Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Ultra gyors, nagyteljesítményű töltőhálózat Európa autópályáin

2016.12.07

Forrás: Mercedes-Benz Hírek
A Daimler AG, a BMW Csoport, a Ford Motor Company és a Volkswagen Csoport az Audival és a Porschével közös vállakozást alapít az ultra gyors, nagyteljesítményű töltőhálózat érdekében Európa legfőbb autópályái mentén.


közös finanszírozású projekt keretében egy nagyteljesítményű DC töltőhálózatot telepítenek az elektromos járművek számára Európa frekventáltabb útjain

- Az akár 350 kW-os teljesítményszint jelentősen csökkenti a töltési időt a jelenleg elérhető rendszerekhez képest

- Körülbelül 400 ultra gyors töltőpontot terveznek Európában

- A hálózat alapját a Combined Charging System (CCS) standard adja, és ezzel teljesen kompatibilis a legtöbb jelenlegi és jövőbeli akkumulátoros elektromos autóval

- Példátlan közös munka az autógyártók között egy márkafüggetlen töltőhálózat kialakítása érdekében

Stuttgart, 2016. december 7. – A Daimler AG, a BMW Csoport, a Ford Motor Company és a Volkswagen Csoport az Audival és a Porschével aláírt egy elfogadási nyilatkozatot, amelyben lefektették, hogy létrehozzák Európa legnagyobb teljesítményű töltőhálózatát. A cél a töltőállomások számának gyors növelése annak érdekében, hogy lehetővé tegyék a hosszú távú utazást aelektromos autó tulajdonosok számára. Ez fontos lépést jelent a villanyautók nagyméretű piacának létrehozásában.

A tervezett ultra gyors, nagyteljesítményű töltőhálózat az akár 350 kW-os teljesítményével jóval gyorsabb, mint a manapság használt leggyorsabb töltőrendszer. A kiépítés 2017-ben kezdődik, és a kezdeti tervek szerint mintegy 400 állomás készül Európában. 2020-ra az ügyfelek több ezer nagyteljesítményű töltőponthoz férhetnek majd hozzá. A kezdeményezés célja, hogy nyílt használatú elektromos töltőállomásokkal lehetővé tegyék a hosszú távú utazást az autópályák és a főbb útvonalak mentén, amely manapság még nem megvalósítható a villanyautók vezetői számára. A töltési élményt pedig továbbfejlesztik, hogy legalább olyan kényelmesen működjön, mint a hagyományos tankolás.

A hálózat alapelvét a Combined Charging System (CCS) standard technológia adja. A tervezett töltési infrastruktúra az akár 350 kW-os DC gyorstöltéssel új szintre emeli a jelenlegi technológiai színvonalat az elektromos járművek AC és DC töltésére vonatkozóan. Az ilyen nagyteljesítményű töltésre felkészített elektromos autókat márkától függetlenül lehet majd feltölteni a jelenlegi töltési idő töredéke alatt. A hálózat minden CCS alapú elektromos autót kiszolgál, így tovább növeli az elektromos autók versenyképességét Európában.

A Daimler AG rövid nyilatkozata

Az e-mobilitás áttöréséhez két dolog szükséges: a meggyőző járművek és a versenyképes töltési infrastruktúra. Az EQ névre hallgató új márkánkkal elektromos termékoffenzívát indítunk: 2025-re már több mint tíz teljesen elektromos személyautót kínálunk majd a portfóliónkban, míg partnereinkkel közösen elkezdjük Európa legnagyobb teljesítményű töltési infrastruktúrájának kiépítését”, mondta Dr. Dieter Zetsche, a Daimler AG felügyelő bizottságának elnöke és a Mercedes-Benz Cars vezetője. „A nagyteljesítményű töltőállomások elérhetősége első ízben teszi lehetővé a hosszú távú e-mobilitást, és egyre több ügyfelet győz meg arról, hogy elektromos járművet válasszon.

A Daimler AG-ről

A Daimler AG az egyik legsikeresebb járműipari vállalat a világon. A Mercedes-Benz Cars, Daimler Trucks, Mercedes-Benz Vans, Daimler Buses és Daimler Financial Services üzleti ágazatokkal rendelkező konszern a legnagyobb prémium személyautógyártók közé tartozik, továbbá a világ legnagyobb haszongépjármű gyártója. A Daimler Financial Services kínálatát a finanszírozások, a lízing szolgáltatások, a flottamenedzsment, a biztosítások, a pénzügyi befektetések, a hitelkártyák, valamint az innovatív mobilitás-szolgáltatások képezik. A vállalat két alapító tagja, Gottlieb Daimler és Carl Benz az automobil feltalálásával 1886-ban írta be magát a történelemkönyvekbe. A vállalatcsoport célja innovatív, zöld technológiák alkalmazásával olyan gépjárművek megalkotása, amelyek lenyűgözik az embert, és a legmagasabb biztonsági színvonalat, illetve minőséget képviselik. A Daimler konzekvens módon rengeteget áldoz az alternatív hajtástechnológiák fejlesztésére, a hibrid gépjárművektől kezdve a tisztán elektromos modellekig, legyen szó akkumulátoros vagy tüzelőanyagcellás megoldásokról. A cél hosszú távon az emissziómentes közlekedés lehetővé tétele. A vállalat fő célkitűzései közé tartozik a balesetmentes közlekedés, amelyben fontos szerepet kap a járművek intelligens hálózatba való kapcsolása, valamint az autonóm vezetés. A fentiek csak néhány példát jelentenek a Daimler AG társadalmi és környezeti felelősségvállalására. A konszern gépjárművei és szolgáltatásai szinte az egész világon megvásárolhatóak, a termelés Európában, Észak- és Dél-Amerikában, Ázsiában, valamint Afrikában folyik. A teljes termékportfólióba a világ legértékesebb prémium autómárkáján, a Mercedes-Benzen felül beletartozik a Mercedes-AMG, a Mercedes-Maybach és a Mercedes me, továbbá a smart, Freightliner, Western Star, BharatBenz, FUSO, Setra és Thomas Built Buses márkák, valamint a Daimler Financial Services márkái: a Mercedes-Benz Bank, a Mercedes-Benz Financial, a Daimler Truck Financial, a moovel, a car2go és a mytaxi. A vállalatot a Frankfurti és a Stuttgarti értéktőzsde jegyzi (tőzsdei rövidítése: DAI). A 2015-ös évben a 284.015 munkahelyet számláló Daimler AG kereken 2,9 millió gépjárművet gyártott le. A teljes üzleti forgalma 149,5 milliárd euró, EBIT eredménye pedig 13,2 milliárd euró volt.

www.mercedes-benz.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Mercedes ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: