Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Mindent megoldanak: a KUKA világszinten is egyedülálló raklapozó robot választékot kínál

2021.11.19

Forrás: KUKA Robotics, Szaksajtó
A KUKA a leggyorsabb raklapozó robotot kínálja a piacon és azt is egyedülállóan gazdag típusválasztékkal. A 40 és max. 1.300 kg közötti teherbírású robotok mindenhol növelik a vállalkozás sikerét.


A legigényesebb élelmiszeripari raklapozási és raklapról való lerakodási munkák esetén is meggyőzően teljesítenek.

Legyen kicsi vagy nagy, könnyű vagy nehéz, különálló termék vagy teljes réteg: A KUKA automatizálási specialista raklapozó robotjai gondoskodnak a maximális dinamikáról még teljes rakománnyal is. A KUKA a raklapozási portfóliójával egy 40 és 1.300 kg közötti teherbírási tartományt valamint akár 3601 mm hatótávolságot fed le – így a piacon a legszélesebb választékot kínálja.

A jövőbe mutató automatizálás: gyors megoldásokra van igény

A KUKA minden egyes robottípusát igényes raklapozási és raklapról való lerakodási feladatok elvégzésére méretezték. A vállalkozások számára ez a következőket jelenti: rövid ütemidők és nagyobb teljesítőképesség csekély helyigény és nagyfokú gazdaságosság mellett. A legkisebb erőgép a KUKA raklapozó robotjai között a KR 40 PA, melynek hatótávolsága 2091 mm. Négytengelyes kinematikája lehetővé teszi a raklapok akár 1,6 m magasságba történő felrakását – percenként akár 56 ciklusos munkavégzési sebességgel.

Élelmiszerek raklapozása és jéghideg szélsőségek

A KR QUANTEC PA is sebességével tűnik ki. Így például a 240 kg teherbírású robot percenként 28,3 ciklust teljesít. A KR QUANTEC PA családot nemrég teljesen átdolgozták és most KR C5 vezérlés működteti. Az előző modellhez képest több mint 30 százaléknyi energia megtakarítható. A KR QUANTEC PA Arctic különleges szerepet tölt be: Akár mínusz 30 Celsius fokos jéghideg hőmérsékletnek is problémamentesen ellenáll és így az egyetlen olyan robot a piacon, amely ezen a környezeti hőmérsékleten is boldogul a mechanika fűtése nélkül.

A KR QUANTEC PA az összes tengelyen élelmiszerbarát NSF H1-kenőanyagokkal (‚Hygienic Oil‘) felszerelt kivitelben is kapható“, mondja Michael Laub, a KUKA termékmenedzsere. „A robot így megfelel az élelmiszeripar szigorú higiéniai követelményeinek a másodlagos területen.“ A KUKA a legnagyobb teherbírású osztályban is olyan robotokat kínál, amelyek nagy munkavégzési sebességükkel tűnnek ki.  

Nehéz feladatok egyszerű megoldása

Mi több: a KR 300-2 PA, KR 470-2 PA valamint a KR 700 PA üreges tengelyű konstrukciója verhetetlen 60 milliméteres áteresztési nyílásával helytakarékos cellakoncepciókat tesz lehetővé. Így a raklapozó robotok nagy sebességgel kezelik a legnagyobb terheket– és ez rendkívül hosszú karbantartási időközökkel. „Legnagyobb erőgépünk a KR titan PA” - magyarázza Michael Laub. „Akár 3601 milliméteres hatótávolságával jóval több mint egy tonnát is képes megtámasztani, és pontosan a kívánt célpozícióba helyezni.” A világon egyetlen más robot sem kínálja az önsúly és hasznos teherbírás hasonló arányát.

A robot és a szoftver egy verhetetlen csapat

A KUKA holisztikusan közelít az automatizálási megoldásokhoz és a vállalkozásoknak megfelelő technológiai csomagokat kínál minden feladathoz és minden robothoz. A KUKA.PickControl például bármikor bevethető ott, ahol több robotnak több szállítószalagon kell gyorsan pick & place feladatokat végeznie. A szabványosított PLC interfészek leegyszerűsítik a konfigurációt és az üzembe helyezést. A egyféle csomagegységek raklapozása során az innovatív KUKA.PalletTech szoftver nyújt támogatást. Akár különösebb előzetes ismeret nélkül is konfigurálható és módosítható a rétegsorrend (pl. raklap, termék, köztes réteg, termék) és a rétegek közti minta.

A raklapról való lerakodás jobb áttekintéséről a KUKA.PerceptionTech és a KUKA_3D Perception érzékelő gondoskodik. A robot ily módon képes érzékelni a környezetét és önállóan tudja felvenni és pozicionálni az objektumokat. „Mindegy, hogy milyen raklapozó robotot választanak a vásárlók – a KUKA a megfelelő rendszermodulokat kínálja” - állapítja meg végül Michael Laub. „És a KUKA-robotok a közel 100 százalékos rendelkezésre állásuknak köszönhetően minden eddiginél kiszámíthatóbbá teszik az automatizálási folyamatokat.” 

www.kuka-robotics.com   


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; - KUKA ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; CNC-PLC ; Élelmiszer ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: