Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Megújul az Észak-Dunántúl villamos hálózata

2021.11.24

Forrás: Siemens Mobility Hírek
Az E.ON Hungária Csoport Danube InGrid hálózatfejlesztési gigaprojektjének keretében nyert tendereket a Siemens Zrt.


Öt év alatt megújul az Észak-Dunántúl és Nyugat-Szlovákia villamos elosztó hálózata. Az Európai Unió által támogatott Danube InGrid (Intelligent Grid) projekt 3 éves előkészítés után 102 millió euró finanszírozást kapott, ami az eddigi legnagyobb támogatás az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz okos hálózati kategóriájában. A projektet Magyarországon az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. valósítja meg, a beruházásban a Siemens Zrt. is az energiacég partnere lesz. 

A hálózatfejlesztési gigaprojektben az alállomási középfeszültségű kapcsolóberendezésekre és a körhálózati kapcsolóberendezésekre kiírt tendereken a Siemens Zrt. adta a legjobb ajánlatot, így a közel 4 millió eurós megbízás keretében a vállalat Smart Infrastructure üzletága szállíthatja a projekt keretében tervezett 13 alállomásba beépítendő NXAir M középfeszültségű kapcsolóberendezéseket, valamint 100 db 8DJH körhálózati kapcsolóberendezést az E.ON számára.

Az iparági csúcsminőséget képviselő eszközök az alállomásokban töltenek majd be fontos szerepet, aktívan hozzájárulva a biztonságos és hatékony energiaelosztáshoz. Először a Gyermelyen létesített zöldmezős transzformátor-állomásba építették be a Siemens NXAir M berendezését, ezt követik Kisbér, Zalaszentgrót, Répcelak, Lepsény és további települések állomásai. 

A projekt jelenlegi szakasza az infrastruktúra modernizációjának és telepítésének alapjait adja, elősegítve ezzel, hogy a fejlesztés következő lépésében smart grid (okoshálózat) megoldások is megvalósulhassanak, amelyek lehetővé teszik a villamos energia és az adatok kétirányú áramlását, valamint automatikusan képesek növelni a hálózat hatékonyságát, megbízhatóságát, gazdaságosságát és fenntarthatóságát. A megvalósuló fejlesztések egyik fontos célja az ellátásbiztonság, a szolgáltatásminőség javítása és a hálózati csatlakozás elősegítése. Ezen célok egyik eszköze a táppontsűrítés: a Danube InGrid projekt keretében telepített alállomások képesek lesznek kielégíteni az új beruházások által támasztott energiaigényeket.

A fejlesztés másik fő célja, hogy lehetőséget teremtsen az egyre növekvő számú megújuló energiatermelő hálózatra csatlakoztatására, valamint a meglévő infrastruktúra modernizálására, okosítására. Emellett a projekt másik fő célkitűzése az elosztóhálózatok intelligens felügyeletének és vezérlésének javítása. A cél, hogy számos okos megoldás alkalmazásával és intelligens eszköz telepítésével a felhasználók is részévé váljanak energiafogyasztásuk és energiatermelésük vezérlésének, ezzel is hozzájárulva az ellátásbiztonsághoz és a hálózat stabilitásához. A projekt tovább növeli a piaci integrációt és együttműködést a kelet-közép-európai régióban és biztosítja az értékes szaktudás megosztását az érintett tagállamok között.

A Danube InGrid projektről iitt tudhat meg többet: 
https://danubeingrid.eu/   

www.siemens.hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Robot, automatika, automata ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: