Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Tovább erősíti Magyarországon a kutatás-fejlesztési tevékenységét a Bosch

2022.03.08

Forrás: Bosch, Sajtóközlemény
A ZalaZone szomszédságában a jövő autóit fejleszti majd a vállalat
¤ A Bosch közel 10 millió eurót fordít az új kutatás-fejlesztési lokáció létrehozására Zalaegerszegen


¤  Új munkahelyek jönnek létre az elektromos és önvezető autózás fejlesztésére

¤  A ZalaZone melletti helyszínen a jövő autóipari technológiáit fejlesztik és tesztelik majd 

Zalaegerszeg – Tovább erősíti magyarországi jelenlétét és kutatás-fejlesztési tevékenységét a Bosch csoport. A vállalat a zalaegerszegi ZalaZone tesztpályához közvetlenül kapcsolódó területen hoz létre egy mérnöki fejlesztő és tesztelő lokációt. A létesítményben a jövő autóiparát meghatározó technológiákat, többek között elektromos és önvezető járműveket tesztelnek, fejlesztenek majd. A Bosch mintegy 10 millió eurós beruházását a tervek szerint 2024-től kezdik el használni, és 2025 végéig készül el teljesen.

„Magyarország hosszú évek óta stratégiai jelentőségű helyszíne a Bosch csoport szerteágazó kutatás-fejlesztési tevékenységének. Fontos célkitűzésünk, hogy országosan egyre több helyszínen hozzunk létre magas színvonalú, kutató-fejlesztő és tesztelő lokációkat” – mondta Szászi István, a Bosch csoport vezetője Magyarországon és az Adria régióban. A Bosch új zalaegerszegi komplexuma olyan stratégiailag fontos területek fejlesztéséhez járul majd hozzá, mint az autóipar, az elektromobilitás, az önvezető autózás, valamint a mesterséges intelligencia alapú technológiák. 

Tovább bővül a Bosch tesztelési és fejlesztői kapacitása
Jelenleg Magyarországon közel négyezer Bosch munkatárs dolgozik a jövőt meghatározó technológiák kutatásán és fejlesztésén. A vállalat Budapesti Fejlesztési Központja az elmúlt években a Bosch egyik zászlóshajójává vált, és mára megkerülhetetlen a nemzetközi autóipar vérkeringésében. A Bosch a főváros mellett miskolci és maklári telephelyein is végez K+F tevékenységet, jelenleg a vállalat minden ötödik munkavállalója innovációval foglalkozik.
Az új, zalaegerszegi létesítménnyel a vállalat tovább növeli a fejlesztési és tesztelési kapacitását. Az ország egyik legszínvonalasabb tesztpályája, a zalaegerszegi ZalaZone szomszédságába tervezett Bosch lokáció fókuszában a vezetéstámogató rendszerekhez, valamint az autonóm vezetéshez kapcsolódó fejlesztések és tesztelések állnak majd. Ezek közé tartozik például a radar- és kamera-alapú rendszerek kivitelezése vagy a LIDAR elvén működő távolságmeghatározás, amely lézer alapú távérzékelésre szolgál.

Az új lokáción dolgozó szakemberek az elektromos és önvezető járművekhez kapcsolódó munkájuk során részt vesznek az autóipari elektronika, a vezetéstámogató rendszerek, a műszerfalak, a kormányvezérlő rendszerek, az elektromos motorok és az ABS-rendszerek fejlesztésében és tesztelésében is.

Az új munkahelyek létrehozása mellett a vállalatnak fontos célja együttműködni a ZalaZone vonzáskörzetében megjelenő egyetemi ökoszisztémával is. A Bosch minél több egyetemi hallgatót szeretne bevonni az új helyszínen zajló munkába és megismertetni velük a modern ipari környezetet és tevékenységeket.

Világszínvonalú műhely és műszerek segítik a tesztelést
A Bosch új helyszínének a ZalaZone mellett elhelyezkedő 10 ezer négyzetméteres telek ad majd otthont, amelyen egy 2000 négyzetméteres irodaépületet, valamint egy 1500 négyzetméteres műhelyt alakítanak ki. Utóbbit a többi között nyolc tesztautószerelő-állomással, valamint diagnosztikai műszerekkel szerelik fel, és alkalmas lesz mind a belsőégésű-, mind az elektromos motorral szerelt autók tesztelésére.
A Bosch tervei szerint az új lokációnak otthont adó épületeket 2023 végén adják át, a teljes beruházás 2025-ben készül el. A beruházást a magyar kormány támogatja.

Címkék: Bosch, ZalaZone, Zalaegerszeg, kutatás és fejlesztés

Háttér információ 

A Bosch termékeivel 1898 óta van jelen Magyarországon. Az 1991-ben újjáalapított regionális kereskedelmi kft.-ből mára jelentős cégcsoport lett. Hazánkban a Bosch csoport nyolc önálló vállalat szoros stratégiai együttműködéseként Magyarország egyik legnagyobb külföldi ipari munkaadója. A 2020-as pénzügyi évben 1497 milliárd forint teljes nettó árbevételt ért el, ebből a magyar piacra való csoporton kívüli értékesítésből származó árbevétele 238 milliárd forint volt. A magyarországi Bosch csoport több mint 15.500 munkatársat foglalkoztat (2020. december 31-én). A 2021-es magyarországi adatok 2022. május 26-tól lesznek elérhetők. Az egyes gyártó, kereskedelmi és fejlesztési egységekhez tartozó kereskedői és szervizhálózat a teljes országot lefedi.

A Bosch csoport különböző technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója. Az előzetes számadatok alapján világszerte mintegy 401.300 munkatársat foglalkoztat (2021. december 31-én) és 2021-ben 78,8 milliárd euró árbevételt ért el. A cégcsoport négy üzleti területen végzi tevékenységét, ezek a mobilitási megoldások, az ipari technika, a fogyasztási cikkek, valamint az energia- és épülettechnika. Vezető IoT-vállalatként a Bosch innovatív megoldásokat kínál az intelligens otthonokhoz, az ipar 4.0-hoz és a hálózatba kapcsolt mobilitáshoz. A Bosch fenntartható, biztonságos és izgalmas mobilitási megoldásokat nyújt partnereinek. Szakértelmét a szenzortechnológia, valamint a szoftverek és szolgáltatások területén, továbbá saját IoT-felhőjében hasznosítva kínál ügyfelei számára hálózatba kapcsolt, cross-domain megoldásokat egyetlen forrásból. A Bosch csoport stratégiai célja, hogy megkönnyítse a hálózatba kapcsoltságot olyan termékekkel és megoldásokkal, amelyek mesterséges intelligenciát (MI) használnak, vagy annak segítségével fejlesztettek, gyártottak. A Bosch csoport termékei és szolgáltatásai hasznos megoldásokkal javítják az élet minőségét. Az „Életre tervezve” szlogen ezt a világszerte elérhető technológiát jelenti. A Bosch csoport magában foglalja a Robert Bosch GmbH-t, annak mintegy 60 országban működő csaknem 440 leányvállalatával és regionális vállalataival együtt. Értékesítési és szolgáltatási partnereit is beleszámítva a Bosch globális gyártási és értékesítési hálózata a világ szinte minden országát lefedi. A Bosch csoport világszerte több mint 400 telephelye 2020 első negyedéve óta karbonsemleges. A jövőbeli növekedés alapja a vállalat innovatív ereje. A Bosch világszerte 128 telephelyen 76.300 munkatársat foglalkoztat a kutatás és fejlesztés területén, többek között 38.000 szoftvermérnököt.

További információért látogasson el honlapunkra: 
www.bosch.hu, iot.boschblog.hu, www.bosch.com, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.com, www.twitter.com/BoschPresse     


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Önvezető, automatizált járművezetés, ; Robot, automatika, automata ; AI, MI, Mesterséges intelligencia ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; Lézer ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Ingatlan, építőipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Bosch

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: