Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Siemens első helyen áll a fenntarthatóság terén

2021.11.19

Forrás: Siemens, Hírek
A Dow Jones Fenntarthatósági Index első helyét érdemelte ki a vállalat.
A Dow Jones Fenntarthatósági Indexben (DJSI) a Siemens az első helyet szerezte meg az iparági csoportja rangsorában szereplő 45 vállalat közül.


A lehetséges 100 pontból 81-et ért el. A vállalat a DJSI első megjelenése, 1991 óta minden évben szerepel a rangsorban.

A vállalat globális vezető pozíciót szerzett a társadalmi és környezeti jelentéstétel, az innováció és a kiberbiztonság, valamint a termék- és iparági környezetvédelem területén. A DJSI gazdasági, ökológiai és társadalmi szempontokat is figyelembe vett. 

Számunkra a fenntarthatóság elengedhetetlen üzleti szempont, és a vállalati stratégia szerves része” – mondta Judith Wiese, a Siemens AG személyzeti és fenntarthatósági vezérigazgató-helyettese.

A Siemens 2021 júniusában mutatta be új fenntarthatósági keretrendszerét, a DEGREE-t (https://new.siemens.com/hu/hu/vallalat/sajtoszoba/siemens-hirek/2021julius/degree-uj-keretrendszer-a-meg-erosebb-fenntarthatosagert.html), mely meghatározott prioritásokkal és mérhető törekvésekkel rendelkezik a környezetvédelmi, társadalmi és kormányzási (ESG) fenntarthatósági dimenziókban.

Minden betűje egy olyan dimenziót jelöl, amelyben a Siemens még több erőfeszítést kíván tenni: a „D” a dekarbonizációt, az „E” az etikát, a „G” a kormányzást, az „R” az erőforrás-hatékonyságot, és a kettős „E” a méltányosságot, illetve a Siemensnél dolgozók foglalkoztathatóságát jelenti.

www.siemens.hu    


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: