Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Elégedetten zárta az új MAN Lion*s Intercity LE üzemeltetői tesztelését a Volánbusz Zrt.

2021.11.09

Forrás: MAN Hírek
November elején az európai bemutató roadshow keretében hazánkban vendégeskedett az új MAN Lion’s Intercity LE típus két demójárműve. A 13,15 méteres, alacsonybelépésű autóbuszt a Volánbusz Zrt.


Az utazóközönség, a járművezetők és az üzemeltető részéről is számos kedvező visszajelzés, illetve észrevétel érkezett az új típusról.

¤  Rövid, de tartalmas tesztidőszak 

¤  Széles körben tetszést aratott a demóbusz

Két eltérő specifikációjú MAN Lion’s Intercity LE demóbusz érkezett Magyarországra, amelyek közül a Volánbusz Zrt. a hosszabb távú városközi feladatokhoz ideális modellt próbálta ki. A 13,15 méter hosszú, 7,0 méter tengelytávolságú, 53 ülő- és 49 állóhelyet kínáló buszt elektromos működtetésű kerekesszékes rámpával, csomagtartó polcokkal, valamint minden ülőhelyhez külön olvasólámpával, levegőbefúvóval és USB-csatlakozóval is felszerelték. Hajtásáról a korszerű, D15-ös dízelmotor 330 lóerős változata és ZF EcoLife 2 hatfokozatú, automatikus sebességváltó gondoskodik.

A Volánbusz Zrt. két napig üzemeltette a demóbuszt Budapest-Népliget és Dömsöd között Áporka, illetve Kiskunlacháza érintésével. A jármű összesen több mint ötszáz kilométert tett meg, átlagosan 50–60 százalékos kihasználtsággal.

Pozitív tapasztalatok minden irányból

Könnyen elnyerte az utazóközönség tetszését és bizalmát az MAN Lion’s Intercity LE tesztbusz, többen is kiemelték a nagy kijelzők praktikusságát és az ülések kényelmét. Az alacsonybelépésű kialakítás megkönnyítette az utasok fel- és leszállását, az automatikus szabályzású fűtés pedig remekül teljesített. Az elektromos mozgatású kerekesszékes rámpa használatára nem volt szükség a tesztidőszak alatt. Gépjárművezető munkatársaink véleménye szerint a busz külső és belső kialakítása megfelel a modern kor követelményeinek, a motor erőteljes, a váltó pedig kiemelkedően simán kapcsolja a fokozatokat. A számos vezetéstámogató rendszer közül különösen dicsérték a sávtartást segítő rendszert, az adaptív sebességtartó automatikát és az esőérzékelős ablaktörlőt. Kihangsúlyozták továbbá az ergonomikus vezetőülés kényelmét, a második ajtónál elhelyezett kamera nagy látószögét, a megállókba behajtáskor is nagy segítséget nyújtó kanyarvilágítást, valamint azt, hogy a kanyarokban szinte észrevehetetlen a busz megdőlése. Ezenkívül előnyös a pénz vagy a jegykészlet tárolására szolgáló beépített széf. A próbakör után a társaság vezetői is elégedetten nyilatkoztak az autóbuszról, különösképpen a nagy utaskapacitásáról és sok ülőhelyéről.” – foglalta össze a két mozgalmas nap tapasztalatait Horváth Ferenc, a Volánbusz Zrt. járműfejlesztési vezetője.

www.man.eu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; - MAN ; Robot, automatika, automata ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: