Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

FANUC ROBODRILL

2016.09.05

Forrás: FANUC, Sajtóközlemény
Érkezik az új FANUC ROBODRILL sorozat


Echternach - Büszkén jelentjük be a ROBODRILL gépek új generációját, amelyet szeptember 13. és 17. között a stuttgarti AMB Show alkalmából mutatunk be (7. csarnok, B51 stand).

Az új α-DiB sorozat a sikeres α-DiA sorozatunk helyébe lép. Az új generáció különböző fejlesztéseket és új tulajdonságokat kínál. A legnagyobb változás a továbbfejlesztett gépek bevezetése.

Az új sorozatban alapmodellek és továbbfejlesztett modellek is találhatók az ismert méretekben
(S, M, L). Tehát hat ROBODRILL gépünk áll készen arra, hogy kielégítse az ügyfelek igényeit.

A könnyű kezelés érdekében mind a hagyományos, mind a továbbfejlesztett modellek kezelőpanelje az új iHMI szoftverünket használja. Az új „ROBODRILL-Linki ” működésvezérlő szoftver folyamatos felügyelet alatt tartja a gépet, és azonnal rendelkezésre bocsátja a megmunkálási eredményeket.
Az automatikus gépfelügyelet minimálisra csökkenti az állásidőket.

Filozófiánkat követve az új ROBODRILL modellek könnyedén automatizálhatók a FANUC robotokkal. A „Gyors és egyszerű kezdőcsomagunk (Quick & Simple Start-up Package)” leegyszerűsíti a ROBODRILL modellek FANUC robotokkal történő automatizálását, ezáltal időt és pénzt takaríthat meg.

A gyorsjárati mozgás és a szerszámcsere új, okos funkcióival csökkentettük a ciklusidőt. A megelőző karbantartási funkció továbbfejlesztésével az új gépek karbantartása még gyorsabbá és a lehető legegyszerűbbé vált.

2017-től kezdődően minden modellünk felszerelhető az új DDRiB forgatóasztallal vagy a DDR-TiB rendszerrel, amely 0,55 másodperces indexálási idővel – ez 0,3 másodperces csökkenést jelent ­ és nagyon gyors befogással működik. A befogási nyomatékot 700 Nm-re növeltük.

A továbbfejlesztett α-DiB modellek a következő extra műszaki fejlesztésekkel rendelkeznek:

¤ A nagyobb darabok gyártásához a Z-tengely munkatere 400 mm-re bővült, ezáltal a szerszámok és a munkadarab kevésbé zavarják egymást.
¤ A revolverfejbe egy extra szervomotort szereltünk be, amely a szerszámcsere idejét 0,7 másodpercre – a hagyományos verzióhoz képest 0,2 másodperccel gyorsabbra – csökkenti, ezáltal lerövidíti a ciklusidőket, és növeli a termelékenységet.
¤ A továbbfejlesztett modellek most már nagyobb, legfeljebb 4 kg-os szerszámokkal is használhatók.

Az α-DiB sorozat alapmodelljei 2016 őszétől lesznek elérhetők az európai vásárlók számára.
A továbbfejlesztett modellek 2017 elején kerülnek a piacra.

www.fanuc.eu 


NEWS ; Ipari hírek ; Robot, automatika, automata ; - FANUC

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: