Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Teljes nyomonkövethetőség: a KUKA.ProcessScreen a teljes folyamatláncot felügyeli

2021.08.10

Forrás: KUKA Robotics, Szaksajtó
Folyamatok vizualizálása, felügyelete és hiánytalan nyomon követése – a robot összes releváns paraméterével együtt: mindezt nyújtja csaknem valós időben a KUKA új alkalmazásszoftvere. Ismerje meg a KUKA.ProcessScreen további előnyeit.


A teljes megmunkálási folyamat rögzítése 

A gyártási folyamatok felügyeleti rendszerei ma már nem számítanak újdonságnak. Azonban most a KUKA.ProcessScreen szoftver először teszi lehetővé a teljes megmunkálási folyamat valós időben történő rögzítését – ideértve az összes releváns robotadatot is. Ráadásul a rögzítés nem függ a folyamat fajtájától vagy az alkalmazott folyamateszköztől. A robotvezérlés által a szokásos interfészeken keresztül hozzáférhetünk az összes folyamatinformációhoz és a releváns robotadatok konfigurálhatóvá, ezáltal vizualizálhatóvá, felügyelhetővé és dokumentálhatóvá válnak.

Paraméterek minden igényhez

Az automatikus védőgázas hegesztésnél a KUKA.ProcessScreen rögzíti például az áramforrás áramerősség és feszültség paraméterét, illetve a huzalelőtolássebességét, továbbá a percenkénti védőgázmennyiséget. Ugyanakkor a megmunkálási pontnál megmérhető az aktuális sebesség (a robot TCP-sebessége) is, például a megfelelő tengelyszöggel vagy gyorsulási értékekkel együtt. Ez kiterjed magának a robotnak az adott folyamatról alkotott átfogó kép szempontjából releváns választható paramétereire is. 

Zökkenőmentesdokumentáció valós időben 

A dokumentálás egyszerű és a webalapú technológiának köszönhetően szinte minden végeszközön megjeleníthető. Az eredmények táblázatos és grafikus áttekintése is csupán egy gombnyomással a rendelkezésünkre áll. Az egyedileg konfigurálható határértékekkel való összevetés révén a szoftver képes időben felismerni az eltéréseket, így téve lehetővé a gyors beavatkozást az automatizálási lehetőségekhez. Ezáltal az utómegmunkálási igény és a selejt termelődése is könnyen csökkenthető , továbbá a gyártás minősége hosszú távon stabil marad.

Egyetlen eszköz az összes folyamathoz

Új szintre emeljük a folyamatfelügyeleti adatkezelést” – nyilatkozta Artur Moser, a KUKA termékmenedzsere. „A kihívást azt jelenti, hogy minden folyamateszköz-gyártó saját eszközeivel biztosítja a folyamatfelügyeletet. Eltérőek a konfigurációk, valamint a kezelőrendszerek, így az ügyfeleknek különféle adattartalmakat és - kiértékeléseket kell használniuk. Ennek eredménye: növekvő üzembe helyezési és képzési költségek. A releváns robotparaméterek így gyakran nem, vagy csak nem kielégítő mértékben rögzíthetők. Ilyen esetben az ideális megoldás a KUKA.ProcessScreen.” Egyetlen szoftver, amelynek kezelési koncepciója és adattartalma minden folyamatban, minden folyamatfelszereltség esetén ugyanaz – beleértve a fontos robotparamétereket is. 

Nagyobb átláthatóság, nagyobb biztonság, magasabb minőségi színvonal

Az ügyfelek számára az előnyök kézenfekvőek: az egységes konfiguráció miatt a kezelés és felügyelet egyszerű, így a folyamatok lényegesen átláthatóbbá válnak. A gyártási folyamat stabil – a minőség pedig tartósan magas szintű. „Ha például gázturbina lézeres felhordásos hegesztésekor a KUKA.ProcessScreen problémát érzékel, időben tud reagálni, illetve gyorsan meg tudja akadályozni, hogy negyed millió eurós vagy akár nagyobb kár keletkezzen” – fejtegeti Moser. A felügyeleti funkciók, a toleranciatartományok és a hibastratégiák rugalmas konfigurációja következtében az ügyfelek a KUKA.ProcessScreen-t kifejezetten a saját folyamataikhoz állíthatják be, továbbá folyamatosan optimalizálhatják a munkameneteiket.

A KUKA.ProcessScreen egyszerűen, akár utólag is felszerelhető

A KUKA.ProcessScreen 2021. január óta van forgalomban, de nem csak a védőgázas hegesztési folyamatokban bizonyít: a szoftver ideális dokumentálási megoldást kínál a lézeres hegesztésnél, valamint a lézeres felhordásos hegesztésnél vagy a ragasztásos és ponthegesztési alkalmazások esetében is. A KUKA.ArcTech (a 3.4 verziótól) és a KUKA.LaserTech (az 5.0 verziótól) technológiacsomagok már lehetővé teszik, hogy az ott előre definiált folyamatfelszereltségekből a releváns paramétereket a felügyelet céljára a KUKA.ProcessScreen alkalmazásával a technológiai utasítások keretében kényelmesen definiálni lehessen. Azonban a már meglévő alkalmazásokkal is jól használható: a KUKA.ProcessScreen utólag is egyszerűen telepíthető. Előfeltétele viszont a KR C4 (KSS 8.6-tól) vagy KR C5 robotvezérlővel felszerelt eszközök megléte. 

"A KUKA.ProcessScreen-nel ügyfeleink a teljes folyamatukat valós időben, nonstop és megbízható módon rögzíthetik, kiértékelhetik, illetve dokumentálhatják. Mindezt a folyamattól vagy az alkalmazott folyamateszköztől függetlenül."
Artur Moser, a KUKA termékmenedzsere

www.kuka-robotics.com    


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; - KUKA ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; Lézer ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Fém, gépipar ; Hegesztés ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: