Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A TotalEnergies megduplázza újrahasznosított műanyag termelési kapacitását

2021.11.30

Forrás: Stern Communications - Total Sajtóközlemény
A TotalEnergies felavatta Synova nevű üzemének normandiai bővítését, mely vezető vállalat az újrahasznosított polipropilén gyártásában.


A TotalEnergies ezzel megduplázza az újrahasznosítható műanyagok mechanikai feldolgozására szolgáló termelési kapacitását, hogy kielégítse a fenntartható anyagok iránti növekvő keresletet az ügyfelek, például az autógyártók és az építőipar részéről.

A műanyagok számos tulajdonságuk miatt nélkülözhetetlenek a mindennapi életben, többek között a könnyűségük miatt, amely lehetővé teszi például az autóipar számára, hogy csökkentse a járművek súlyát, és ezáltal az üzemanyag-fogyasztást és a CO2-kibocsátást is. A műanyagok életciklusának vége azonban kulcsfontosságú téma, ezért a TotalEnergies a körforgás alapú gazdaság megközelítésének részeként, aktívan részt vesz a műanyagok újrahasznosításában.

Kapacitásának növelése érdekében a TotalEnergies 2019-ben felvásárolta a Synovát, az ipari műanyaghulladékból, háztartási hulladékból és autóalkatrészekből (például lökhárítókból) származó újrahasznosított polipropilén gyártásában vezető francia vállalatot. Két új gyártósor telepítésével a Synova évente közel 45.000 tonna újrahasznosított polipropilént fog előállítani mechanikai újrahasznosítási módszerekkel.

Valérie Goff, a TotalEnergies finomító és vegyipari üzletágának polimerekért felelős alelnöke így nyilatkozott: "Miután 2020-ban bejelentettük, hogy a Grandpuits-ban található, nyersanyagmentes telephelyünkön létrehozzuk az első vegyi újrahasznosító egységünket, és a második biológiailag lebomló műanyagokat gyártó üzemünket, a Synova bővítésével most megdupláztuk a termelési kapacitásunkat Franciaországban. Tökéletes helyzetben vagyunk ahhoz, hogy kielégítsük ügyfeleink egyre növekvő igényét a hatékonyabb és környezetbarátabb megoldások iránt, miközben konkrét válaszokat adunk az elhasználódott műanyagok kezelésének kihívására. Ez a beruházás hozzájárul ahhoz a 2030-ra kitűzött célunkhoz, hogy 30%-ban újrahasznosított és megújuló műanyagot állítsunk elő."

A TotalEnergies a bioműanyagok terén is világelső, hiszen a Corbion-nal közös vállalata egy thaiföldi üzemmel rendelkezik, amely 75.000 tonna PLA-t - egy 100%-ban bioalapú, újrahasznosítható és biológiailag lebomló bioműanyagot - állít elő évente. 2020 szeptemberében bejelentette egy második, 100.000 tonna/év kapacitású üzem építését a franciaországi Grandpuits területén.

A TotalEnergies emellett alapító tagja annak a műanyaghulladék felszámolását célzó szövetségnek, amely mintegy 40, a műanyag- és fogyasztási cikkek értékláncába befektető vállalatot foglal magába. Ennek keretén belül pedig ígéretet tettek arra, hogy több mint 1 milliárd dollárt fordítanak - 2025-ig 1,5 milliárd dollárt- olyan megoldások megvalósítására, melyek célja a környezetben, különösen az óceánokban található műanyaghulladék felszámolása.

www.total.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Ingatlan, építőipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: