Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Hatékonyság TÜV-pecséttel igazolva: az MAN új tehergépjármű-generációja akár 8,2 százaléknyi üzemanyagot is megtakaríthat

2020.06.19

Forrás: MAN Hírek
Februárban az MAN bemutatta az új tehergépjármű-generációját a nagyközönségnek. Amellett, hogy az új járműkezelési koncepcióval egyedülállóan nagy hangsúlyt fektettek a járművezetőre, az üzemanyag-hatékonyság is kiemelt fontosságú volt a fejlesztés során.


A hajtáslánc, az aerodinamika és az MAN EfficientCruise hatékonyságot fokozó vezetéstámogató rendszer új megoldásai az elődjéhez képest akár 8,2 százalékkal is gazdaságosabbá teszik az új MAN tehergépjármű-generációt. A TÜV Süd most egy teszt során is igazolta ezt a megtakarítási képességet. 

¤  A TÜV tesztje igazolta, hogy az új MAN tehergépjármű-generáció akár 8,2 százaléknyi üzemanyagot is megtakaríthat

¤  A TÜV tesztje igazolja az új MAN tehergépjármű-generáció akár 8,2 százalékos üzemanyag-megtakarítását

¤  Az új MAN tehergépjármű-generáció még az előző sorozatnál is üzemanyag-hatékonyabb

¤  A hajtáslánc, az aerodinamika és az MAN Efficient-Cruise újításai kifejezetten gazdaságossá teszik az új tehergépjármű-generációt 

Összesen 684 kilométer után az eredmény egyértelmű: az új MAN TGX 18.470 Euro 6d átlagosan 8,2 százalékkal kevesebb üzemanyagot igényelt az egymás után kétszer megtett, autópályát és országutat magában foglaló, 342 kilométeres teszten, mint az Euro 6c motorgenerációval felszerelt elődje, az MAN TGX 18.460. A járművek színtiszta képességeinek hiteles összehasonlítása érdekében a pótkocsit és a gépkocsivezetőt is megcserélték a két túra között. A normál autópályás szakasz menetprofilja megfelelt az európai hosszú távú fuvarozásban megtett útvonalak 90 százalékának. Így a TÜV tesztjén elért megtakarítás konkrétan igazolja az új tehergépjármű-generációban rejlő lehetőségeket, amelyet az MAN előre jelzett. „Az alacsony szintű teljes körű üzemeltetési költségek meghatározók ügyfeleink sikerességében. Következetesen fejlesztettük az új MAN tehergépjármű-generációt a maximális hatékonyság és gazdaságosság szem előtt tartásával – és teljes mértékben elértük a céljainkat! Nagy örömünkre szolgál, hogy ezt egy független teszteket folytató szervezet által végrehajtott teszt is megerősítette. Az egész csapatunkat hálás köszönet illeti meg – ez egy nagyszerű teljesítmény" – mondta Dr. Frederik Zohm, az MAN Truck & Bus igazgatótanácsának kutatásért és fejlesztésért felelős tagja, kommentálva a TÜV eredményét.

Göran Nyberg, az igazgatótanács értékesítésért és marketingért felelős tagja pedig hozzátette: „Az új teherjármű-generációval még jobban betartjuk márkánk ígéretét: Simplifying Business, azaz egyszerűsítjük az üzletet. A gépkocsivezetőkre és a flottaüzemeltetőkre egyaránt nagy hangsúlyt fektetünk, akik számára egyformán hasznos a számos bevezetett újítás.” 

Hajtáslánc új, optimalizált hatékonyságú tengelyhajtással

Az előző generációhoz képest a hatékonyság további fokozásának alapja az új MAN tehergépjármű-generációval bemutatott számos műszaki újítás és koncepcionális továbbfejlesztés. A hajtáslánc tekintetében ez nemcsak a különösen gazdaságos Euro 6d motorgenerációt foglalja magában, hanem az új, optimalizált hatékonyságú, hipoid fogazású tengelyhajtást is, amely kifejezetten hosszú, 2,31-os áttételezést kínál. Különösen az üzemanyag-fogyasztásra érzékeny hosszú távú fuvarozásban való alkalmazás esetén ez a tengelyhajtás az MAN TipMatic sebességváltóval együtt ideálisan kiegészíti az egylépcsős turbófeltöltéssel, csökkentett arányú kipufogógáz-visszavezetéssel és a még nagyobb motorfordulatszámokon is jobb hatékonyságot eredményező, megnövelt termodinamikai hatásfokú D26 Euro 6d motort, hogy együttesen egy kifejezetten üzemanyag-hatékony hajtásláncot alkossanak.

Dinamikus vitorlázás az új MAN EfficientCruise sebességszabályzó automatikával

Az ideálisan összeállított hajtáskonfiguráció révén a GPS-es sebességszabályzó automatika, az MAN EfficientCruise is maximálisan érvényre juttathatja a benne rejlő lehetőségeket, még szélesebb körű funkciókat kínálva az új MAN tehergépkocsi-generációhoz. Ezek közé tartozik a dinamikus vitorlázás (dynamic sailing), amely az üzemanyag-hatékony terhelési tartományban tartja a motort sík úton azáltal, hogy folyamatos váltakozással gyorsítja, illetve szabadon gurítja a járművet, amivel üzemanyagot takarít meg. Az MAN a követési távolságot tartó ACC-rendszert is optimalizálta, hogy a lehető legjobban kihasználhassa a szabadon gurító fázisokat. A rendszer például az emelkedő tetőpontja előtt nagyobb követési távolságot tart az előtte haladótól, hogy utána a lejtőn a lehető leghosszabb ideig zavartalanul szabadon gurulhasson a jármű. Az új MAN EfficientCruise az eddigieknél nagyobb mértékben számításba veszi az útvonallal kapcsolatos közlekedési infrastruktúrát is, mint például a körforgalmakat és az állandó sebességkorlátozásokat, hogy idejekorán csökkentse a jármű teljesítményleadását, és ezáltal még hatékonyabbá tegye a vezetést. 

Aerodinamika – új dizájn a nagyobb hatékonyság érdekében

A hajtáslánc és az MAN EfficientCruise mellett az aerodinamika is fontos szerepet játszik az új MAN tehergépjármű-generáció esetében az üzemanyag-fogyasztás csökkentésében. Például a karcsúbb külső tükrök kisebb homlokfelületet eredményeznek, a homlokpanel légterelői pedig javítják a légáramlást a hűtőhöz és a motortérhez. Ezeknek a légterelőknek az ajtókra is átnyúló meghosszabbítása elsimítja az oldalsó légáramlást, és egyúttal mérsékli ezeknek a területeknek a szennyeződését. A lökhárító sarkainál az a bizonyos légfüggöny optimalizálja a sarkok körüli és a fellépők melletti légáramlást. Az új tető- és oldalsó légterelők ideálisan kiegészítik a légáramlás átvezetését a nyerges vontatóról a félpótkocsira.

¤  Az új MAN tehergépjármű-generáció akár 8,2 százalékkal is üzemanyag-hatékonyabb, mint az elődje

Az MAN digitális szolgáltatásai segítenek a járművezetőknek és a vállalatoknak pénzt megtakarítani

A TÜV igazolta, hogy az új MAN tehergépjármű-generáció akár 8,2 százaléknyi üzemanyagot is megtakaríthat a mindennapos fuvarozásban, ha a járművezető tudja, hogy hogyan működnek az innovatív műszaki megoldások és hogyan kell ezeket használni. Ezért az MAN hasznos digitális szolgáltatásokat kínál. Minden jármű szériafelszerelése az MAN Essentials, amely gondoskodik a jármű kulcsfontosságú üzemelési adatainak a kinyeréséről, és lehetővé teszi a vezetési adatok alapszintű kiértékelését. Ezáltal az új MAN tehergépjármű-generációban rejlő összes megtakarítási lehetőséget gyorsan és könnyen kiaknázhatják a járművezetők és a vállalkozók. 

www.man.eu    


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; - MAN ; Robot, automatika, automata ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: