Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A KR QUANTEC PA gyorsabban raklapoz, mint valaha

2022.01.26

Forrás: KUKA Robotics, Szaksajtó
A piacon kapható legerősebb raklapozó robot gyorsabb mint valaha: a KR QUANTEC PA második generációja csökkentett ciklusidőkkel nyűgöz le.


A 240 kilogrammos teherbírásnak köszönhetően a robot hathatós segítséget nyújt és az élelmiszerbarát NSF H1 kenőanyagokkal szerelt kivitelben valódi áldás az élelmiszeripar számára is.

Még gyorsabban, még jobban: A KUKA automatizálási specialista teljesen átdolgozta a KR QUANTEC PA robotját. A robot kimondottan igényes raklapozási feladatokra van kifejlesztve. 2021 októbere óta már a második generáció tűnik ki az optimalizált súly és súlypont, valamint a továbbfejlesztett hajtástechnika révén, amely a sebességváltók és motorok legújabb technológiájára támaszkodik. A csökkentett lábnyomnak köszönhetően kevés helyet foglal. A KR QUANTEC PA az automatizált gyártásban is új mértéket állít a ciklusidők tekintetében: A hasonló hasznos teherrel rendelkező előző modellhez képest akár 10 százalékkal is gyorsabb.

Teljesítmény újradefiniálva

A KR QUANTEC PA második generációjával a tengelysebesség és a gyorsulás tökéletes egyensúlyát értük el – a legjobb ciklusidőkhöz” - mondja Michael Laub, a KUKA felelős termékmenedzsere. A 240 kilogramm teherbírású robot például percenként 28,3 ciklust képes teljesíteni. „Az is fontos volt számunkra, hogy növeljük a tengelyek sebességét, például a raklapozás közbeni rétegkialakítás, vagy a hosszú 180°-os fordulási mozgások esetén.” A fogyasztási cikkek, különösen az élelmiszeripar másodlagos területén megnövekedett igények kielégítése érdekében a KUKA a „Hygienic Oil” (HO) kivitelben is kínál raklapozó robotot. Az összes tengely, valamint az energiaellátás NSF H1 élelmiszer-minőségű kenőanyagokkal van felszerelve. 

Fenntarthatóan költséghatékony

A HO-kivitelű robotok és a KR QUANTEC PA standard modelljei egyaránt a KUKA legújabb KR C5 robotvezérlésére vannak méretezve. A KR QUANTEC robotcsalád második generációja a teljes bekerülési költség (Total Cost of Ownership, TCO) kiemelkedő értékeivel is kitűnik. A teljes robotmechanika meghibásodásai között eltelt átlagos idő ( MTBF - Mean Time Between Failures) jelentősen 400.000 órára nőtt. Ugyanakkor a karbantartási ráfordítás 50 százalékkal csökken az előző modellekhez képest: így csak a robot szemrevételezése, a súlykiegyenlítő csapágyak kenése és 20.000 üzemóránkénti olajcsere szükséges. Ez teszi a KR QUANTEC PA robotot kategóriájának legjobbjává.

Innovatív cellakoncepciók raklapozási feladatokhoz

„A KR QUANTEC PA fenntartható befektetés a termelés jövőjébe”, mondja Michael Laub. „A KUKA.PalletTech technológiai csomaggal együtt a robot innovatív cella koncepciókat tesz lehetővé a raklapozási feladatokhoz, különös tekintettel a fogyasztási cikkek iparágára.” Itt a maximális teljesítmény összetalálkozik a minimális programozási ráfordítással – a rendkívül gyors üzembe helyezéshez.  

www.kuka-robotics.com   


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; - KUKA ; Élelmiszer ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: