Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Rekordot döntöttek: A Universal Robots éves bevétele meghaladta a 300 millió dollárt

2022.01.31

Forrás: Stern Communications - Universal Robots Sajtóközlemény
A Universal Robots, az együttműködő robotok dán gyártója 311 millió dolláros éves rekordbevételről számolt be, ami 41%-kal több, mint 2020-ban, és 23%-kal több, mint a 2019-es pandémiát megelőző időszakban.


A vállalat elnöke, Kim Povlsen elmondta: "A Universal Robots nagyszerű évet zárt. Egy olyan vállalatnál, mint a miénk, amely kifinomult hardvereket gyárt magas minőségi szabványok szerint, az ilyen mértékű növekedés óriási elkötelezettséget igényel minden érintettől. A dániai gyártócsapatunk belső rekordot döntött a gyártott robotok számát illetően, a negyedik negyedévben egyetlen hét alatt 400 robotot gyártott. Ellátási lánc szakértőink keményen dolgoztak azon, hogy a globális ellátási kihívások ellenére is zökkenőmentesen működjön az üzletünk.”
 
A 4. negyedév bevételei szintén rekordokat döntöttek, 22%-kal nőttek 2020 negyedik negyedévéhez képest, és 28%-kal 2019 negyedik negyedévéhez képest. Kim Povlsen így folytatta: „Növekedésünket több hosszú távú trend hajtja, többek között a munkaerőhiány és az automatizálás termelékenységhez való hozzájárulásának növekvő tudatossága. Amellett, hogy új fogyasztókhoz jutunk el, látjuk, hogy a gyártók, miután látták a technológia hatását, a kobotok használatát is kiterjesztik.”
 
A vállalat arra számít, hogy az intenzív növekedés 2022-ben is folytatódik, ahogy Kim Povlsen fogalmazott: "A kollaboratív robotok iránti kereslet növekedni fog, és ezzel együtt a mi egyedülálló ökoszisztémánk is növekszik. Több mint 1000 független vállalattal - köztük alkatrész-, készlet- és alkalmazásgyártókkal, tanúsított integrátorokkal és forgalmazókkal - együttműködve a kollaboratív innováció az, ami megkülönbözteti növekedési utunkat.”
 
A cégről:

A Universal Robots célja, hogy élvonalbeli robotikai platformja segítségével lehetővé tegye a munkavégzés módjának megváltoztatását. 
 
A világ első kereskedelmi forgalomban kapható együttműködő robotjának (kobot) 2008-as bemutatása óta a UR olyan termékportfóliót fejlesztett ki, mint a UR3e, UR5e, UR10e és UR16e, amelyek különböző hatótávolságokat és hasznos terhelést biztosítanak. Mindegyik modellt a UR+ ökoszisztéma keretében végeffektorok, szoftverek, tartozékok és alkalmazási készletek széles választéka támogatja. Ez lehetővé teszi, hogy a kobotok az iparágak széles skáláján használhatóak legyenek, ami azt jelenti, hogy változatos feladatokra képesek.
 
A Teradyne Inc. részét képező vállalat székhelye a dániai Odense-ben található, és irodái az Egyesült Államokban, Németországban, Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban, a Cseh Köztársaságban, Romániában, Oroszországban, Törökországban, Kínában, Indiában, Japánban, Dél-Koreában, Szingapúrban és Mexikóban is megtalálhatóak, a Universal Robots által világszerte telepített kobotok száma pedig több mint 50.000.

www.universal-robots.com    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Robot, automatika, automata ; - Universal Robots ; Fém, gépipar

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: