Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Volvo Trucks legújabb motorfejlesztéseivel tovább javítja teherautói teljesítményét és fogyasztási adatait

2021.11.10

Forrás: Volvo Trucks Sajtóközlemény
A Volvo Trucks számos fontos újítást vezet be a 11 és 13 literes, Euro 6-os motorjain, ezzel még tovább csökkentve tehergépjárművei üzemanyag-fogyasztását és tovább növelve azok teljesítményét.


A Volvo Trucks jól ismert és bevált hajtáslánc technológiájának legújabb, továbbfejlesztett változatával minden eddiginél alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás érhető el, a teljesítmény pedig a szokásosnál is lenyűgözőbb lesz!

Minden fuvarozó vállalat számára kulcsfontosságú kérdés az üzemanyag-fogyasztás és annak csökkentése, a távolsági fuvarozási feladatok esetén pedig ez halmozottan igaz. Ugyanakkor a magas teljesítményre is legalább ugyanekkora igény van. Bevált és tökéletesen működő hajtáslánc technológiánk legújabb fejlesztésével e fenti két cél még könnyebben érhető el és így a fuvarozók még nagyobb mértékben élvezhetik az alacsony fogyasztás és a magas átlagsebesség kombinációjának határtalan előnyeit.” – mondja Roger Alm, a Volvo Trucks Elnöke. 

Az eddigi legjobb fogyasztási adatok” az ismert tesztpályán

Az alacsony fogyasztási adatairól már eddig is híressé vált Turbo Compound motorral, I-Save gazdaságossági csomaggal felszerelt Volvo FH tehergépjármű modell is megkapja a motor és a hajtáslánc 2021. évi fejlesztéseit. A Zöld Tehergépkocsi Díj Münchentől északra fekvő tesztpályáján 2020-ban a Volvo FH I-Save egy üzemanyag-fogyasztási teszt során az eddigi legjobb eredményét érte el az átlagos 22.7 liter/100 km-es fogyasztási adatokkal, 80.35 km/h-s átlagsebesség mellett. Idén pedig több franciaországi, független újságírói teszt bizonyította az üzemanyag-hatékonyságban is a Volvo élenjáró szerepét. A legújabb motorfejlesztési csomaggal ezek a rekord fogyasztási adatok még tovább csökkenthetőek. 

Szállítmányozó partnereinktől folyamatosan érkezik a megerősítés a Volvo FH Turbo Compound alacsony fogyasztási adataival kapcsolatban. Izgatottan várjuk, hogy ezzel az új fejlesztéssel még hatékonyabbá váljon az I-Save csomaggal felszerelt Volvo FH, hiszen ezzel is hozzájárulunk ügyfeleink sikerességéhez. További fontos információ, hogy az értékesítés mostantól indul és az első járművek 2022 őszén fognak ügyfeleinkhez kerülni.” – folytatja Roger Alm.

A jelentős teljesítményjavulás a finomhangolások eredménye   

Amikor a Volvo automatizált mechanikus sebességváltóját, az I-Shiftet sikeresen bevezették 2001-ben, a Volvo Trucks bizonyította abbéli meggyőződését, hogy az automatizált sebességváltás leghatékonyabb módja a hagyományos száraz tengelykapcsoló-alapú sebességváltó rendszer lesz. Azóta több mint egy millió tehergépjárművet értékesítettek világszerte I-Shift váltóval. Az idei évi fejlesztésekkel elért javulást az hozza, hogy az I-Shift váltó egy forradalmian új módon dolgozik együtt a motorral. Az új, még fejlettebb I-Shift olyan sebességváltási technológiával működik, aminek köszönhetően nem csak gyorsabb lesz a sebességváltás, de sokkal simább és gördülékenyebb vezetési élményt is biztosít. 

Az alacsonyabb üzemanyag-fogyasztási adatokat úgy érik el, hogy még kevesebb a súrlódás a motoron belül és még kifinomultabban zajlik a motortérben az égés folyamata. A motor forgatónyomatékát gyönyörűen szabályozza az ugyancsak továbbfejlesztett I-See domborzatkövető technológia, amely a gépjármű súlyához és az útvonal domborzati feltételeinek megfelelően optimalizálja a motor teljesítményét.  

A Volvo Trucks mérnökei ismét nagyot alkottak azzal, hogy a Volvo már eddig is fantasztikus hajtásláncát a legújabb fejlesztésekkel még magasabb szintre emelték. Konkrét adatokról még korai lenne beszélnünk, de annyit elárulhatunk, eddigi tesztjeinkben részt vevő ügyfeleink mind maradéktalanul elégedettek voltak a Volvo legújabb fejlesztésével.” – teszi hozzá Roger Alm. 

A Volvo Trucks célja, hogy fosszilis energiahordozóktól mentessé váljon

A Volvo Trucks azt tűzte ki céljául, hogy 2030-ig értékesített tehergépjárműinek legalább fele elektromos teherautó legyen; tíz év múlva, 2040-re pedig minden eladott gépjárműnek fosszilis energiahordozóktól mentesnek kell lennie. Emellett a belsőégésű motor továbbra is fontos szerepet kap, de a fejlesztésekkel elért üzemanyag-hatékonyság is létfontosságú szerepet tölt be a globálisan alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátás elérésében. 

Elkötelezettek vagyunk a párizsi egyezmény klímaváltozással kapcsolatos célkitűzései iránt és mindent megteszünk annak érdekében, hogy a közúti fuvarozásból származó CO2 kibocsátást drasztikusan csökkenteni tudjuk” – zárja mondandóját a Volvo Trucks elnöke. 

A Volvo Trucks teljes szállítási megoldásokat kínál professzionális és üzleti szemléletű ügyfeleinek, középkategóriás és nehéz teherautók teljes skáláját kínálva. Az ügyfelek támogatását több mint 130 ország 2.300 kereskedéséből és szervizéből álló globális hálózat biztosítja. A Volvo teherautók összeszerelését világszerte 13 országban végzik, 2020-ban körülbelül 94.000 Volvo teherautót adtak át a világon. A Volvo Trucks a Volvo Csoport része, amely a világ egyik vezető gyártója a teherautók, az autóbuszok, az építőipari gépek, valamint a hajózási és ipari alkalmazású meghajtórendszerek területén. A Volvo Csoport finanszírozási és szervizelési megoldásokat is kínál. A Volvo Trucks munkája a vállalat alapértékein – minőség, biztonság és környezetvédelem – alapul.

www.volvotrucks.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; - Volvo Trucks ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: