Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Siemens Mobility digitalizált vonatvezérlő rendszerrel modernizálja az oslói metrót

2021.12.13

Forrás: Siemens Mobility Sajtóközlemény
¤ A Siemens Mobility 270 millió eurós szerződést nyert a digitalizált CBTC technológia telepítésére a teljes 94 km-es pályán, beleértve az új 6 km-es pályaszakaszt is


¤  Az automatizált jelzőrendszer magasabb fokú rendelkezésre állást, jobb működést és utasélményt  biztosít

¤  Digitális karbantartási és támogatási szolgáltatások a CBTC rendszer számára, 25 évre

A Siemens Mobility 270 millió eurós szerződést kapott a norvégiai oslói Sporveien AS-től egy kommunikációs alapú vonatvezérlő rendszer (CBTC) telepítésére és karbantartására az oslói metrón.

A Siemens Mobility teljes egészében kiváltja a jelenleg üzemelő jelzőrendszert a saját digitalizált CBTC technológiájával, amely magasabb fokú automatizálást és kapcsolati szintet biztosít, lehetővé téve a működés hatékonyabb és központosított vezérlését.

Konkrétan, a teljes 94 km-es hálózat optimalizálása és megújítása növeli az oslói metró rendelkezésre állását, biztonságát és kapacitását, miközben felkészíti a  jövőbeli mobilitási igények, valamint az esetleges bővítési illetve korszerűsítési szükségletek jobb kielégítésére is.

A szerződés értelmében a Siemens Mobility fogja megtervezni, integrálni és üzembe helyezni a rendszert, továbbá digitális karbantartási és támogatási szolgáltatásokat is nyújt a CBTC rendszer számára 25 évig.

Ezzel a beruházással biztosítjuk a T-Bane jövőjét Oslóban. A CBTC technológia forradalmasítja a metróhálózatot egy olyan modern, innovatív rendszer alkalmazásával, amely magasabb szintű vonatautomatizálást, nagyobb kapacitást és jobb forgalomáramlást eredményez,” mondta Cato Hellesjø, a Sporveien vezérigazgatója.

A Siemens Mobility-nek nagy örömére szolgál, hogy minket választották az oslói metró kommunikációs alapú vonatvezérlő jelzőrendszerének szállítására. A legmodernebb jelzőrendszer technológiánk növeli az oslói metró megbízhatóságát, rendelkezésre állását és hatékonyságát, ami végső soron emeli az oslói lakosok utasélményét”, mondta Michael Peter, a Siemens Mobility vezérigazgatója. „Ez a fontos projekt tovább erősíti vezető pozíciónkat a tömegközlekedés infrastruktúráját és fenntarthatóságát javító automatizált jelzőrendszerek gyártása terén.

Az oslói CBTC rendszer kettes fokozatú automatizálási szinten (GoA2) fog működni, és a rádió alapú technológia lehetővé teszi valós idejű adatok rögzítését a jármű helyzetéről és sebességéről. A digitalizált rendszer hozzásegíti az oslói metrót ahhoz, hogy biztonságosan növelje a járművek számát egy adott vonalon, továbbá a nagyobb járatsűrűség több utas fogadását is lehetővé teszi a rendszerben.

Ezen túlmenően, a rendszer állapotára vonatkozó adatok folyamatos áramlása javítja majd a működés hatékonyságát, ami kevesebb késést és naprakészebb utazási információkat eredményez.

A rendszer karbantartása és támogatása érdekében a Siemens Mobility a vasúti rendszerek számára kifejlesztett átfogó digitális eszközkezelési megoldásait kínálja, amelyek csökkentik a kritikus eszközök meghibásodásának kockázatát, növelik a rendelkezésre állást és minimalizálják a karbantartási költségeket. Ez magában foglalja a Railigent digitális alkalmazáscsomagot, egy felhő alapú platformot, amely lehetővé teszi az oslói metró számára a vasúti adatok intelligens felhasználását, a karbantartás és a működés optimalizálását, valamint a flotta rendelkezésre állásának maximalizálását.

Az oslói metró a legnagyobb skandináv metróhálózat, az állami tulajdonban lévő  Sporveien AS cég részét képezi, amely az oslói metrót és az oslói villamoshálózatot üzemelteti és tartja karban.

Az 1966-ban átadott jelenlegi hálózat öt vonalból áll, amelyek összesen 88 km hosszú pályájukon 101 állomást szolgálnak ki, ezek közül 17 a föld alatt vagy beltéren helyezkedik el. A 115 Siemens MX3000 háromkocsis vonatból álló flottát működtető oslói metró évente több mint 100 millió utast szállít.

A Siemens Mobility CBTC megoldása, a Trainguard MT a világ legszélesebb körben alkalmazott automatikus vonatvezérlő rendszere, számos szolgáltató használja, köztük Párizs, Peking, New York, London és Koppenhága.

Ez a sajtóközlemény elérhető a következő címen: 
https://sie.ag/3oBzm3b   

www.siemens.hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Robot, automatika, automata ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: