Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Hankook & Company befektetési alapot hoz létre a jövőbeli növekedés lendületének biztosítására

2021.12.09

Forrás: Hankook Tire Sajtóközlemény
A Hankook & Company, a Hankook Tire & Technology anyavállalata alapot hoz létre, a S.T.R.E.A.M névre hallgató új, hosszú távú portfóliójába irányuló befektetések növelésére.


A Mobiltech 3D-s térinformációs startup az első vállalat, mely részesül ebből a befektetésből, A Hankook & Company további együttműködési lehetőségeket keres a Hankook számára, hiszen a vállalat érvényesülni szeretne az önműködő autonóm mobilitási ökoszisztéma területén.

Neu-Isenburg, Németország, 2021. december 9. – A Hankook & Company alapot hozott létre a jövőbeli növekedés lendületének biztosítása érdekében. A Mobiltech – egy mesterséges intelligencia-alapú térinformációs és szolgáltató startup – az első vállalat, amely részesülhet ebből a befektetésből.

Az áprilisban alapított Hankook & Company holdingvállalat a Hankook fennállásának 80. évfordulója ünneplésével párhuzamosan bejelentette S.T.R.E.A.M névre hallgató, hosszú távú üzleti portfólióját. A S.T.R.E.A.M betűi azokat a területeket szimbolizálják, amelyeken a Hankook a jövőben fejleszteni szeretne. Az „S” (Smart Energy) az okos energiát jelöli, amelyhez elengedhetetlen a megújuló energiaforrások és a környezetbarát akkumulátorok használata. A „T” (Tire & Core) az abroncsgyártást és más alapvető üzleti tevékenységeket takarja. Az „R” (Rising Tech) az olyan új technológiákra utal, melyekkel növelhető a portfólió változatossága. A betűszóban az „E” (Electrification) a villamosítást, míg az „A” (Automation) az automatizációt és a fejlett technológiák (pl. robotika) kínálta hatékonyságot hangsúlyozza, míg az „M” (Mobility) az egész iparágat jelképezi.

A Hankook & Company startupok támogatásával, kockázati tőkével, valamint kockázatitőke-befektetőkkel való együttműködéssel fokozza az innovációt, ami elősegíti a S.T.R.E.A.M szegmens növekedési lehetőségeinek kiaknázását. A Hankook ennek érdekében hozta létre a S.T.R.E.A.M Fundot. Ehhez a koreai We Ventures kockázatitőke-befektető vállalat nyújtott segítséget, amely az alapítása óta eltelt két évben hatalmas növekedést könyvelhetett el. Az alap célja, hogy minél hamarabb felismerje a S.T.R.E.A.M területén alapított startupokat, és segítse azok növekedését. Számos más pénzügyi intézmény, többek között a Korea Venture Investment Corp. által kezelt Fund of Funds is részt vett a kezdeményezésben. A Hankook & Company emellett vállalati társadalmi felelősségvállalásának megfelelően a S.T.R.E.A.M startupjaival megosztja fő partnere, a Hankook Tire infrastruktúráját és legjobb gyakorlatait is.

A Mobiltech, egy 3D-s térinformációs szolgáltató startup az első vállalat, amely az alap befektetéséből részesül. A 2017-ben alapított Mobiltech nagy pontosságú 3D-s térképezési megoldásokat kínál. A 3D-s térinformációhoz szükséges, eredeti technológiát felhasználó hardvert és szoftvert is fejlesztettek, és ügyfelek széles körének (pl. a Phantom AI-nak) kínálnak nagy pontosságú, 3D-s térképeket.

A Hankook & Company előrejelzései szerint az önvezető mobilitási szolgáltatások kereskedelmi forgalomba kerülésével a globális piacon megnő a kereslet a nagy pontosságú, 3D-s adatok iránt. A Hankook & Company a Hankook és a Mobiltech közötti további együttműködés lehetőségeit is vizsgálja, ahol előnyt jelentene a Mobiltech szerteágazó üzleti tevékenysége és fejlődési képessége.

A Hankook Tire vállalatról 

A Hankook Tire világszerte innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok, valamint a motorsport számára (mind a pályás versenyeken, mind pedig ralin résztvevő csapatoknak).

A Hankook Tire több mint 180 országba szállítja termékeit, és világszinten hozzávetőlegesen 20.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, a technológiai kiválóság és a vezetési élmény területén, Ennek érdekében a Hankook folyamatosan befektet öt kutatás-fejlesztési központjába és nyolc gyártási egységébe. A Hannoveri Technológiai Központban az európai piac igényeire szabva fejlesztik az abroncsokat, különös tekintettel az európai prémium autógyártók első szerelésű abroncsaira.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A vállalatnak Ausztriában, Csehországban, Franciaországban, Hollandiában, Lengyelországban, Magyarországon, Nagy-Britanniában, Németországban, Olaszországban, Oroszországban, Spanyolországban, Svédországban, Szerbiában, Törökországban és Ukrajnában vannak képviseletei. A további európai országokban a cég termékeit regionális nagykereskedők terítik. A vállalat globális bevételének kb. 34 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban realizált értékesítések adják. A Hankook Tire 2016 óta szerepel a világszinten elismert Dow Jones Fenntarthatósági Indexben (DJSI World).

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg mintegy 3000 alkalmazottat foglalkoztat, és személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be, ezzel a magyar gyár éves gyártókapacitása 19 millióra nőtt. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is. A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az IATF 16949:2016. minőségi, ISO 14001:2015. környezetvédelmi, ISO 22301 üzletmenet-folytonossági és az ISO 45001:2018. munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági tanúsítványokkal.

www.hankooktire.com/hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; AI, MI, Mesterséges intelligencia ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Hankook Tire

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: