Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Schaeffler és a Mobileye együttműködése az önvezető járművek fejlesztéséért

2021.09.06

Forrás: Schaeffler Sajtóközlemény
IAA Mobility 2021
• A Schaeffler és a Mobileye közösen dolgozik azon, hogy a közeljövőben elérhetővé váljon az önvezető autók sorozatgyártása


• Az együttműködés egyesíti a két cég tudását: a Schaeffler hajtásláncát és vázát, illetve a Mobileye sokéves tapasztalatát és vezető szerepét, amelyet a vezetőtámogató és önvezető rendszerek területén vívott ki. 

• Önvezető, rugalmas és személyre szabható járművek lesznek elérhetők 2023-tól

Az autóipari gyártó és beszállító Schaeffler és az Intel Corporation leányvállalata, az önvezető technológia úttörője, a Mobileye hosszútávú együttműködési megállapodást kötött. "Gyorsan változó szabályozások, technológiai fejlődés, erősödő városiasodás, illetve a mobilitás iránti társadalmi igény erősödése növeli az alternatív, újszerű megoldások iránti keresletet, ugyanakkor segíti az egyén felhasználói önállósodását, valamint a logisztikai folyamatok zökkenőmentességét” - mondta Matthias Zink, a Schaffler AG Autóipari Technológiák részlegének vezérigazgatója. "Döntő szerepet vállalunk a fenntartható mobilitás területén és a 2025-ös ütemtervünk egyik elemeként tekintünk ezekre a megoldásokra. A Mobileye-val kötött együttműködés célja, hogy sorozatban gyárthassunk önálló, önvezető járműveket."

A Schaeffler gördülő vázszerkezete, többrészes szerelvénye, innovatív koncepcióként egyesül a Mobileye Drive™ önvezető rendszerével. A cél olyan új, hatékony, rugalmas felületet tervezni az önvezető járművek alapjaként és további, immár 4-es szinten működő, önállóan közlekedő autókhoz, valamint világszerte olyan különböző megoldásokat kínálni, mint a Mobility-as-a-Service (MaaS) és a Transportation-as-a-Service (TaaS). “A Mobileye Drive™ sokoldalú, működőképes megoldást biztosít, amely lehetővé teszi bármely jármű számára, hogy önvezetővé fejleszthető legyen. Az innovatív, Schaeffler által létrehozott alvázszerkezet és járműfelület közös alkalmazása a Mobileye Drive-val széleskörű felhasználási lehetőséget biztosat majd az önvezető autók, és vezető nélküli közlekedési eszközök használatában a következő néhány évben” – mondta Johann Jungwirth, a Mobileye, Mobility-as-a-Service alelnöke.

Önvezető közlekedési megoldások 2023-tól
A Mobileye automata technológiáinak és a Schaeffler gördülő vázának párosításával, a két vállalat közösen kínálhat rugalmas, megfelelő és megbízható önvezető járművet az ügyfeleik számára. A biztonságos autóipari standarokon túl eltávolítják a felesleges alkotóelemeket, hogy 2023-tól széleskörűen is elérhetővé váljon az önvezető technológia. A mobilitás területén dolgozó vállalatok és e cégek termékei utat mutatnak majd afelé, hogy eredményes legyen a járművek automatizálása. Ez gazdaságilag is jelentős haszonnal jár majd, hiszen idő spórolható, a hatékonyság pedig nagymértékben nő.

A Schaeffler vázszerkezete innovatív, rugalmas, széleskörűen használható, vezetőnélküli mobilitási megoldás az ember-, áru- vagy egyéb speciális forgalom számára, épp úgy, mint a különböző mobiltelefontöltési megoldások, vagy az úgynevezett „guruló üzletek”. A termék számos, a Schaeffler által alkalmazott technológiai innovációt alkalmaz, és rendkívül könnyen kezelhető. Ki kell emelni a kormányzást, a vezetésélményt, és hogy számtalan variációs lehetőséget biztosít a szerkezet, a kivitelezés csupán az ügyfél igényeitől függ – az egyszerű hajtáslánctól, a központi kormányzású e-tengely-kivitelezésen át egészen a négy "Schaeffler Sarokmodul" használatáig. A sarokmodulokat - amelyek egyenként 90 fokos kormányzási szöget tesznek lehetővé, tovább fejlesztettük a sorozatgyártás és az egyedi igényekre való fókuszálás irányában Péládul fejlesztettük a kerékagy motorját, a kerékfelfüggesztést, beleértve a légrugózást is, amely lehetővé teszi a jármű leengedését beszálláshoz, működésbe hozva az elektromechanikus kormányművet és a féket.

A Mobileye Drive™ önvezető-rendszer úttörő innováció, amely kiváló biztonságot nyújt a következő két elemnek köszönhetően: a Mobileye hivatalos Responsibility-Sensitive Safety modellje a felelősségteljes, biztonságos döntéshozatalt segíti, alapja a True Redundancy™ érzékelőrendszer, amelyből további két, független alrendszer ágazik (kamerák, radarok, lézerradarok) egymással mégis kombinálva, hogy az érzékelőrendszer hiánytalanul működjön. Az önvezető-rendszer alkalmazható földrajzi kötöttségek nélkül is, köszönhetően a Mobileye Road Experience Management™ AV-térképrendszerének. Ez a technológia felhasználói visszajelzések alapján működik, a teljes, globális úthálózat megtalálható rajta, az adattár pedig folyamatosan, automatikus frissül, bővül a vezetői asszisztensen keresztül történt visszajelzések alapján.

A Schaeffler IAA Mobility kapcsán megjelent sajtóanyagok megtalálhatók a digitális adattárban: https://www.schaeffler.com/content.schaeffler.com/en/news_media/press_kit/presskitsdetail/press_kit_iaa.jsp   

www.schaeffler.hu     


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Önvezető, automatizált járművezetés, ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; Lézer ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Schaeffler ; Kiállítás, konferencia

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: