Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Siemens Mobility 50 db kettős üzemmódú mozdonyt szállít a DB Cargo és a DB Bahnbau csoport számára

2022.01.18

Forrás: Siemens Mobility Hírek
¤ Mozdonycsere nélküli üzemmódváltás a Vectron Dual Mode mozdonyokkal
¤ Fenntartható koncepció a kombinált elektromos és dízel meghajtásnak köszönhetően
¤ Gyártás a Siemens Mobility München-Allach-i üzemében


A DB Cargo AG és a DB Bahnbaugruppe GmbH együtt összesen 50 mozdonyt rendelt a Siemens Mobility-től. A Vectron Dual Mode (kettős üzemmódú) mozdonyokat a DB Cargo és a DB Bahnbau csoport által tervezett szolgáltatási körhöz speciálisan adaptálva szállítjuk. A mozdonyok dízel és elektromos üzemben  egyaránt használhatók.  A megrendelés a DB által a 2020  szeptemberében kötött keretmegállapodás alapján történt lehívás. Ezzel a megrendeléssel a DB Cargo flottája 146 Vectron Dual Mode mozdonyra bővül, a DB Bahnbau csoport pedig először kap négy ilyen típusú mozdonyt. A mozdonyok szállítása 2026-ban kezdődik, és a Siemens Mobility München-Allach-i üzemében készülnek majd.  
“A Vectron Dual Mode mozdonyunk segít a DB-nek abban, hogy klímabarát módon alakítsa át a flottáját. A vasútvonalak villamosított szakaszain a Vectron Dual Mode mozdonyok tisztán elektromos üzemmódban közlekedhetnek, míg a nem villamosított szakaszokon képesek hagyományos üzemmódra váltani, így ott nem kell mozdonyt cserélni. Ez a megoldás csökkenti a CO2-kibocsátást, a karbantartási költségeket, és segít a DB-nek fenntarthatóbb ellátási láncokat létrehozni” – mutatott rá Albrecht Neumann, a Siemens Mobility gördülőállomány vezérigazgatója.

Jóllehet Németországban a főbb vasútvonalakat már villamosították, az úgynevezett last mile-on, vagyis az útvonal utolsó szakaszán, sok esetben csak belső égésű motorral felszerelt mozdonyokat lehet üzemeltetni. 

A Vectron Dual Mode fenntartható és gazdaságos alternatívája lehet a hagyományos dízelmozdonyoknak.

Ezidáig a Siemens Mobility 195 Vectron Dual Mode mozdonyt adott el 18 ügyfélnek. A mozdony technológiája a bevált Vectron platformon és alkatrészeken alapul. 15 kV-os váltakozó áramú rendszerre tervezték, és PZB vonatvezérlő rendszerrel is fel van szerelve.

A sajtóközlemény és további anyagok elérhetők itt: 
https://sie.ag/3A0kVtC      

www.siemens.hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: