Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A TotalEnergies elindította eddigi legnagyobb naperőművét

2022.01.17

Forrás: Stern Communications - Total Sajtóközlemény
Az Európában található napelempark 126.000 fotovoltaikus panelt tartalmaz, melyek 75 hektáron helyezkednek el. Az erőmű évente mintegy 64 GWh energiát termel, ami 38.000 ember éves villamosenergia-fogyasztásának felel meg,


és élettartama alatt több mint 550.000 tonna CO2-t képes távol tartani a légkörből.

Egy olyan fenntartható projektről van szó, melynek célja a megújuló energiák fejlesztésének támogatása Franciaországban, egészen pontosan Gien-től (Loiret megye) északkeletre. A program a következőket foglalja magában:

Részvételi finanszírozás: az erőművet 2.200.200 euró összegű részvételi finanszírozással építették, amelyhez a Loiret és a környező megyék 212 lakosa nagymértékben hozzájárult, hogy bevonják a szomszédokat és megosszák a régiókkal a projekt által létrehozott értéket.
A biológiai diverzitás védelmére irányuló terv: a vállalat bevezette a biológiai diverzitás megőrzéséhez szükséges intézkedéseket, többek között denevérmenedékhelyeket hozott létre, és egy tó építését a kétéltűek szaporodásának elősegítésére.

A TotalEnergies csapatai az erőművet helyben fogják üzemeltetni és karbantartani annak 30 éves élettartama alatt. 

"A TotalEnergies ismét megerősíti elkötelezettségét a megújuló energiák a régiókkal közösen történő fejlesztése iránt. Szeretnék köszönetet mondani a projekt valamennyi érdekeltjének, akik segítettek a legnagyobb franciaországi napelemparkunk fejlesztésében. Ez az üzembe helyezés hozzájárul Franciaország energetikai átalakulásához, és egy újabb lépés a célunk felé, hogy 2025-re elérjük a 4 GW megújuló termelési kapacitást. Ez megerősíti elkötelezettségünket, hogy a megújuló energia egyik főszereplőjévé váljunk Franciaországban" - mondta Thierry Muller, a TotalEnergies Renewables franciaországi vezérigazgatója.

Ezen felül november közepén a TotalEnergies 51 megawatt (MW) kapacitású napenergia-projektet nyert el a CRE 4 (Francia Energiaszabályozó Bizottság) pályázatának 10. fordulójában. A nyolc nyertes projektet 2023 végéig helyezik üzembe, majd a TotalEnergies csapatai fogják üzemeltetni és karbantartani, ezáltal a helyi munkaerő várhatóan bővülni fog. Az elmúlt tíz pályázati időszakban a TotalEnergies 707 MW értékben nyert el napenergia-projektet, ezzel a franciaországi fejlesztők között a második helyen áll.

www.total.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; Solar, napenergia

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: