Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Elstartolt a Rába stratégiai beruházási programja

2017.01.16

Forrás: Rába, Hírek
Történetében új fejezetet nyitott a Rába csoport. Az eredményes gazdálkodásnak és a tudatos hitelleépítésnek köszönhetően lehetőség nyílt egy, a jövőt meghatározó beruházási program kidolgozására és végrehajtására.


A vállalat a Kormány által meghirdetett Nagyvállalati Beruházási Támogatási Programon keresztül pályázati forrásokat is bevon a fejlesztések finanszírozásába.

2016-ban a Rába tovább erősítette pénzügyi alapjait. A hitelállomány csökkenés lehetővé tette egy stratégiai jelentőségű középtávú fejlesztési terv kidolgozását és a megvalósítás megkezdését.

A vállalat Közgyűlése már 2016-ban jóváhagyott egy jelentős értékű technológiafejlesztő és kapacitásbővítő beruházási programot a Futómű üzletágra. A fejlesztés célja a kulcstermékek előállítási technológiájának modernizálása, valamint a hatékonyság és a minőség javulása mellett a kibocsátási mennyiség növelése.

A fejlesztések finanszírozását segítendő a Rába a fenti programot kiegészítette másik két üzletágával, összesen mintegy 12,4 milliárd forint értékű projektté és sikeres pályázatot nyújtott be a Kormány által meghirdetett, nagyvállalatokra szabott beruházási támogatási programjára. Az elnyert támogatás mértéke leányvállalatonként és telephelyenként eltérő mértékű, 25 és 35 % közötti, csoportszinten értéke mintegy 3,2 milliárd forint.

A technológia modernizálása mellett a program tartalmazza a kapcsolódó infrastrukturális, logisztikai és szerszámozási fejlesztéseket is. A megvalósítás első lépéseként aláírásra kerültek a szükséges berendezések és eszközforrások beszerzésére irányuló szerződések.

A technológiafejlesztő és kapacitásbővítő beruházási program során a Rába piaci részesedése és a globális járműiparban betöltött szerepe tovább erősödik. A fejlesztések zárásával a tervek szerint minden második-harmadik európai tehergépjármű Rábánál gyártott mellső tengellyel gördül le a szerelőszalagokról.

www.raba.hu


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Rába ; Fém, gépipar

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: