Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Knorr-Bremse erős középtávú kilátásokat jelez 2025-re

2021.11.29

Forrás: Knorr-Bremse, Sajtóközlemény
- „A fenntartható közlekedés jövőjének alakítása” elnevezésű Tőkepiaci Nap rendezvény alkalmából a Knorr-Bremse ma mutatta be frissített stratégiáját és 2025-re szóló középtávú kilátásait
- 5,5-6,5% közötti éves bevételnövekedés 2025-ig


- Középtávú pénzügyi célkitűzések: 8,1-8,6 milliárd euró bevétel, 14,0-16,0% működési EBIT-marzs (ROS)
- Frissített középtávú kilátások üzletáganként: 18,0-19,5% működési EBIT-marzs a vasúti, 12,0-13,5% működési EBIT-marzs a tehergépjármű üzletágban

München, 2021. november 29. – A Knorr-Bremse AG, a fékrendszerek globális piacvezetője, valamint a vasúti és haszongépjármű-alrendszerek vezető szállítója a „Tőkepiaci Nap” rendezvény alkalmából ma közzétette a 2025-re szóló frissített középtávú kilátásait. Ennek megfelelően a társaság 5,5-6,5% éves bevételnövekedésre számít 8,1-8,6 milliárd euró bevétel és 14,0-16,0% működési EBIT-marzs (ROS) mellett. A Knorr-Bremse az utóbbi évek sikereire építve újabb növekedési területekre kíván fókuszálni mind a vasúti, mind a tehergépjármű szegmensekben.

Dr. Jan Mrosik, a Knorr-Bremse AG Igazgatótanácsának elnöke: „A Knorr-Bremse az utóbbi hónapokban figyelemre méltó módon igazolta a vállalat és dolgozóinak teljesítőképességét e kihívásokkal teli időszakban is. Erőteljes innovációs kapacitásaink és elkötelezett ügyfélorientáltságunk révén egyértelmű stratégiai prioritásokat fogalmazunk meg a vasúti és a tehergépjármű üzletágaink számára egyaránt. Ezzel együtt a globális megatrendek – urbanizáció, fenntarthatóság, digitalizáció és mobilitás – jövőjét is formáljuk. A következő évek erőteljes pénzügyi fejlődésének alapjait a fenntartható termékeink és digitális innovációink, valamint a szigorú költségfegyelem teremti meg.”

A társaság a vasútijármű-rendszerek (RVS), valamint a haszongépjármű-rendszerek (CVS) szegmens középtávú kilátásaira vonatkozó adatokat is közzétette. Ennek megfelelően a Knorr-Bremse az RVS szegmensben átlagosan 5-6% növekedésre és 18,0-19,5% működési EBIT-marzs értékekre számít. Ugyanakkor a CVS szegmensben 7-8% átlagos bevételnövekedés és 12,0-13,5% működési EBIT-marzs várható.

A Knorr-Bremse sikerességét négy hosszú távú, globális megatrend: az urbanizáció, a fenntarthatóság, a digitalizáció és a mobilitás ösztönzi. A vasúti- és tehergépjármű üzletágak innovatív termékei, rendszerei és szolgáltatásai révén a Knorr-Bremse a fenntartható közlekedés és automatizáció jövőjét aktívan formálja. Ennek köszönhetően a társaság piacvezető és innovátor szerepe a következő években is tovább erősödik kedvező növekedési pálya mellett.

A vállalat 2021. november 12-én mérsékelte egész évre szóló idei előrejelzését, kedvező növekedést várva az ellátási lánc és az infláció okozta nehézségek ellenére is. Mindezek alapján a Knorr-Bremse a 2021-es üzleti évben 6.600-6.800 millió eurós bevételre (2020: 6.157 millió euró), valamint 13,0-13,5%-os működési EBITDA-marzsra (2020: 13,2 %) számít.

A Knorr-Bremse AG Tőkepiaci Nap (Capital Markets Day) rendezvényéről további információ itt érhető el: Investor Relations (knorr-bremse.com)

www.knorr-bremse.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; Fém, gépipar ; - Knorr-Bremse

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: