Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Véget ért a BUDAPEST BOAT SHOW - tanulságok, eredmények

2022.03.07

Forrás: HUNGEXPO, Közlemény
A korábbi évek hagyományait folytatva idén is az Utazás kiállítással egy időben rendezték Magyarország legnagyobb hajós találkozóját, a 30. Budapest Boat Show-t, ahol a látogatók egy helyen ismerhették meg a legfrissebb hajós innovációkat és tekinthették meg a legnagyobb hajómárkák kínálatát.


A rendezvényen csaknem 100 hajót tekinthettek meg a látogatók. A kiállítás díszvendége ezúttal a Tisza-tó volt. 

Kevés olyan szegmense van a turizmusnak és a sportnak, amelyet nem rázott meg alapjaiban a koronavírus-járvány: ezek egyike a vitorlázás és hajózás. A Budapest Boat Show részvevői elmondták: mivel a hajós nyaralások a legbiztonságosabbak közé tartoztak, így a legtöbb ágazat visszaesésével szemben itt inkább növekedés volt tapasztalható. Egyebek mellett ez magyarázza a viszonylag magas kiállítói részvételt (65 kiállító, majd’ 100 hajó). 
Az elektromos hajók egyre növekvő száma a Budapest Boat Show-n is megmutatta a piac átrendeződését. Különösen igaz ez a magyarországi eladásokban meghatározó részt képviselő, Balatonra értékesített hajókra.
A kiállítás nagy hangsúlyt fektet a legfrissebb innováció bemutatására, ezzel a céllal a kilencedik alkalommal hirdette meg Újdonság Pályázatát, amelyen ezúttal egy elektromos hajó, a BFYC Kereskedelmi és Oktatási Központ Kft. WIA CC Elektromos modellje nyerte el a legjobb hazai fejlesztés különdíját. A Legzöldebb termék különdíját a Waterfront Balaton Kft. Phantom 26 elektromos hajója kapta. A Hajózáshoz kapcsolódó termékek kategória nyertese Kovács Tamás és a Fischer Panda Hungary Kft. lett, egy, a hajógyártásban alkalmazható 3D nyomtatási technológiai fejlesztéssel. 

További helyezések
Hajó kategória 
II. helyezett: DDD Manufaktúra Kft. Portless, napelemes, elektromos, felfújható katamarán család 
III. helyezett: WATERFRONT BALATON Kft. Phantom 26 elektromos hajó
Legjobb Hazai Fejlesztés Különdíj: AQWIA Kft. WIA CC Elektromos hajó
Hajózáshoz kapcsolódó termékek kategória
II. helyezett: SZTRATO Kft. OXLEY önstabilizáló bőszeles vitorla

A kiállításon rendezett kerekasztal-beszélgetésen mutatták be a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának legújabb kezdeményezését: az ingyenesen biztosított mentőmellényeket, amelyeket a kezdeményezéshez csatlakozó települések strandjain elhelyezett állványokon bocsátanak rendelkezésre. Az első állványt Balatonalmádiban, a Wesselényi strandon állítják fel.   „Régi álmunk vált valóra - mondta el az állvány bemutatóján Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke. - Frekventált vízközeli közterületeken, sétányokon, kikötőkben állítjuk fel a mentőmellény állványokat. A célunk az, hogy a mentőmellény használata általánosan elterjedjen, ugyanúgy magukhoz vegyék az emberek, amikor vízhez mennek, mint ahogyan a cipőt is felveszik. Ha pedig nincs mellényük, vagy otthon felejtették, akkor legyen a parton egy állvány, ahonnan leakaszthatnak egyet.” 
A Hungexpo és a 30 éves jubileumát ünneplő Budapest Boat Show is „örökbe fogadott” egy mentőmellény oszlopot, amellyel ettől a szezontól kezdődően a balatonkenesei strandon találkozhat a közönség.    
A projekt első támogatói között van még a KÜRT Információbiztonsági és Adatmentő Zrt., a PI-ER Technical Kft., valamint Balatonalmádi és Balatonkenese önkormányzata. 

A Budapest Boat Show egyik központi témája idén az olimpia volt: a rendezvényen részt vett és beszámolt élményeiről számos olimpikon vitorlázó, köztük Berecz Zsombor, a tokiói játékok ezüstérmese. A kiállítás színpadán többek között Rakonczay Gábor számolt be expedícióiról, valamint a látogatók bepillanthattak az amatőr hajóépítők közösségének munkájába is. 

Az idei Budapest Boat Show díszvendége a Tisza-tó volt. Stratégiai partnere a Magyar Vitorlás Szövetség, és Balaton Boat Show, szakmai védnöke a Hajóipari Vállalkozók Egylete, autós partnere pedig az Audi.

A kiállításról képek az alábbi linkről tölthetők le:
https://hungexpo.hu/sajto/sajtoanyagok/   

Budapest, 2022. 03. 07.

www.hungexpo.hu     


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; D nyomtatás ; Fém, gépipar ; Kiállítás, konferencia ; - Hungexpo

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: