Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Újabb Vectron erősíti a FOXrail mozdonyflottáját

2021.11.18

Forrás: Siemens Mobility Sajtóhír
A 2021 márciusában érkezett Emma névre hallgató Vectron mozdony mellé most újabb járművet rendelt a FOXrail Zrt. magánvasúttársaság.


¤  A FOXrail Zrt. lehívta a korábban opcióként megrendelt Vectron AC mozdonyt

¤  Ezzel már 2 Vectron mozdony lesz a FOXrail Zrt. tulajdonában 

¤  A szállító a Siemens Mobility 

¤  A mozdonyt legkésőbb 2022 szeptemberében szállítják le a megrendelő részére

A 2021 márciusában érkezett Emma névre hallgató Vectron mozdony mellé most újabb járművet rendelt a FOXrail Zrt magánvasúttársaság. A mozdonyt a határon átnyúló forgalomban kívánják üzemeltetni Magyarországon és a szomszédos országokban. A mozdony ETCS Baseline 3, PZB90 és MIREL vasútbiztosító rendszerekkel lesz felszerelve, maximális teljesítménye 6400 kW 15 és 25 kV mellett, végsebessége pedig 160 km/óra. A mozdonyt szerződés szerint legkésőbb 2022 szeptemberében fogja leszállítani a Siemens Mobility. A FOXrail Zrt. az első magyar magánvasúttársaság, aki Vectron mozdonyt rendelt. 

A FOXrail vasúttársaság 2013-ban alakult 100%-ban magyar tulajdonban lévő független vállalat az árufuvarozási piacon. Kihasználva a vasút liberalizációját és az Európai Unión belüli szabad mozgást, határokon átnyúló folyosóforgalmat működtetnek kizárólag az intermodális szektorban. 

"Ma a vasúti közlekedés a legjobb megoldás, ha nagy mennyiségű árut akarunk nagy távolságokon gyorsan, biztonságosan és mindenekelőtt környezetbarát módon szállítani. Ehhez fontos, hogy a vonatainkat kiváló és megbízható mozdony vontassa az indulástól a rendeltetési helyre érkezésig
- mondta Bogdán András, a FOXrail Zrt. vezérigazgatója.

"Nagy örömmel fogadtuk, hogy a FOXrail ismét bennünket választott. Ezzel a megrendeléssel partnerünk az egyik legmodernebb és egyben leginkább környezetbarát univerzális mozdonyba invesztál, amely ma az európai piacon elérhető. Moduláris felépítésüknek köszönhetően a mozdonyok maximális rugalmasságot kínálnak az üzemeltetőknek a fenntartható, határokon átnyúló szállításhoz.
- nyilatkozta Dr. Ludvig László, a Siemens Mobility Kft. vezérigazgatója.

A csúcstechnológiát képviselő Vectron mozdonyok alkalmasak arra, hogy Európában 20 ország vasúthálózatán közlekedjenek. Ennek a képességének is köszönhető, hogy már 1122 mozdony került értékesítésre 57 ügyfél részére, az 1000. Vectron pedig nemrég gördült ki a Siemens Mobility München-Allach-i gyárából. A Vectron flotta teljes futásteljesítmény eddig több mint 500 millió kilométer. A jármű kialakítása lehetővé teszi, hogy az ETCS üzemmód mellett (egységes európai vonatbefolyásolási rendszer), annak teljes európai vasúthálózaton történő elterjedéséig az egyes országok nemzeti, B osztályú rendszereivel is közlekedjen.

További információ a Vectronról: 
https://www.mobility.siemens.com/global/en/portfolio/rail/rolling-stock/locomotives/vectron.html  

www.siemens.hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: