Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Az ABB és a UK Power Networks fenntartható jövőre vált a világ első 36 kV-os, kétgyűjtősínes AirplusTM kapcsolóberendezésével

2022.02.07

Forrás: Momentum Communications Kft., ABB Sajtóközlemény
• A UK Power Networks bejelentette, hogy csökkenteni kívánja a legerősebb üvegházhatású gáznak számító kén-hexafluorid (SF6) felhasználását.


•  Környezetvédelmi cselekvési tervének részeként az Egyesült Királyság legnagyobb villamosenergia-elosztója az ABB innovatív AirPlus™ szigetelőgázt tartalmazó kapcsolóberendezését fogja telepíteni, amelynek közel nulla a globális felmelegedésre gyakorolt hatása. 

•  Az ABB AirPlus innovatív, kétgyűjtősínes konstrukciója csökkenti a nem tervezett leállások kockázatát, és nagyobb rugalmasságot biztosít az energiaterhelés megosztásában. 

A 8,3 millió otthon és vállalkozás áramellátását biztosító UK Power Networks megbízása alapján az ABB a világ első, 36 kV-os középfeszültségű, dupla gyűjtősínes AirPlus gázzal szigetelt kapcsolóberendezését (GIS) szállítja a brit cég számára. A kapcsolóberendezésben található villamos érintkezők közötti szigetelést az AirPlus gáz biztosítja, aminek szinte nulla a globális felmelegedésre gyakorolt hatása.

Az Egyesült Királyság legnagyobb villamosenergia-elosztója, a UK Power Networks bejelentette, hogy környezetvédelmi cselekvési terve részeként a Kentben található alállomásán az ABB innovatív, fenntartható alternatíváját, az AirPlus-t tervezi használni az SF6 gázt tartalmazó kapcsolóberendezések helyett.

Mivel Európa a kapcsolóberendezésekben hagyományosan használt gáz (SF6) szigorúbb szabályozása felé halad, így az ABB AirPlus vonzó ökológiai alternatívát kínál. Szemben az erős üvegházhatású gáznak számító SF6-tal, amelynek a globális felmelegedési potenciálja 23 500-szorosa a szén-dioxidénak (CO2), az ABB által alkalmazott AirPlus gáznak közel nulla a globális felmelegedésre gyakorolt hatása. Úgy tervezték, hogy magas megbízhatóságot nyújtson, és megfeleljen a közüzemi szegmensekre, köztük a közüzemi energiaszolgáltatókra vonatkozó jövőbeni környezetvédelmi előírásoknak.

Alessandro Palin, az ABB Distribution Solutions divíziójának vezetője a kapcsolóberendezéssel kapcsolatban elmondta: „A 2030-ig szóló fenntarthatósági stratégiánkkal összhangban az ABB elkötelezett, hogy segítse az ügyfeleket és a beszállítókat a kibocsátásuk csökkentésében. Az AirPlus kulcsfontosságú részét alkotja ennek a stratégiának, és büszkék vagyunk arra, hogy olyan közműszolgáltatókkal dolgozhatunk együtt, mint a UK Power Networks, akivel közösen elősegíthetjük az áttérést az ökológiailag fenntartható alternatívákra, amelyek nem csak megbízható villamos energiát biztosítanak, de a bolygónkat is védik. Az ezen a területen vezető szerepet betöltő ABB már több ezer SF6-mentes megoldást telepített világszerte. Az SF6-ról az SF6-mentes portfólióra való áttérés fontos mérföldkő az alacsony szén-dioxid-kibocsátású társadalom megteremtése felé." 

Az AirPlus berendezésre való áttérés segít a UK Power Networksnek fenntarthatósági céljai elérésében, mivel az AirPlus az SF6 kapcsolóberendezésekhez képest hasonló teljesítményt kínál, de annál alacsonyabb tartálynyomáson működik. Minél magasabbak a feszültségek, annál nagyobb a nyomás a kapcsolóberendezésben, de az AirPlus-nak köszönhetően az ABB kapcsolóberendezései képesek kezelni a nyomást, mivel biztonságos, alacsony nyomású kialakítással rendelkeznek, hasonló dielektromos szigetelési előnyök és helyigény mellett, mint egy SF6 kapcsolóberendezés. A forradalmi kétgyűjtősínes kialakítás további előnye a megbízhatóság, mivel csökkenti a nem tervezett leállások kockázatát, és nagyobb rugalmasságot biztosít a terhelés megosztásában. 

A UK Power Networks-szel való együttműködés fokozása mellett ez a szerződés megerősíti az AirPlus technológia elfogadását az SF6 gáz megbízható alternatívájaként az Egyesült Királyság közüzemi energiaellátói számára. A teljes kapcsolóberendezés-megoldást 2021 vége előtt szállítják a vállalat Dartfordban (Kent) található alállomására. 

Barry Hatton, a UK Power Networks eszközgazdálkodási igazgatója elmondta: „Egyértelmű céljaink közé tartozik, hogy csökkentsük működésünk környezeti hatását, és segítsük az ország nettó nulla szén-dioxid-kibocsátásra való áttérését, miközben több mint nyolcmillió otthon és vállalkozás megbízható áramellátását biztosítjuk. Az új AirPlus kapcsolóberendezésünk támogatja stratégiánkat és a környezetvédelmi cselekvési tervünk megvalósítását."

Az ABB volt az egyik első vállalat, amely SF6-mentes kapcsolóberendezés-megoldásokat kínált a maximum 40,5 kV-ig terjedő középfeszültségű rendszerekhez. A 2015 óta értékesített és telepített több mint 5.000 ecoGIS berendezésének köszönhetően az ABB a világ legnagyobb telepített bázisával rendelkezik a környezetbarát gázszigetelt kapcsolóberendezések terén. 

Az UK Power Networks az Egyesült Királyság legnagyobb áramelosztója, amely több mint nyolcmillió otthon és vállalkozás számára biztosít zavartalan áramellátást Londonban, Délkelet- és Kelet-Angliában. A hálózatüzemeltetők nem azonosak az energiaszolgáltatókkal; a hálózatüzemeltetők a helyi távvezetékeket és alállomásokat kezelik, míg az energiaszolgáltatók a távvezetékeken keresztül áramot értékesítenek. A UK Power Networks továbbra is szerepel a 25 legjobb nagyvállalati munkaadó listáján. A UK Power Networks iparági történelmet írt azzal, hogy az első olyan vállalat lett, amely két egymást követő évben (2015-ben és 2016-ban, valamint 2012-ben is) elnyerte az Év Közműszolgáltatója címet. A vállalat évente több mint 600 millió fontot fektet be a villamosenergia-hálózataiba, szükség esetén segítséget nyújt a rászoruló ügyfeleknek, és rendszeresen kísérleteket folytat annak biztosítására, hogy a villamosenergia-hálózatok támogassák az alacsony szén-dioxid-kibocsátású jövőre való átállást. Emellett kábeleket fektet és új áramellátó vezetékeket kapcsol be. Áramkimaradás esetén az ügyfelei a 105-ös telefonszámon, az www.ukpowernetworks.co.uk linken vagy a Twitteren (@UKPowerNetworks) kérhetnek segítséget.    

Az ABB Energetika üzletága, amely közel 200 gyártóüzemével a világ több mint 100 országában van jelen, globális piacvezető az elektromos termékek és megoldások fejlesztése, gyártása és értékesítése terén.  Az üzletág több mint 50.000 munkatársa elkötelezett amellett, hogy biztonságos, intelligens és fenntartható villamos energetikai megoldásokkal elősegítse, jobbá tegye az emberek életét, és megkönnyítse számukra a kapcsolattartást és a munkát. A technológiai és digitális újításainkkal a villamos energetika jövőbeni trendjeit alakítjuk, a működési kiválóságon keresztül pedig megbízhatóságot és kiemelkedő hatásfokot biztosító berendezéseket és megoldásokat nyújtunk ügyfeleinknek a közüzemi szolgáltatások terén, az iparaban, az épületvillamosságban, valamint az infrastrukturális ágazatban és a mobilitás terén. 
További információért látogasson el a https://go.abb/electrification oldalra.  

Az ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) egy vezető globális technológiai vállalat, amely ösztönzi a társadalom és az ipar átalakulását egy hatékonyabb és fenntarthatóbb jövő megvalósítása érdekében. Az energetikai, robotikai, automatizálási és hajtás portfólióinak különböző szoftverekkel való összekapcsolásával az ABB kitolja a technológia határait, hogy ezzel a teljesítményt új szintre emelje. A kiválóságáról több mint 130 éve jól ismert ABB sikerességét a világ több mint 100 országban foglalkoztatott 105.000 munkatársa garantálja. 
www.abb.com

Magyarországi vállalata, az ABB Kft. 1991-ben alakult, és azóta az egyik vezető szállítóként van jelen a hazai közmű, valamint energetikai szektorban. 

ABB weboldal: http://new.abb.com/hu  

Facebook oldal: https://www.facebook.com/ABBMagyarorszag  

Instagram: https://www.instagram.com/abb_magyarorszag/  

YouTube: https://www.youtube.com/ABBMagyarorszag   

www.abb.hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; - ABB ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: