Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Bemutatkoznak a MINI új különkiadásai

2022.02.09

Forrás: BMW Sajtóanyag
2022 márciusában egyszerre gurulnak reflektorfénybe a háromajtós MINI, az ötajtós MINI és a MINI Cabrio triumvirátusához megrendelhető Resolute Edition, a MINI Clubman kiváltságaként érkező Untold Edition és a MINI Countryman egyediségét fokozó Untamed Edition különkiadások,


amelyek a négykerekű kedvencek összetéveszthetetlen kisugárzását exkluzív felszereltségi tételekkel hangsúlyozzák tovább.

A MINI modellek által fémjelzett vezetési élményt, összetéveszthetetlen megjelenést, prémium minőséget és egyedülálló stílust a brit prémiumgyártó 2022 tavaszán új különkiadásokkal kapcsolja magasabb fokozatba. A hagyományokkal átitatott márka most először mutatja be egyszerre a modellpalettáján elérhető négykerekű kedvencek új különkiadásait. 2022 márciusában a háromajtós MINI, az ötajtós MINI és a MINI Cabrio portfóliója a Resolute Edition különkiadással gazdagodik, amely ezzel párhuzamosan a tisztán elektromos meghajtású MINI Cooper SE modellhez is megrendelhetővé válik. A MINI Clubman különlegességét ezzel egy időben az Untold Edition, a MINI Countryman sokoldalúságát pedig az Untamed Edition különkiadás emeli új szintre.

A különkiadásokat a készítők mindegyik modell esetében úgy tervezték meg, hogy azok még tovább erősítsék a négykerekű kedvencek hamisítatlan kisugárzását, miközben a gondos precizitással megtervezett, exkluzív kiegészítők és felszereltségi tételek a modellek stílusjegyeiben rejlő egyediség új dimenzióját váltják valóra. A Resolute Edition különkiadás egyértelműen az adott prémium szegmens etalonjának egyediségét, hagyományokban gazdag stílusát, magabiztosságát és összetéveszthetetlenségét hirdeti.

A MINI Clubman sokoldalú kvalitásait – amelyeket az egyedülálló vázkoncepció és a stílusos karosszéria-kialakítás még tovább erősít – az Untold Edition különkiadás rendkívül intenzíven helyezi a figyelem középpontjába, míg a MINI Countryman palettáján elérhető Untamed Edition különkiadás már első ránézésre is egyértelművé teszi, hogy a sokoldalú ötajtóst a városhatárokon túlmutató spontán kalandok éltetik. Mindegyik különkiadás típus-specifikus stílusjegyekkel, kiváltképp figyelemfelkeltő karosszériafényezési árnyalatokkal és könnyűfém keréktárcsa-garnitúrákkal, prémium minőségű utastéri tételekkel és exkluzív dekorbetétekkel fokozza tovább a négy keréken átélhető egyediséget.

A brit prémiummárka ügyfelei ráadásul személyes igényeik és preferenciáik szerint is összeállíthatják a MINI új különkiadásait. Az egyes felszereltségi tételek például szabadon kombinálhatók a típus-specifikus Komfort, Driver Assistance és Connected csomagok tételeivel. Sőt mi több, az új különkiadásokhoz olyan egyedi opciók is elérhetők, mint például a Steptronic sport automataváltó, az adaptív futómű, a Harman Kardon audiorendszer vagy a panoráma üvegtető.

A MINI Resolute Edition különkiadás: színtiszta vezetési élmény, hamisítatlan hangulatban

A prémium kisautó-szegmens megalapítójaként a MINI a vezetés lélegzetelállító élményét olyan ellenállhatatlan ruhába csomagolja, amely az egyedi stílusjegyeket modern megoldásokkal kombinálja. Ezért is van az, hogy saját kategóriáján belül a MINI mindig is egyedülálló pozíciót foglalt el. A háromajtós MINI klasszikus vázkoncepciójával, az ötajtós MINI pedig megnövelt funkcionalitásával szimbolizálja a XXI. század nagyvárosi mobilitásának élményorientált formáját. A hamisítatlan MINI életérzést az optimizmus és a pillanat öröme táplálja – amelyek immár tisztán elektromos meghajtással is átélhetők: a MINI Cooper SE a klasszikus vázkoncepciót emisszió-mentes vezetési élménnyel párosítja. A MINI Cabrio pedig mindezt fiatalos lendülettel és őszinte nyitottsággal képviseli.

A Resolute Edition különkiadás a háromajtós MINI Cooper modellhez (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 5,5 – 6,1 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 124 – 137 gramm / km), a háromajtós MINI Cooper S modellhez (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 6,2 – 6,6 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 140 – 151 gramm / km), az ötajtós MINI Cooper modellhez (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 5,5 – 6,1 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 126 – 139 gramm / km), az ötajtós MINI Cooper S modellhez (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 6,2 – 6,8 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 141 – 154 gramm / km), a tisztán elektromos meghajtású MINI Cooper SE modellhez (kombinált energiafogyasztás (WLTP): 15,2 – 17,6 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 0 gramm / km), a MINI Cooper Cabrio modellhez (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 5,9 – 6,4 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 134 – 144 gramm / km) és a MINI Cooper S Cabrio modellhez (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 6,5 – 6,9 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 148 – 157 gramm / km) válik elérhetővé.

Magával ragadó stílusjegyek és színkombinációk

A Resolute Edition különkiadás exkluzív stílusjegyei és felszereltségi tételei a MINI modelljeinek összetéveszthetetlen kiállását erősítik tovább, modern, prémium minőségű dizájnmegoldásokkal fűszerezve. A különkiadás sajátossága a mindenféle króm elemet nélkülöző, mégis hagyományos karosszéria-színvilág, amely a jövőbeni, fenntarthatósági szempontokra fókuszáló MINI modellek meghatározó stílusjegyeként gurul reflektorfénybe.

A Rebel Green karosszériafényezési árnyalat színtiszta sportosságot sugall, amely nem is csoda, hiszen korábban kizárólag a MINI John Cooper Works élsportoló (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 6,8 – 7,1 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 156 – 162 gramm / km) kiváltsága volt. Az árnyalathoz a háromajtós MINI és az ötajtós MINI esetében Pepper White tetőfényezés és Pepper White külső visszapillantó-házak társulnak, míg a MINI Cabrio Resolute Edition különkiadás esetében az elektromosan működtethető vászontető és a külső visszapillantó-házak egyaránt fekete színben ragyognak.

A készítők a hamisítatlanul egyedi stílusjegyeket Resolute Bronze árnyalatban álmodták meg. Ide tartoznak a kör alakú első fényszórók keretei, a hűtőrács-keret, a hátsó lámpák keretei, az első kerékjárati ívek mögött elhelyezett oldalsó irányjelző-panelek, az ajtók és a csomagtérajtó kilincsei, a MINI Cooper S modellek esetében pedig az első lökhárító légbeömlőinek keretei és az üzemanyagtartály-sapka is. A márkaemblémák és a típusjelölések éles kontrasztot alkotnak, akárcsak a hűtőrács-keret belső éle és a kipufogóvégek, valamint a MINI Cooper S modellek esetében vízszintesen meghúzott hűtőrács-lamellák: ezek egytől egyig Piano Black fényezést viselnek. A háromajtós MINI és az ötajtós MINI Resolute Edition különkiadása esetében az ablakok alsó szegélyei is feketék.

A különkiadás végtelenül egyedi motorháztető-csíkokat és küszöbléceket is kap: a párhuzamos vonalak alkotta mintát a világos arany és a sötét arany árnyalatok közötti fokozatos színátmenet, illetve a „RESOLUTE” felirat hangsúlyozza ki. Az aszimmetrikus dizájn a MINI által fémjelzett magas minőség és rendhagyó egyediség kettősét hordozza. A különkiadás elegáns sportosságát 18” méretű, Pulse Spoke Black könnyűfém keréktárcsák (a MINI Cooper SE esetében 17” méretű, Electric Collection Spoke könnyűfém keréktárcsák) fokozzák. Alternatívaként mindegyik modellhez elérhető a 17” méretű, Tentacle Spoke Black könnyűfém keréktárcsa-garnitúra is.

A különkiadás utasterének exkluzív hangulatát Black Pearl / Light Chequered árnyalatú, szövet / műbőr borítású sportülések fokozzák, amelyekhez fekete könyöktámaszok és térdpárnák társulnak. Ez a színkombináció tökéletesen harmonizál a Rebel Green karosszériafényezési árnyalattal és az egyedi karosszéria-kiegészítők fekete / arany színeivel. A különkiadáshoz igény esetén a MINI Yours Leather Lounge felszereltségi csomag is megrendelhető, rendkívül látványos kontraszt-varrásokat és béléseket, a fejtámlákba pedig elegánsan hímzett britzászló-motívumot tartogató Carbon Black árnyalatban. A Nappa bőrrel bevont sportkormány függőleges küllője büszkén viseli a különkiadás nevét, a háromajtós MINI és az ötajtós MINI esetében pedig a tetőkárpit antracit színben pompázik.

Akárcsak az elérhető ülésopciókat, a Resolute Edition különkiadás utasterében található felületeket is a prémium stílust hangsúlyozva tervezték meg a készítők: a fekete háttér előtt párhuzamosan futó és egyenletesen ívelt, világos arany vonalak ragyognak, a motorháztető-csíkok mintázatát idézve. A különleges dizájnmegoldást a LED-technológiás utastér-világítást kínáló Világítás csomag, valamint a központi műszeregység lézergravírozott gyűrűjét, az ajtókárpitok és a műszerfal fénydizájnját, illetve a belső kilincsek és fogantyúk látványos megvilágítását kínáló Hangulatvilágítás emeli ki leginkább. A MINI Vezetési Üzemmódok (MINI Driving Modes) ugyancsak a Resolute Edition különkiadás részei.

A Resolute Edition különkiadás exkluzív stílusjegyei gondosan összeválogatva emelik új szintre a karosszéria és az utastér egyediségét, a MINI letisztult formanyelve mentén kiváltképp teljes harmóniát alkotva. Az utastérben az árnyalatok és anyagok klasszikusan sportos hangulata korszerű digitális technológiával párosul.

A járműfunkciók, az audiorendszer, a kommunikációs megoldások, a navigációs rendszer és az okosalkalmazások egyszerre gyors és intuitív vezérléséről a MINI fedélzeti operációs rendszerének legújabb generációja gondoskodik. A brit prémiumgyártó ügyfelei a központi műszeregység 8,8” méretű érintőképernyőjének élő ikonjain keresztül aktiválhatják a kívánt funkciókat, amelyek között az okostelefonok használata során megszokott, lapozó ujjmozdulatokkal válthatnak.

A MINI Untold Edition különkiadás: sportos kinyilatkoztatás

A MINI Clubman egy ízig-vérig egyedülálló, különleges jelenség a prémium kompakt szegmensben. A klasszikus kombi vázkoncepció modern újraértelmezése a tradicionális elemeket progresszív, életstílus-orientált stílusjegyekkel vegyíti. A négy ajtóhoz és a meglehetősen hosszan elnyújtott tetőhöz hátul egy kettéosztott, két oldalra nyíló csomagtérajtó társul, amely nem csupán extravagáns kisugárzást, de rendkívül magas fokú funkcionalitást is kölcsönöz a MINI Clubman modellnek. Utastere öt utasnak kínál kényelmes ülőhelyet, a csomagtér térfogata pedig 360 literről akár 1.250 literig bővíthető.

Az Untold Edition különkiadás exkluzív stílusjegyekkel nyomatékosítja tovább a MINI Clubman stílusos egyéniségként betöltött szerepét. A különkiadás, amely a modell formanyelvének ízléses kifinomultságát újfajta sportossággal egyesíti, öt modellváltozathoz válik megrendelhetővé. Ők a MINI Cooper Clubman (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 6,0 – 6,5 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 136 – 148 gramm / km), a MINI Cooper S Clubman (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 6,7 – 7,1 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 152 – 161 gramm / km), a MINI Cooper D Clubman (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 4,8 – 5,2 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 125 – 136 gramm / km), a MINI Cooper SD Clubman (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 5,0 – 5,3 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 130 – 139 gramm / km) és a 225 kW / 306 lóerő maximális teljesítményre képes élsportoló, a MINI John Cooper Works Clubman (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 7,4 – 7,9 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 168 – 180 gramm / km).

Hamisítatlan stílusjegyek kívül-belül

A MINI Clubman első pillantásra felismerhető egyéniségét az Untold Edition különkiadás jellegzetes stílusjegyei fokozzák még tovább. A modell sportos kiállásáról a MINI Clubman palettáján első ízben elérhető Sage Green metál karosszériafényezési árnyalat, valamint az első és a hátsó lökhárító egyedi, a John Cooper Works aerodinamikai csomag tételei által inspirált kialakítása gondoskodik. Az autó alján körbefutó, jellegzetes védősáv most először nem fekete, hanem sötétzöld színben pompázik. A motorháztető és a tető közepét díszítő öt keskeny, párhuzamosan rajzolt sportcsík ugyancsak az Untold Edition különkiadás sajátja. A prémium minőségű háromdimenziós nyomtatással készült oldalsó irányjelző-panelek különleges formát öltöttek, amely a küszöbtoldatokon és a külső visszapillantó-házakból levetített emblémákban is visszaköszön.

A 18” méretű, Jet Black / Refined Brass árnyalatú Untold Edition könnyűfém keréktárcsákat kifejezetten a különkiadás számára tervezték meg a mérnökök. A finomított sárgaréz árnyalat a MINI Cooper S Clubman, a MINI Cooper SD Clubman és a MINI John Cooper Works modellek esetében a hűtőrács-kereten, a hűtőrács-lamellákon és a csomagtérajtón elhelyezett típusjelzésen is megjelenik. A tető és a külső visszapillantó-házak fekete fényezése az opcionális extrafelszereltség részeként elérhető tétel. A Piano Black árnyalatú kilincsek, kipufogóvégek, márkaemblémák és típusjelzések az Untold Edition különkiadás szerves részét képezik.

A különkiadás erőteljes karosszéria-kisugárzását az utastérben Sage Green árnyalatú, exkluzív MINI Yours Leather Lounge sportülések közvetítik. A világos árnyalatú varrások és bélések, illetve a háttámla felső és külső részein alkalmazott szövet betétek már első pillantásra rendkívül stílusos ülőfelület benyomását keltik. A különkiadáshoz alternatívaként a MINI Yours Leather Lounge felszereltségi csomag Carbon Black árnyalatú sportülései is megrendelhetők. Az utastér egyediségéről világító, Sage Green árnyalatú műszerfal-dekorbetétek és elegáns mintázatú, zöld árnyalatú felületek gondoskodnak. Stílusos kiegészítők továbbá a szellőzőrostélyok Refined Brass színű keretei, valamint a Nappa bőrrel bevont sportkormány függőleges küllője és a szőnyegek, amelyek büszkén viselik a különkiadás nevét.

A MINI Clubman Untold Edition különkiadás az exkluzív stílusjegyek mellett prémium minőségű felszereltségi tételekkel is kényezteti a brit prémiumgyártó ügyfeleit. A prémium kompakt szegmens iránymutatójának széleskörű alapfelszereltségén túl a különkiadás a LED-technológiás adaptív első fényszórókat, a MINI Excitement Package tételeit, a MINI Vezetési Üzemmódokat (MINI Driving Modes), az antracit árnyalatú tetőkárpitot és a Világítás csomag utastéri tételeit is magába foglalja.

A MINI Untamed Edition különkiadás: spontán kalandokra készen

A MINI portfóliójának legnagyobb tagja egyúttal a legsokoldalúbb is: a MINI Countryman igazi mindenesként hódította meg a prémium kompakt kategóriát. A négy ajtó, a nagyméretű csomagtérajtó, az öt teljes értékű ülés, a végtelen variálhatóságot kínáló utastér és a 450 literről akár 1.390 literig bővíthető csomagtér egysége rendkívül magas fokú praktikumot garantál. Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető ALL4 intelligens összkerékhajtás minden vezetési szituációban az útviszonyokhoz és az időjárási körülményekhez igazodva osztja el a motor erejét a négy hajtott kerék között. A MINI Countryman eközben épp oly könnyedén boldogul a nagyvárosok forgatagában, mint amennyire otthonosan mozog a városhatárokon túlmutató, járatlan utakon is.

A MINI Countryman a hosszútávú fenntarthatóság felé vezető ösvényen is úttörőként jár elöl: plug-in hibrid hajtáslánc-technológiájának köszönhetően a MINI Cooper SE Countryman ALL4 a városhatárokon belül és túl egyaránt képes károsanyag-kibocsátás nélkül közlekedni. A valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint a MINI Cooper SE Countryman ALL4 egy feltöltéssel akár 51 kilométert is képes megtenni tisztán elektromos meghajtással.

A MINI Countryman sokoldalú kalandor egyéniségét az Untamed Edition különkiadás stílusjegyei még tovább nyomatékosítják. A látványos karosszéria-kiegészítők, utastéri tételek és felszereltségi opciók a legnagyobb MINI modell masszív kiállását és terepjáró képességeit erősítik. Az Untamed Edition különkiadás a MINI Cooper Countryman modellhez (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 6,2 – 6,9 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 142 – 157 gramm / km), a MINI Cooper S Countryman modellhez (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 6,6 – 7,1 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 151 – 163 gramm / km), a MINI Cooper D Countryman modellhez (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 4,7 – 5,2 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 124 – 137 gramm / km), a MINI Cooper SD Countryman modellhez (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 5,1 – 5,5 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 134 – 144 gramm / km) és a plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt MINI Cooper SE Countryman ALL4 modellhez (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 1,7 – 2,1 liter / 100 km; kombinált energiafogyasztás (WLTP): 14,8 – 15,9 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 39 – 47 gramm / km) válik elérhetővé.

Masszív kiállás, exkluzív részletek

A magabiztos sokoldalúság érdekében kifejlesztett karosszéria-kiegészítőknek köszönhetően a MINI Countryman Untamed Edition különkiadás minden korábbinál intenzívebben ösztönzi az aktív kikapcsolódást és a járatlan utak spontán felfedezését. A különkiadás exkluzivitása nem csupán a Momentum Grey metál karosszériafényezési árnyalatban, de a MINI ALL4 külső felszereltségi csomag fényezett tételeiben is gyökerezik. A karosszéria színével harmonizáló árnyalatok kiemelik a MINI Countryman formanyelvében rejlő egyedi vonásokat: az első lökhárító alá épített, terepjáró-stílusú koptatók, a légbevezető nyílások, a küszöbtoldatok és a hátsó lökhárító betétjei egytől egyig a karosszéria Momentum Grey metál árnyalatában pompáznak. A motorháztetőn és a csomagtérajtón elhelyezett, fekete színű MINI emblémák háttere ugyancsak a karosszéria árnyalatát viseli.

Az ajtók alsó felén négy darab Frozen Bluestone árnyalatú, átlósan meghúzott dekorcsík hangsúlyozza a különkiadás terepjáró képességeit. A 18” méretű, Untamed stílusú, kéttónusú, csiszolt felületű könnyűfém keréktárcsákat kifejezetten a MINI Countryman Untamed Edition különkiadás alá álmodták meg a tervezők. A tető és a külső visszapillantó-házak mellett a tetősínek és az első fényszórók fészkei is fekete színben ragyognak. A Piano Black Exterior külső felszereltségi csomag esetében – amelyet a különkiadás opcionális extrafelszereltségének részeként rendelhetnek meg a brit prémiummárka ügyfelei – a hűtőrács kerete, a fényszórók, a hátsó lámpák, az oldalsó irányjelző-panelek, a kilincsek, a kipufogóvégek, a típusjelzések és – amennyiben az adott modell felszereltségének része – az első kerékjárati íveken elhelyezett ALL4 emblémák is fekete színben kerülnek fel a modellre.

És miként a küszöblécek, úgy az oldalsó irányjelző-panelek is hegyvidék-ihlette, „Untamed” feliratú grafikai mintát viselnek. Utóbbi felirat a különkiadás hátsó oldalablakain is visszaköszön. A plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt MINI Cooper SE Countryman ALL4 modell esetében nem csupán az oldalsó irányjelző-panelek, de a csomagtérajtón található „E“ logó is Frozen Bluestone árnyalatban ragyog.

A MINI Countryman Untamed Edition különkiadás utasterében a zöld és a kék színek természet-ihlette árnyalatai dominálnak. A MINI Yours Leather Lounge felszereltségi csomag esetében a sportülések exkluzív Highland Green árnyalatát kék és zöld kontraszt-varrással kínálja a gyártó. Ennek alternatívájaként a sportülések MINI Yours Leather Lounge Carbon Black árnyalatban is megrendelhetők. A műszerfal Frozen Bluestone színű, világító mintázata a küszöbléceken látható, hegyvidék-ihlette grafikai mintát idézi. Az utastér ezen részét a tervezők most először nem az egységes szerkezeti keretek között, hanem a nagyméretű grafikai minta vonalvezetése mentén álmodták meg. Az „Untamed” felirat éjszaka látható világítása mindezt még exkluzívabb köntösbe csomagolja. A műszerfal és a középkonzol dekorbetétjei Frozen Blue metál, az ajtókárpitok Arctic Silver metál, a szellőzőrostélyok keretei pedig magasfényű fekete színt viselnek.

A MINI Countryman Untamed Edition különkiadás utasterében az „Untamed” felirat az üléseken, a Nappa bőrrel bevont sportkormány függőleges küllőjén, a küszöblécek és a műszerfal hegyvidék-ihlette, dombornyomott háromdimenziós mintájával ellátott szőnyegeken és az antracit-árnyalatú tetőkárpiton, a jellegzetes hegyvidék-ihlette minta pedig az ülések háttámláinak külső felén is visszaköszön. A MINI Countryman Untamed Edition különkiadás alapfelszereltségének a Világítás csomag, a MINI Excitement Package tételei és a MINI Vezetési Üzemmódok (MINI Driving Modes) is részei.

A menetteljesítményre, átlagos üzemanyag-fogyasztásra, valamint kombinált energiafogyasztásra és károsanyag-kibocsátásra vonatkozó adatok előzetes értékek. Az adatokat a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint számolták ki, majd a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus (NEDC – New European Driving Cycle) megegyező értékei szerint konvertálták át. Az adatok a gumiabroncs-típusoktól is függnek.

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos szén-dioxid-kibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars), kiadványban található, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF – 2,7 MB)

www.bmw.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BMW, MINI, Rolls-Royce ; Robot, automatika, automata ; Lézer ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: