Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Út egy zöldebb jövő felé - Újabb együttműködést írt alá a TotalEnergies a hidrogén-ökoszisztéma fejlesztése érdekében

2022.01.10

Forrás: Stern Communications - Total Sajtóközlemény
A TotalEnergies és a Daimler Truck AG megállapodást írt alá az Európai Unió közúti árufuvarozásának szén-dioxid mentesítésére irányuló kötelezettségvállalásukról.


A partnerek együttműködnek a hidrogénnel üzemeltetett nehéz tehergépjárművek ökoszisztémáinak fejlesztésében, egyrészt azzal a szándékkal, hogy demonstrálják a tiszta hidrogénnel hajtott tehergépjárművek vonzerejét és hatékonyságát, másrészt azzal, hogy vezető szerepet töltsenek be a hidrogéninfrastruktúra kiépítésének elindításában.

Az együttműködés kiterjed a hidrogén beszerzésére és logisztikájára, a hidrogén töltőállomásokon történő adagolására, a hidrogénalapú teherautók fejlesztésére, az ügyfélkör kialakítására, valamint egyéb területekre is.

A TotalEnergies célja elsősorban az, hogy 2030-ra közvetlenül vagy közvetve akár 150 hidrogéntöltő állomást üzemeltessen Németországban, Hollandiában, Belgiumban, Luxemburgban és Franciaországban. Az együttműködés részeként a Daimler Truck 2025-ig hidrogénüzemű üzemanyagcellás tehergépkocsikat is szállít ügyfeleinek Hollandiában, Belgiumban, Luxemburgban és Franciaországban.

Alexis Vovk, a TotalEnergies marketing és szolgáltatási elnöke és a végrehajtó bizottság tagja a következőképpen vélekedik a témáról: "A hidrogénnek meglesz a maga szerepe a TotalEnergies mobilitás dekarbonizációja felé vezető útján, különösen az európai távolsági közlekedésben. Vállalatunk aktívan vizsgálja a mobilitást szolgáló hidrogén értékláncának minden aspektusát, a termeléstől az ellátásig és a forgalmazásig, és ennek érdekében fontos partnerségeket épít ki. Olyan multienergetikai vállalatot szeretnénk megteremteni, melynek célja, hogy a társadalommal együtt 2050-re elérje a Net Zero-t. Ezért a mobilitást szolgáló H2-kamionállomások európai hálózatának létrehozása az egyik legfontosabb kihívás, amelyet meg kívánunk oldani. Büszkék vagyunk arra, hogy egy olyan motivált szereplővel, mint a Daimler Truck, együttműködhetünk a CO2-semleges tehergépkocsi-mobilitás fejlesztése érdekében."

Karin Rådström, a Mercedes-Benz Trucks vezérigazgatója és a Daimler Truck igazgatótanácsának tagja szerint: "Teljes mértékben elkötelezettek vagyunk a párizsi klímaegyezmény mellett, és aktívan hozzá kívánunk járulni a közúti áruszállítás szén-dioxid mentesítéséhez az Európai Unióban. Ami a távolsági áruszállítási szegmenst illeti, meggyőződésünk, hogy a CO2-semleges szállítást a jövőben a hidrogénüzemű üzemanyagcellás teherautók, valamint a tisztán akkumulátor által üzemeltetett teherautók teszik majd lehetővé. Ehhez egy páneurópai hidrogén ökoszisztémát szeretnénk létrehozni olyan erős partnerekkel együtt, mint a TotalEnergies. Teljes mértékben meg vagyok győződve arról, hogy ez az együttműködés kulcsszerepet fog játszani a hidrogénüzemű tehergépkocsik felé vezető úton."

E projektek fejlesztése és a hidrogénalapú szállítás megteremtése érdekében, a két vállalat közösen kívánja megvizsgálni a hidrogénüzemű teherautók üzemeltetése során felmerülő teljes energiaköltség csökkentésének lehetőségeit. A Daimler Truck és a TotalEnergies egyaránt tagja a H2Accelerate konzorciumának (a H2Accelerate együttműködésben részt vevő felek együtt dolgoznak azon, hogy lehetővé tegyék a hidrogén használatát a tehergépjárművek szén-dioxid mentesítésének céljából Európa szerte). A két vállalat teljes mértékben elkötelezett a szövetkezettel való együttműködés mellett, amely kulcsfontosságú a hidrogénüzemű közlekedés európai elterjedésének támogatásához az elkövetkezendő évtizedben.

www.total.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Mercedes ; Munkagép, haszongép ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: