Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Fukuoka városa

2022.02.15

Forrás: Toyota Central Europe Kft., Hírek
Az első város világon, ahol megvalósul a hidrogén alapú társadalom
Fukuoka városa lehet az első város világon, ahol megvalósul a hidrogén alapú társadalom


A Toyota tavaly tette le a Fuji hegy lábánál épülő jövőváros, a világ vezető tudósai által benépesíteni tervezett Woven City alapkövét, amely már a tervezőasztalon úgy született, hogy a zéró emissziós hidrogén alapú társadalom élő mintapéldája legyen. Az első már létező, közel két évezredes múltra tekintő város ugyanakkor, a hidrogén alapú társadalom megvalósulhat a Toyota segítségével, Fukuoka városa lehet.

Woven City születésétől fogva mind az épület energetikában, mind az önvezető közlekedésben a megújuló energiaforrások legfejlettebb technológiái és az ezekkel kéz a kézben járó zéró emissziós hidrogén technológiák optimális felhasználásának jegyében épül. A nem mindennapi víziót gyakorlatba ültető projektről az alábbi linken tekinthető meg egy inspiráló videó: Bringing Akio Toyoda’s vision to Woven City - YouTube

Van azonban Japánban egy olyan város, amely közel kétezer éves múlttal büszkélkedhet, mégis a jövőbe tekint, és példaként szolgálhat a világi többi nagy múltú városa számára a zöld jövő megvalósítása kapcsán: Fukuoka városa és a Toyota partnerségi megállapodást írt alá, amelynek célja a hidrogéntársadalom mielőbbi megvalósítása. A résztvevők szorosan együttműködnek a kereskedelmi projekteken dolgozó CJPT vállalattal, hogy a cél elérése érdekében számos együttműködési kezdeményezést támogassanak. Első lépésként megkezdték a megbeszéléseket az üzemanyagcellás járművek bevezetéséről.

Fukuoka már a hidrogénenergiában rejlő lehetőségek felvetődésének korai szakaszában komolyan foglalkozni kezdett a technológiával, és elindította a Hydrogen Leader City projektet. A program részeként a város megalapította a világ első kezdeményezését, amelynek célja hidrogén előállítása a lakossági háztartási szennyvízből az üzemanyagcellás járművek ellátására. Ez volt az első város Japánban, ahol különféle ellenőrző teszteket végeztek üzemanyagcellás technológiával felszerelt teherautók és motorkerékpárok esetében.

A Toyota a karbonsemlegesség elérése tekintetében ígéretes energiaformának tekinti a hidrogént. A hidrogéntársadalom megvalósítása érdekében a Mirai üzemanyagcellás jármű értékesítésével, hidrogénmotoros járművek fejlesztésével, a CJPT-vel együttműködésben haszongépjárművek népszerűsítésével és egyéb lehetőségekkel igyekezett bővíteni vásárlói választási lehetőségeit. A vállalat széles körű, az autóiparon túlmutató partnerségeket is támogat.

Fukuoka városa és a Toyota számos egyeztetést folytatott abból a célból, hogy a hidrogént ismertebbé tegyék a lakosok számára, és ösztönözzék annak fenntartható és gyakorlati használatát. Ennek látványos példája volt az is, amikor tavaly a Super Taikyu versenysorozat utolsó fordulójában a Toyota hidrogénmotoros járművei a Fukuoka városi háztartási szennyvízből előállított hidrogént használtak.

A partnerségi megállapodás értelmében Fukuoka és a Toyota a CJPT-vel együttműködve számos egyéb, hidrogénnel kapcsolatos témát tárgyal majd, ilyenek a a társadalmi infrastruktúrát támogató járművek fejlesztése és használata, valamint logisztikai modellek létrehozása ezeken a területeken, a hidrogénenergia felhasználása a lakosság-központú létesítmények, rendezvények esetén, illetve a hidrogéntársadalom megvalósításához szükséges előírások felülvizsgálata. Kezdetben megbeszélések zajlanak az üzemanyagcellás járművek használatáról, mint iskolai ételszállító teherautók és városi kukásautók, valamint a Moving e mobil áramtermelő és -ellátó rendszerek kiépítéséről.

A jövőben Fukuoka városa, a Toyota és a CJPT együttműködik majd a hidrogén előállításával, szállításával és felhasználásával kapcsolatos technológiák fejlesztésén és ellenőrzésén. E technológiák megvalósításának felgyorsításával a cél egy olyan társadalom felépítése, amelyben a hidrogén jelentős szerepet játszik. Azt is tervezik, hogy aktívan részt vesznek olyan kezdeményezésekben, amelyek hozzájárulnak a karbonsemlegesség megvalósításához mind Japánban, mind az egész világon.

www.toyota.hu    


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Önvezető, automatizált járművezetés, ; - Toyota ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Élelmiszer ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Ingatlan, építőipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: