Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Nívós díjjal ismerték el a BMW Group dingolfingi gyárának jármű-összeszerelő létesítményét

2022.08.18

Forrás: BMW Sajtóközlemény
+++ A bajor prémiumgyártó dingolfingi üzeme az iparágon belüli megmérettetés „OEM” kategóriájában diadalmaskodott +++ A szakmai zsűri a létesítmény gyorsan megvalósított, intelligens digitalizációs megoldásait méltatta +++ A BMW iFACTORY gyártási stratégia következetes alkalmazása +++


Kivételes elismerésben részesült a BMW Group dingolfingi gyára: 2022-ben a müncheni központú vállalatcsoport alsó-bajorországi üzemének jármű-összeszerelő létesítménye nyerte el az „OEM” (Original Equipment Manufacturer) kategória leghatékonyabb gyártási folyamatokat éltető, nívós „Automotive Lean Production Award” díját. A dingolfingi gyár ezzel Európa egyik legjobb és leghatékonyabb, digitális innovációkat alkalmazó autóipari létesítményévé lépett elő. Az elismerést idén tizenhatodik alkalommal ítélte oda az Automobil Produktion szakmagazin és az Agamus Consult menedzsment-tanácsadó cég közös szakmai zsűrije. A díjátadó ünnepséget a tervek szerint november 16-án és 17-én, a spanyolországi Pamplona városában tartják majd.

A szakmai zsűri döntésében meghatározó szerepet játszott a BMW iFACTORY gyártási stratégia Dingolfingban véghezvitt, következetes alkalmazása. A müncheni központú vállalatcsoport azért dolgozta ki ezt a stratégiát, hogy nemzetközi gyártási hálózata létesítményeit módszeresen az elektromos mobilitásra való technológiai átállás irányába kormányozza: a BMW sorozatgyártása a jövőben hatékony, zöld és digitális lesz. A szakmai zsűri megállapítása szerint „a hatékonyság és a digitalizáció kiváló együttműködésével” a Dingolfingban működő üzem jármű-összeszerelő létesítménye már most tökéletesen megvalósítja mindezt. Hozzátették továbbá, hogy a „DNS-ekbe kódolt hatékonyság” az üzem minden gyártási folyamatában magától értetődő. Véleményük szerint a dingolfingi jármű-összeszerelő létesítmény „a gyökerektől indulva” sok „apró” fejlesztést hajtott végre – mindezeket ráadásul rendkívül gyorsan.

„Az, hogy a dingolfingi jármű-összeszerelő létesítmény elnyerte ezt a nívós elismerést, lenyűgözően bizonyítja, hogy a BMW iFACTORY gyártási stratégia alapelveit világszerte következetesen alkalmazzuk gyárainkban. A hatékonyság és a digitalizáció számunkra mindig is kéz a kézben járt. A jövő sorozatgyártási rendszereinek megtervezéséhez ugyancsak hatékony innovációkat használunk” – mondta Milan Nedeljković, a BMW AG igazgatótanácsának gyártásért felelős tagja.

Az iparágon belüli elismerést odaítélő zsűri tagjait a BMW Group dingolfingi gyárában alkalmazott megannyi digitális innováció kiváltképp lenyűgözte. Ilyenek többek között az adatelemzés, a jármű-összeszerelést végző csapatok menedzselése, a minőségbiztosítás, az intelligens és prediktív karbantartás, az operátortámogatás, az üzemi környezetben alkalmazott automatizált járművezetés, a virtuális létesítménytervezés és a rendszerbe állítás terén alkalmazott intelligens megoldások, amelyek együttesen „a minden részletre kiterjedő megközelítések tökéletes egységét” alkotják.

Az „Automotive Lean Production Award” díjat odaítélő szakmai zsűriben Werner Geiger, az Agamus Consult menedzsment-tanácsadó cég ügyvezető igazgatója is helyet foglalt. Mint mondta, döntésükben „a projektek és az értékteremtés szoros összekapcsolódása” is fontos szerepet játszott. „Hozzávetőlegesen 5.200 munkatárssal, házon belül kísérletezték ki, fejlesztették tovább és állították rendszerbe a jármű-összeszerelő létesítmény innovációinak nagy részét. Az értékteremtésre összpontosító gyártási rendszer alapelveit példaszerűen támogatják – és itt nem a „technológia a technológiáért” jellegzetes esetéről van szó” – fogalmazott. A digitalizációs megoldások ellenére a hangsúly mindig a munkatársakon van.

Gunther Böhner, aki a BMW Group dingolfingi gyárának jármű-összeszerelő létesítményét igazgatja, ugyancsak nagy örömmel fogadta a nívós elismerést. „Ez a díj tökéletesen elismeri azon munkatársaink elköteleződését, akik nap mint nap a BMW iFACTORY gyártási stratégia megvalósításán dolgoznak. Ők azok, akiknek köszönhetően a dingolfingi jármű-összeszerelő létesítmény, amely hamarosan 50. születésnapját ünnepli, a folyamatos fejlődés és optimalizálás révén továbbra is az iparág innovációs és hatékonysági iránymutatója. Büszkeséggel tölt el, ha arra gondolok, hogy üzemünk milyen gyorsan és hatékonyan állítja rendszerbe a müncheni központból érkező útmutatásokat” – mondta Gunther Böhner.

A vállalatcsoport a jövőben is szeretné kihasználni a digitalizációban rejlő lehetőségeket, hogy úgy őrizhesse meg versenyképességét, hogy közben a környezet védelméből is kiveszi a részét.

www.bmw.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Önvezető, automatizált járművezetés, ; - BMW, MINI, Rolls-Royce ; Robot, automatika, automata ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; Ingatlan, építőipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: