Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Az Év Feltalálóit díjazta a Siemens

2022.01.14

Forrás: Siemens, Hírek
Tizenöt kiemelkedő találmány megalkotója részesült az elismerésben.


Tizenöt kiemelkedő találmány megalkotója részesült az elismerésben.

A Siemens régóta a világ legtöbb szabadalmi kérelmét beadó vállalatai közé tartozik. Fejlett technológiák szállítójaként szabadalmaival alapozza meg jövőbeni sikerét és növekedését, ezért legötletesebb kutatóit minden évben külön is elismeri. 

A 2021-es Év Feltalálóinak újításai a Siemens teljes spektrumát lefedik, és mindannyian a vállalat innovációfelfogásán alapuló fejlesztéseken, az embereket szolgáló, a mindennapi életet javító technológiákon dolgoznak. A díjazott találmányok a hidrogénmeghajtású vonatoktól kezdve a nagy mértékben megújuló forrásokból táplálkozó energiahálózatot stabilizáló okos megoldásokon át a betegek széles körében hozzáférhető rákgyógyításig ívelnek. Összesen 15 kiemelkedő találmány megalkotóját ismerte el a Siemens.

Vállalatunk közel 175 éves sikerét mindig is találmányainkkal alapoztuk meg, amelyekkel ma is a legnagyobb kihívásokra keresünk megoldásokat” – mondta Peter Körte, a Siemens AG technológiai igazgatója. „Feltalálóink a fejlődés letéteményeseként fenntartható értéket teremtenek ügyfeleinknek és a társadalomnak, és ez a Siemens rendeltetése.

Találmányaikkal a vállalati célok eléréséhez jelentősen hozzájáruló kutatóit és fejlesztőit 1995 óta az Év Feltalálói díjakkal is elismeri a Siemens, amelyeket 2016 óta cégen kívüli kutatóknak is odaítél kiemelkedő munkájukért. 

A Siemens több mint 43.400 megítélt szabadalom birtokosa, és 2021-es pénzügyi évében világszerte mintegy 2500 szabadalmi kérelmet adott be. Alkalmazottai ebben az időszakban 4483 találmányt jelentettek – körülbelül húsz újítást az év minden munkanapján.

A tizenöt díjazott bemutatása:
https://new.siemens.com/global/en/company/innovation/inventors.html   

www.siemens.hu    


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: