó kialakítása páratlan menetkomfortot és egyedülálló moziélményt kínál. A BMW Theatre Screen a tetőkárpitból lenyílva ad 31” átmérőjű, ultraszéles képernyőt, 32:9 arányú panorámaformátumot és 8K felbontást. A technológiai innováció a BMW i7 hátsó üléssorát exkluzív, privát moziteremmé varázsolja, ahol az utasok megannyi streaming-szolgáltató portfóliójából választhatják ki és élvezhetik kedvenc szórakoztató műsoraikat, miközben a BMW új csúcsmodelljében utaznak.

Az üzemanyag-fogyasztási és károsanyag-kibocsátási értékeket a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus (NEDC – New European Driving Cycle) tesztkörének mérései szerint, valamint a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint számolták ki. Az adatok a gumiabroncs-típusoktól és a felszereltségi szintektől is függnek.

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos szén-dioxid-kibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars), kiadványban található, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF – 2,7 MB)

www.bmw.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BMW, MINI, Rolls-Royce ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: