Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Hogyan lesz 1.050 ajándékból plusz 18.350?

2021.12.17

Forrás: MorphoCom - Allianz Sajtóközlemény
Az Allianz Hungária Zrt. és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület élelmiszercsomagokat juttat a rászorulókhoz az ünnepi időszakban


Idén karácsonykor az Allianz Hungária Zrt. a Magyar Élelmiszerbank Egyesület kézműves süteményeit tartalmazó 830 darab egyforma, és 220 darab különböző méretű ajándékdobozzal lepi meg munkatársait, illetve partnereit. A sütemények ellenértékéből a Magyar Élelmiszerbank Egyesület 18.350 rászoruló asztalára juttat el csomagot alapvető élelmiszerekből. A csomagok összeállításában Alexander Protsenko, a biztosító elnök-vezérigazgatója is részt vett.
 
Az Allianz Hungária Zrt. és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület együttműködése azonban nem csupán a karácsony szellemében született. Már második éve segítik együtt a nélkülözőket, a gyerekeket különböző programok támogatásával, legyen szó gyermeknapról, nyári táborozásról, vagy akár jótékonysági konyháról. Az Élelmiszerbank immár 16 éve kutatja fel, osztja szét és továbbítja a nélkülözők felé azt az évi közel kétmillió tonna kiváló minőségű élelmiszerfelesleget, amely itthon keletkezik. Az egyesület munkája a koronavírus-járvány miatt jóval nehezebbé vált. Az Allianz Hungária 2020-ban platina fokozatú támogatóként, 10 millió forint pénzadománnyal segítette a szervezetet és ügyfeleit, valamint munkatársait is bevonta az adományok gyűjtésébe. Idén pedig az Allianz támogatásával több mint 5.000 nehéz sorsú gyermek nyári táborozása válhatott még édesebbé az Élelmiszerbank csomagjainak segítségével, gyermeknap alkalmából pedig 7.516 édességcsomag juthatott el rászoruló kisgyermekekhez.
 
A járványhelyzet hatásai sokak életét nehezítették meg, azonban leginkább a nélkülözők és azon belül is a gyermekek életében okoztak megpróbáltatásokat anyagi, fizikai, érzelmi szinten. A gyermekek érzékenyebbé és sérülékenyebbé váltak ebben a hosszantartó krízishelyzetben, ezért a róluk való gondoskodás minden korábbinál hangsúlyosabbá vált. Az Allianz Hungária Zrt. jövőbiztosítóként fontosnak tartja a felnövekvő generációk jóllétét, és fejlődését, valamint fenntarthatósági törekvéseinkkel összhangban az élelmiszerfelesleg jótékony célú felhasználását. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület programjainak támogatásával, illetve a szervezet munkájának köszönhetően tehetünk is ezekért a nemes célokért. Ezért természetes volt számunkra, hogy a karácsonyi ajándékok kiválasztásakor is olyan megoldás mellett döntsünk, amellyel nem csak munkatársainknak és partnereinknek szerzünk örömet, hanem azoknak is, akiknek a legnehezebb körülményekkel kell megbirkózniuk.” – mondta Dorn Gabriella az Allianz Hungária Zrt. marketing és kommunikációs vezetője.
Egyesületünk mindig térítésmentesen menti, illetve veszi át az élelmiszereket a kereskedelmi láncoktól és a gyártóktól, és ingyenesen is juttatjuk el azokat a rászorulóknak. Minden egyes adományosztás rengeteg szervezéssel, valamint magas raktározási és szállítási költségekkel jár. Ezért nagyon fontos számunkra, hogy olyan vállalati partnert találtunk a programunk megvalósításához, akinek szintén fontos a gyermekek és a hátrányos helyzetűek segítése. Köszönjük az Allianz Hungária Zrt. anyagi támogatását” – mondta Nagygyörgy András, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület külső kapcsolatok igazgatója.
 
A Magyar Élelmiszerbank Egyesületről 
 
Magyarországon minden évben 1,8 millió tonna élelmiszer megy veszendőbe. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület célja, hogy kapcsolatot teremtsen az országunkban felhalmozódó élelmiszerfeleslegek és a rászorulók között, ezzel elősegítve a nélkülözés és az élelmiszerpazarlás csökkenését. Az Egyesület működésével egyszerre szolgál környezetvédelmi és szociális célokat: gyártóktól, kereskedelmi hálózatoktól gyűjti be a feleslegessé vált, ámde fogyasztható élelmiszereket, melyek jellemzően közeli lejáratú vagy csomagolás hibás termékek. Az Élelmiszerbank 2020-ban összesen 8.300 tonnányi élelmiszert osztott ki több mint 7 milliárd forint értékben 250.000 rászoruló ember között.

www.allianz.hu    


NEWS ; Ipari hírek ; Élelmiszer

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: