Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Molnár Viktort nevezték ki a Schaeffler-csoport Futóműrendszerek részlegének elnökévé

2021.05.12

Forrás: Schaeffler Sajtóközlemény
• A Schaeffler megerősíti a Futóműrendszerek részlegét a fenntarthatóság és a siker érdekében
• Molnár Viktor lesz felelős majd a futómű-mechatronikai terület terjeszkedéséért


• Intelligens mechatronikus hátsó tengely kormányrendszer: két kiemelkedő jelölés 

Molnár Viktor (45) 2021. június 1-jétől fogja vezetni a Futóműrendszerek részleget. Matthias Zink, a Schaeffler AG Autóipari Technológiák üzletág vezérigazgatója lesz közvetlen felettese. A „We pioneer motion” szlogennek megfelelően az autóipari és az ipari beszállító folytatja átalakulását, és a hajtáslánc elektromosítása mellett a futóműrendszerek területén is fokozza tevékenységét. A menetfunkciók automatizálása nagyobb igényeket támaszt az új futómű-megoldásokkal szemben. A magas szintű gyártási szakértelemnek köszönhetően a Schaeffler széles választékot kínál az innovatív futómű-megoldásokhoz, a komponensektől kezdve a teljes mechatronikus rendszerekig. Az intelligens mechatronikus hátsótengely-kormányrendszer (iRWS) területén két kiemelkedő rendelést is kaptak már, mely arról tanúskodik, hogy a Schaeffler meghatározó szerepet játszik az innovatív futómű-megoldások területén. A magyar származású Molnár Viktor korábban a Robert Bosch GmbH-nál dolgozott, vezetői pozíciót töltött be Magyarországon, Kínában és Németországban. 20 éves munkaviszonya alatt legutóbb a Body Electronics üzletágért volt felelős. Felügyelte az összetett, szoftverintenzív vezérlőegységek, például a futóművezérlők és átjárók (gateways) globális szintű fejlesztését és marketingjét. További felelősségi körei közé tartoztak a nagy teljesítményű szoftverek - a meghajtások és a karosszéria területén (jármű-szoftverek a karosszériához és futáshoz). Molnár Viktor gépészmérnöki tanulmányokat folytatott a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. "Örülünk, hogy Molnár Viktor személyében egy igazi elektronikai és a mechatronikai szakértőt szereztünk meg" - mondja Matthias Zink. „Kiemelkedő speciális ismereteivel és sokéves tapasztalatával kiváló képesítéssel rendelkezik ahhoz, hogy a Futóműrendszerek részleget a jövőben sikerre vigye. A Schaeffler komoly növekedési potenciált lát ezen a területen, mely ugyanolyan fontos, mint az e-mobilitás.

www.schaeffler.hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Robot, automatika, automata ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; - Schaeffler

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: